Google testira jednostavniji način pretraživanja datoteka unutar Drivea

Google testira jednostavniji način pretraživanja datoteka unutar Drivea

Foto: DepositPhotos

Napredniji korisnici Google Drivea vjerojatno su primijetili da njegova tražilica i nije od velike pomoći jer prečesto daje cijeli niz rezultata koji nemaju u konačnici baš nikakvu težinu u potrazi za konkretnom datotekom. I to će se uskoro promijeniti...

Naime, uz inspiraciju pronađenu u Gmail rješenjima, Google se nada da će uspjeti ispraviti grešku koju ima Google Drive. A to će se postići novim filterima ispod trake za pretragu, koji će poslužiti da korisnik konkretnije odredi što točno želi pronaći. Na taj će način brojni rezultati izostati i cilj će biti bliže. A to je upravo i ono čemu se teži u današnje vrijeme, ne gubiti vrijeme na nepotrebne sitnice, što pretrage i jesu, u konačnici...

Ukratko, pretraga u ovom novom obliku će se moći suziti prema tipu datoteke, veličini, datumu kad je kreirana, datumu kad je modificirana, lokaciji i još mnogočemu. Iako to još uvijek nije brzo i efikasno kao Google Search, svakako je bolje od onoga što Google Drive nudi trenutno.

Također, treba biti pošten i reći da su filteri ovog tipa postojali i prije, ali iz nekog ih je razloga Google odlučio uvelike sakriti, kao da je cilj da korisnici ne dođu do njih. Nalazili su se iza podizbornika kojem se pristupalo klikom na najdesniju ikonicu tražilice. Jasno, mnogi nisu imali pojma da tako nešto uopće postoji. Taj potez teško je objasniti i shvatiti, posebno jer djeluje kao da je propust.

Odsad, bit će nemoguće ne primijetiti nove filtere i korisnici će se brzo snaći u baratanju, posebno oni napredniji. Google je čak omogućio pristup beta verziji kako bi se svi zainteresirani što prije mogli naviknuti na ono što će se uskoro nuditi u verziji dostupnoj svima.

Sve što treba jest prijaviti se putem ovog LINKA.

Još iz kategorije

CES 2022: Google obećao bolju povezanost uređaja

CES 2022: Google obećao bolju povezanost uređaja

13.01.2022.

Appleovi korisnici jako vole isticati jednostavnost postavljanja, uparivanja i prebacivanja između svih njihovih uređaja. Ali, uz nekoliko iznimaka, to je nešto što korisnici Androida nisu uistinu mogli iskoristiti. I Google to najavljuje promijeniti, odnosno, najavio je tijekom CES sajma u Las Vegasu.

Nastavak odličnog poslovanja DataBoxa uz dvoznamenkasti rast

Nastavak odličnog poslovanja DataBoxa uz dvoznamenkasti rast

11.01.2022.

Tržište podatkovnih centara i cloud rješenja nastavlja rast, potvrđuje za ICTbusiness.info direktor DataBoxa Filip Olujić i dodaje da je u svakodnevnom poslovanju, za njih ključno stalno pratiti razvoj tehnoloških rješenja i pravovremeno reagirati na potrebe korisnika.

U 2021. detektiran rekordan broj mjesta curenja podataka

U 2021. detektiran rekordan broj mjesta curenja podataka

08.01.2022.

Tehnologija je toliko napredovala da je malo tko može ignorirati, što znači da većina ljudi s pristupom internetu čuva u digitalnom smislu podosta osobnih podataka, a tako nešto itekako je primamljivo hakerima. I brojke napada koji se tiču „curenja“ podataka ili „data leak site“ (DLS) to itekako dobro otkrivaju.