Google Stadia za Android dosegla milijun preuzimanja na Google Play

Google Stadia za Android dosegla milijun preuzimanja na Google Play

Google je 11. lipnja omogućio Android korisnicima igranje uz Stadia aplikaciju na pametnim telefonima, što se pokazalo izrazito dobrim potezom jer već je premašena brojka od milijun preuzimanja na Google Play Storeu.

Naime, Stadia za Android lansirana je 7. studenog prošle godine, ali u prva četiri mjeseca "dogurala" je do svega pola milijuna preuzimanja. I sad kad je stigla nova mogućnost, eto Stadije na milijun preuzimanja, sedam mjeseci nakon što je predstavljena u Android okruženju na način da se može "igrati".

Također, ispočetka je bila limitirana samo za Pixel 2, 3, 3a i 4 modele pametnih telefona, da bi kasnije dobila podršku za Samsung, Asus, Razer i OnePlus modele pametnih telefona. Iako na mnogim uređajima ne radi kako treba, traje testna faza i svi zainteresirani, koji imaju mogućnost preuzeti Stadiju, mogu je koristiti tako da odu u Settings > Experiments > "Play on this device". No, Google upozorava da bi to moglo utjecati na performanse igre.

SVe ovo su dobre vijesti jer dolaze nakon onih u travnju, kad je Google odlučio predstaviti besplatnu verziju Stadia streaming usluge za video igre. Ta besplatna mogućnost igranja traje 60 dana od trenutka kad se počne koristiti.

I do nje može bilo tko s Gmail korisničkim računom. U ponudi je devet naslova. Riječ je o nekima koji su izrazito popularni, kao GRID, Destiny 2: The Collection i Thumper. Naravno, mogućnost nemaju svi na svijetu, među njima su i Hrvati. Ali, Google s vremenom možda omogući Stadia streaming platformu za sve na svijetu, što bi bilo poticajno. Ukupno, zasad je Stadia dostupna u samo 14 zemalja.

Konkretnije, zemlje u kojima je Stadia dostupna su Belgija, Kanada, Danska, Finska, Francuska, Njemačka, Irska, Italija, Nizozemska, Norveška, Španjolska, Švedska, Velika Britanija i Sjedinjene Američke Države. Također, nakon dva mjeseca, oni koji žele nastaviti korisiti Stadia streaming platformu, moraju plaćati pretplatu od 9,99 američkih dolara mjesečno.

Još iz kategorije

Uber širi Connect uslugu dostave paketa na tri nova grada na obali i to Dubrovnik, Rijeku i Zadar

Uber širi Connect uslugu dostave paketa na tri nova grada na obali i to Dubrovnik, Rijeku i Zadar

03.08.2020. komentiraj

Mjesec dana nakon što je Uber korisnicima u Splitu i Zagrebu predstavio uslugu dostave paketa, pozitivne reakcije korisnika i velika potražnja za dostavom kompaniju su motivirale da uslugu proširi na tri nova grada na obali. Uber Connect tako je od danas dostupan u Dubrovniku, Rijeci, Splitu, Zadru i Zagrebu. Riječ je o pristupačnoj usluzi dostave pošiljki težine do 20 kg isti dan, a koju je moguće naručiti izravno kroz Uber aplikaciju. Kroz Uber Connect mogu se slati paketi koji stanu u prtljažnik srednje velikog automobila, do vrijednosti 750 kuna.

Brojne uštede za 200.000 korisnika besplatne PayDo aplikacije

Brojne uštede za 200.000 korisnika besplatne PayDo aplikacije

03.08.2020. komentiraj

Posljednjih mjeseci zbog koronavirusa zabilježen je pad prodaje parkirališnih karata, ali povratkom u novo normalno te zahvaljujući dolasku stranih turista, u srpnju i kolovozu u Hrvatskoj je zabilježen znatan oporavka ovog sektora. Točnije, trenutno najpopularnija hrvatska aplikacija za parkiranje PayDo obara rekorde te u se u ovom trenutku približava brojci od 200.000 korisnika, aktivna je u 77 hrvatskih gradova, u potpunosti besplatna te s nacionalnom pokrivenosti jamči dostupnost usluge na gotovo svakom koraku.

Koliko su sigurni internet preglednici?

Koliko su sigurni internet preglednici?

29.07.2020. komentiraj

Internetski preglednici često se na tržištu pokušavaju izdvojiti po brzini, utrošku energije i dodacima koje nude korisnicima, ali iznimno bitna stavka svakako je i sigurnost. Kako bi imali bolji uvid u to koliko su browseri sigurni, pobrinuo se kroz istraživanje NSS Labs.