Google uvodi velike promjene za Nofollow linkove

Google uvodi velike promjene za Nofollow linkove

Foto: DepositPhotos

Google se trudi izvesti evoluciju svojstva koja ima “nofollow” link pa predstavlja njih još, sve s ciljem boljeg razumijevanja same prirode linkova. Stoga, dva nova svojstva objedinjena u rel=”nofollow” su: rel=”sponsored” i rel=”ugc”.

Pa tako rel="sponsored" identificira one linkove na web stranici koji su kreirani kao dio oglasa, koji su sponzorirani ili imaju slična svojstva. Istovremeno, rel="ugc" identificira linkove koji se pojavljuju unutar sadržaja kojeg je generirao korisnik, kao što su komentari ili postovi na forumima.

Gledajući prema naprijed, svaka od novih svojstava bit će tretirana kao hintovi kako bi se lakše odredilo koje linkove isključiti iz rangiranja na Google Search. Treba znati da to ne znači njihovo ignoriranje već izdvajanje. Jer, Google iz svih tih detalja uči pa ih se ne želi odreći.

"Linkovi sadrže vrijedne informacije koje nam mogu pomoći u pretraživanju sadržaja. Kao, primjerice, informacije o tome kako riječi u linkovima opisuju sadržaj prema kojem upućuju. Promatrajući sve te linkove, otkrili smo da možemo uz njih bolje prepoznati i shvatiti neprirodne uzorke linkova. Stoga, kad se okrećemo hintovima, ne gubimo vrijednu informaciju, ali svejedno vlasnicima web stranica dajemo indikacije o tome koji linkovi ne bi trebali imati prostor kakav možda imaju", naglasili su u Googleu.

Sve ovo za SEO optimizaciju i vlasnike web stranica znači da su linkovi i dalje važni, ali bitno je označiti što jasnije one linkove koji su dio oglasa, ili su sponzorirani. Na taj se način izbjegavaju mogući "penali". Iako Google preferira korištenje "sponsored", dovoljno je postaviti i "nofollow", shvatit će se.

Također, nije potrebno mijenjati postojeće "nofollow" linkove jer Google će dosadašnja svojstva nastaviti poštovati. Ipak, Google potiče tranziciju prema sponsored. Pa tako, iako pritiska nema, bolje je prilagoditi se što prije. Jer, iako će "nofollow" aktualna pravila vrijediti, nakon ožujka 2020. nastupit će nova pravila...

Još iz kategorije

INFOGRAFIKA: Kratka povijest Emojia

INFOGRAFIKA: Kratka povijest Emojia

12.10.2019. komentiraj

Emoji svijet raste iz dana u dan pa će korisnici tako ove godine dobiti 230 potpuno novih, što će osvježiti ponudu i učiniti ih tijekom razmjene poruka još popularnijima. Ukupno, sad će biti 3019 tih piktograma koje nazivamo emoji.

Redizajniran portal za zapošljavanje posao.hr - poprimio je novo digitalno lice

Redizajniran portal za zapošljavanje posao.hr - poprimio je novo digitalno lice

12.10.2019. komentiraj

Specijalizirani portal za oglašavanje radnih mjesta - posao.hr predstavio je novi dizajn koji će korisnicima omogućiti jednostavnije snalaženje i praćenje aktualnih događaja na tržištu rada. Portal posao.hr ove godine slavi 17 godina svojeg postojanja i u tom je razdoblju na njemu objavljeno više od pola milijuna oglasa za posao, a trenutno je i među 15 najposjećenijih hrvatskih stranica.

INFOGRAFIKA: YouTube kanali s najviše pretplatnika

INFOGRAFIKA: YouTube kanali s najviše pretplatnika

11.10.2019. komentiraj

Pretplatnici su ono za što se bori svaki YouTube autor jer što ih je više, više je pogleda, više je slave i više je prihoda. A zanimljivo je da su se stvari ponešto promijenile s obzirom da činjenicu da su YouTubea kao platformu prepoznali mnogi u raznim granama moćne zabavne industrije.