Google snubi WhatsApp?

Google snubi WhatsApp?

Prema najnovijim glasinama Google je vrlo zainteresiran za kupovinu WhatsAppa, popularnog internetskog servisa za razmjenu instant poruka putem pametnih mobitela.

Navodno se radi o prilično velikom iznosu od milijardu američkih dolara, a o kojem su tvrtke pregovarale već prije više od mjesec dana. Ugovor se do sada, navodno, nije realizirao zbog toga što WhatsAppu milijarda, očito, nije dovoljna.

Nekim je komentatorima sumnjivo da bi Google iskazivao toliki interes prema tvrtki čiji proizvod funkcionira i na konkurentskim platformama. No, drugi pak tvrde da u obzir treba uzeti činjenicu da WhatsApp korisnicima Android operacijskog sustava omogućuje nesmetanu komunikaciju s rodbinom i prijateljima koji se, primjerice, služe iPhoneom ili BlackBerryjem te ih tako ne sili da mijenjaju svoj postojeći Android uređaj, a kako bi s njima mogli ostati u kontaktu. U tom kontekstu Googleova kupovina WhatsAppa itekako ima smisla.

Inače, WhatsAppova aplikacija je dostupna za iPhone, BlackBerry, Android, Windows Phone i Nokia mobilne telefone i pripadajuće operacijske sustave. Uz razmjenu pojedinačnih poruka servis omogućuje i kreiranje "pričaonica" u kojima istovremeno može sudjelovati više korisnika, kao i razmjenu slika te video i audio datoteka.

Još iz kategorije

Vlasnici poslovnih objekata dobili mogućnost odgovaranja na recenzije korisnika na Google Maps

Vlasnici poslovnih objekata dobili mogućnost odgovaranja na recenzije korisnika na Google Maps

19.02.2019. komentiraj

Vlasnici poslovnih objekata koji se nalaze na Google Maps bit će zadovoljni zbog činjenice da odsad mogu kroz Google My Business odgovarati na recenzije koje ostavljaju korisnici, što je iznimna stvar jer ponekad oni imaju pitanja u kojima pokušavaju riješiti neke probleme ili se žale zbog negativnih iskustava pa odgovor samog vlasnika može uliti povjerenje.

Budućnost Google Newsa upitna zbog EU Direktive o autorskim pravima

Budućnost Google Newsa upitna zbog EU Direktive o autorskim pravima

18.02.2019. komentiraj

Google News trn je u očima izdavača dugi niz godina, ali oni europski uskoro bi mogli slaviti pobjedu jer mogli bi ga se riješiti zahvaljujući Direktivi o autorskim pravima u Europskoj uniji, koja će se uskoro finalizirati. S njom bi stigao i tzv. “porez na linkove”, a tako nešto ponajveća kompanija na svijetu ne bi mogla ni željela podnijet i jednostavno bi se povukla s tržišta vezanog za izdavaštvo i medije općenito.

Instagram poruke stižu na desktope i u internet preglednike

Instagram poruke stižu na desktope i u internet preglednike

18.02.2019. komentiraj

Nije prošlo ni tjedan dana otkako je Facebook najavio integraciju direktnih poruka s Instagrama na Pages Manageru, a sad je korisnike obradovao vijesti o tome da će one napokon biti vidljive kroz aplikacije na stolnim računalima i kroz web internetske preglednike. Tako nešto dugo se zagovaralo.