Google testira jednostavniji način pretraživanja datoteka unutar Drivea

Google testira jednostavniji način pretraživanja datoteka unutar Drivea

Foto: DepositPhotos

Napredniji korisnici Google Drivea vjerojatno su primijetili da njegova tražilica i nije od velike pomoći jer prečesto daje cijeli niz rezultata koji nemaju u konačnici baš nikakvu težinu u potrazi za konkretnom datotekom. I to će se uskoro promijeniti...

Naime, uz inspiraciju pronađenu u Gmail rješenjima, Google se nada da će uspjeti ispraviti grešku koju ima Google Drive. A to će se postići novim filterima ispod trake za pretragu, koji će poslužiti da korisnik konkretnije odredi što točno želi pronaći. Na taj će način brojni rezultati izostati i cilj će biti bliže. A to je upravo i ono čemu se teži u današnje vrijeme, ne gubiti vrijeme na nepotrebne sitnice, što pretrage i jesu, u konačnici...

Ukratko, pretraga u ovom novom obliku će se moći suziti prema tipu datoteke, veličini, datumu kad je kreirana, datumu kad je modificirana, lokaciji i još mnogočemu. Iako to još uvijek nije brzo i efikasno kao Google Search, svakako je bolje od onoga što Google Drive nudi trenutno.

Također, treba biti pošten i reći da su filteri ovog tipa postojali i prije, ali iz nekog ih je razloga Google odlučio uvelike sakriti, kao da je cilj da korisnici ne dođu do njih. Nalazili su se iza podizbornika kojem se pristupalo klikom na najdesniju ikonicu tražilice. Jasno, mnogi nisu imali pojma da tako nešto uopće postoji. Taj potez teško je objasniti i shvatiti, posebno jer djeluje kao da je propust.

Odsad, bit će nemoguće ne primijetiti nove filtere i korisnici će se brzo snaći u baratanju, posebno oni napredniji. Google je čak omogućio pristup beta verziji kako bi se svi zainteresirani što prije mogli naviknuti na ono što će se uskoro nuditi u verziji dostupnoj svima.

Sve što treba jest prijaviti se putem ovog LINKA.

Još iz kategorije

Vivaldi u svoj preglednik uveo ugrađeni e-mail klijent

Vivaldi u svoj preglednik uveo ugrađeni e-mail klijent

12.08.2022.

Vivaldi je internetski preglednik, kalendar, RSS „feed reader“, a po novome i e-mail klijent. Upravo tako, developeri su integrirali pravi i potpuni e-mail klijent unutar internetskog preglednika, što znači da se korisnici više ne moraju zamarati oko preuzimanja posebne desktop aplikacije.

Snapchat uveo pretplatni premium nivo u aplikaciju

Snapchat uveo pretplatni premium nivo u aplikaciju

11.08.2022.

Kompanija Snap, koja stoji iza popularnog Snapchata, je najavila pokretanje novog premium paketa za korisnike koji žele malo više značajki i bržu podršku nego što je ona u besplatnom 'paketu'.

Oko kojih se kibernetičkih prijetnji za cloud treba najviše brinuti?

Oko kojih se kibernetičkih prijetnji za cloud treba najviše brinuti?

11.08.2022.

Neprofitna organizacija Cloud Security Alliance je uz pomoć 700 stručnjaka iz industrije vezane za cloud računalstvo i kibernetičku sigurnost napravila istraživanje o najvećim prijetnjama za cloud u ovom trenutku.