Google Stadia za Android dosegla milijun preuzimanja na Google Play

Google Stadia za Android dosegla milijun preuzimanja na Google Play

Google je 11. lipnja omogućio Android korisnicima igranje uz Stadia aplikaciju na pametnim telefonima, što se pokazalo izrazito dobrim potezom jer već je premašena brojka od milijun preuzimanja na Google Play Storeu.

Naime, Stadia za Android lansirana je 7. studenog prošle godine, ali u prva četiri mjeseca "dogurala" je do svega pola milijuna preuzimanja. I sad kad je stigla nova mogućnost, eto Stadije na milijun preuzimanja, sedam mjeseci nakon što je predstavljena u Android okruženju na način da se može "igrati".

Također, ispočetka je bila limitirana samo za Pixel 2, 3, 3a i 4 modele pametnih telefona, da bi kasnije dobila podršku za Samsung, Asus, Razer i OnePlus modele pametnih telefona. Iako na mnogim uređajima ne radi kako treba, traje testna faza i svi zainteresirani, koji imaju mogućnost preuzeti Stadiju, mogu je koristiti tako da odu u Settings > Experiments > "Play on this device". No, Google upozorava da bi to moglo utjecati na performanse igre.

SVe ovo su dobre vijesti jer dolaze nakon onih u travnju, kad je Google odlučio predstaviti besplatnu verziju Stadia streaming usluge za video igre. Ta besplatna mogućnost igranja traje 60 dana od trenutka kad se počne koristiti.

I do nje može bilo tko s Gmail korisničkim računom. U ponudi je devet naslova. Riječ je o nekima koji su izrazito popularni, kao GRID, Destiny 2: The Collection i Thumper. Naravno, mogućnost nemaju svi na svijetu, među njima su i Hrvati. Ali, Google s vremenom možda omogući Stadia streaming platformu za sve na svijetu, što bi bilo poticajno. Ukupno, zasad je Stadia dostupna u samo 14 zemalja.

Konkretnije, zemlje u kojima je Stadia dostupna su Belgija, Kanada, Danska, Finska, Francuska, Njemačka, Irska, Italija, Nizozemska, Norveška, Španjolska, Švedska, Velika Britanija i Sjedinjene Američke Države. Također, nakon dva mjeseca, oni koji žele nastaviti korisiti Stadia streaming platformu, moraju plaćati pretplatu od 9,99 američkih dolara mjesečno.

Još iz kategorije

Počela je online nastava uz CARNET-ove e-Škole digitalne sadržaje

Počela je online nastava uz CARNET-ove e-Škole digitalne sadržaje

20.01.2021. komentiraj

Da neki predmeti poput fizike i matematike ne moraju uvijek biti teški i nerazumljivi dokazuju e-Škole digitalni sadržaji. Izrađeni su kako bi učenicima i nastavnicima olakšali učenje i poučavanje te ga učinili zanimljivijim i kreativnijim.

Aplikacije za društvene mreže najpopularnije među Hrvatima, sve više ih kupuje online

Aplikacije za društvene mreže najpopularnije među Hrvatima, sve više ih kupuje online

18.01.2021. komentiraj

Hrvati svoje pametne telefone najviše upotrebljavaju za slanje poruka i pretraživanje interneta, dok 67,4 % njih koristi aplikacije za online kupovinu. Rezultati su to istraživanja koje je Huawei proveo na uzorku od preko 800 ispitanika iz cijele zemlje. Internetsko bankarstvo koristi tri četvrtine ispitanika, dok aplikacije za dating i klađenje koristi gotovo svaki deseti ispitanik.

Viber oštro protiv WhatsAppa nakon promjena politika privatnosti

Viber oštro protiv WhatsAppa nakon promjena politika privatnosti

18.01.2021. komentiraj

Viber je izrazio svoje ogorčenje najnovijom verzijom WhatsAppove politike privatnosti. Iako su korisnici WhatsAppa dosad imali pravo izbora i aplikaciji mogli zabraniti dijeljenje njihovog broja mobitela s Facebookom, to će ubuduće biti obavezno. Korisnici moraju pristati na nove uvjete u roku od 30 dana ili više neće moći koristiti svoje račune.