Google TV uvodi 300 novih besplatnih kanala

Google TV uvodi 300 novih besplatnih kanala

Foto: Fotolia

Google je prije nekoliko mjeseci nagovijestio plasiranje besplatnog TV sadržaja za Google TV, a čini se da je napokon stigao trenutak kad će se to realizirati - kroz partnerstvo s Pluto TV.

Naravno, potrebno je naglasiti da ništa nije uistinu besplatno, tako ni ovaj novitet, koji će se financirati kroz oglase. U konačnici, korisnici će imati platformu poput ostalih Googleovih, a istovremeno će Google imati još jednu platformu na koju može plasirati oglase te na taj način ostati u korak s vremenom. Dakle, svi su na dobitku. Najviše Pluto TV...

Omogućit će više od 300 besplatnih TV kanala, ali i podosta proširiti bazu korisnika. Također, novi će kanali biti označeni na Google TV početnom ekranu s "uživo" (eng. live). Na taj način će se znati što ima novo u ponudi.

Inače, Pluto TV nudi cijeli niz različitih TV kanala, koji opstaju zahvaljujući oglašavanju. Primjerice, od zvučnijih su to CBS News, CNN, Comedy Central, Paramount Plus Picks i Showtime Selects. Što se tiče franšiza koje se mogu naći u ponudi, najzvučnije su 007, Baywatch, Star Trek, Degrassi, The Price Is Right... kao i kanali vezani uz određene žanrove.

Usluga je limitirana na Europu, Latinsku Ameriku i Sjedinjene Američke Države, ali u planu je globalno širenje. Najprije, do kraja ove godine cijela priča mora krenuti, a onda će biti jasnije u kojem smjeru će se nastaviti.

U ponudi je i nekoliko dodatnih zanimljivosti za Google TV, kao šest mjeseci besplatnog Peacock Premiuma, ali ograničena je samo na SAD. Postoji i cijeli niz filmova na YouTubeu, koji su uz oglase besplatni za gledanje.

Ako ni to nije dosta, u 2022. će stići još besplatnog sadržaja koji bi trebao zadovoljiti i one najzahtjevnije. Pa na taj način postati smjernica, odnosno, primjer ostalima. Stoga, u budućnosti bi još više besplatnog sadržaja moglo biti dostupnije i na drugim platformama.

Još iz kategorije

Najtraženiji pojmovi u Hrvatskoj na tražilici Google u 2022. godini

Najtraženiji pojmovi u Hrvatskoj na tražilici Google u 2022. godini

09.12.2022.

Na temelju pretraživanja tijekom 2022. godine, Google je objavio listu najtraženijih pojmova te donosi jedinstveni uvid u najpopularnije trendove. Invazija Rusije na Ukrajinu koja je započela u veljači 2022. izazvala je niz negativnih posljedica na globalnoj razini, a posebno je snažno utjecala na tržišta energije i hrane.

Amazon Prime Video preuzeo prvo mjesto od Netflixa

Amazon Prime Video preuzeo prvo mjesto od Netflixa

09.12.2022.

Parks Associates objavio je svoj ažurirani popis 10 najboljih američkih pretplatničkih over-the-top (OTT) video usluga, na temelju procijenjenog broja pretplatnika do rujna 2022. iz tvrtke OTT Video Market Tracke. Istraživačka tvrtka tako je analizirala tržište i pokazala da 83 posto širokopojasnih kućanstava ima barem jednu OTT uslugu, a 23 posto prihvaća devet ili više pretplata.

Microsoft i LinkedIn predstavili program za stjecanje digitalnih vještina kojim se planira obuhvatiti 10 milijuna ljudi

Microsoft i LinkedIn predstavili program za stjecanje digitalnih vještina kojim se planira obuhvatiti 10 milijuna ljudi

05.12.2022.

Microsoft i LinkedIn predstavili su sljedeće korake u programu Vještine za posao (Skills for Jobs), koji uključuju besplatan pristup do 350 novih tečajeva i šest novih certifikata za šest najtraženijih poslova (Career Essentials) u digitalnom gospodarstvu.