Google snubi WhatsApp?

Google snubi WhatsApp?

Prema najnovijim glasinama Google je vrlo zainteresiran za kupovinu WhatsAppa, popularnog internetskog servisa za razmjenu instant poruka putem pametnih mobitela.

Navodno se radi o prilično velikom iznosu od milijardu američkih dolara, a o kojem su tvrtke pregovarale već prije više od mjesec dana. Ugovor se do sada, navodno, nije realizirao zbog toga što WhatsAppu milijarda, očito, nije dovoljna.

Nekim je komentatorima sumnjivo da bi Google iskazivao toliki interes prema tvrtki čiji proizvod funkcionira i na konkurentskim platformama. No, drugi pak tvrde da u obzir treba uzeti činjenicu da WhatsApp korisnicima Android operacijskog sustava omogućuje nesmetanu komunikaciju s rodbinom i prijateljima koji se, primjerice, služe iPhoneom ili BlackBerryjem te ih tako ne sili da mijenjaju svoj postojeći Android uređaj, a kako bi s njima mogli ostati u kontaktu. U tom kontekstu Googleova kupovina WhatsAppa itekako ima smisla.

Inače, WhatsAppova aplikacija je dostupna za iPhone, BlackBerry, Android, Windows Phone i Nokia mobilne telefone i pripadajuće operacijske sustave. Uz razmjenu pojedinačnih poruka servis omogućuje i kreiranje "pričaonica" u kojima istovremeno može sudjelovati više korisnika, kao i razmjenu slika te video i audio datoteka.

Još iz kategorije

Važnost sigurnosti i znanja o njoj

Važnost sigurnosti i znanja o njoj

23.04.2019. komentiraj

Sigurnost je svakako tema koja je danas ključna i o kojoj se u posljednje vrijeme više govori i to se prije svega odnosi na dostupnost informacija svima, a upravo se o tome razgovaralo i na MWC19 u Barceloni. Sasvim je jasno da to s jedne strane ukazuje i na činjenicu kako problemi postoje jer se o njima često govori, ali i s druge strane da opća svjesnost o sigurnosti u modernom internetsko ITevskom svijetu polako zaživljava na općeprihvaćen način. O tome smo razgovarali sa Sergeyom Kravchenkom iz Kaspersky Laba.

Brzina interneta i koliko je ona važna

Brzina interneta i koliko je ona važna

23.04.2019. komentiraj

Naravno da je Barcelona i MWC19 kao najveći sajam telekom industrije i to prije svega one mobilne idealno mjesto da se govori o brzom internetu. Međutim, svi uvijek vole govoriti o brzinama internetu brz obzir da li je riječ o fiksnom ili mobilnom internetu, optika ili 4G odnosno LTE ili kabel ili 5G koji tek dolazi. Korisniku je sama tehnologija nevažna, ali i brzina u konačnici nije važna ako ne postoje usluge koje bi opravdale takve brzine.

Servis Divan od sada na novoj domeni

Servis Divan od sada na novoj domeni

21.04.2019. komentiraj

Popularni zagrebački servis za pregled događanja Divan.hr početkom travnja službeno je preselio na međunarodnu domenu fyi, skraćenicu za “for your information”. Također su predstavili niz novih funkcija poput pretraživanja prema geo lokaciji što će omogućiti primjenu u drugim hrvatskim gradovima te prijevod sadržaja na engleski jezik.