Google snubi WhatsApp?

Google snubi WhatsApp?

Prema najnovijim glasinama Google je vrlo zainteresiran za kupovinu WhatsAppa, popularnog internetskog servisa za razmjenu instant poruka putem pametnih mobitela.

Navodno se radi o prilično velikom iznosu od milijardu američkih dolara, a o kojem su tvrtke pregovarale već prije više od mjesec dana. Ugovor se do sada, navodno, nije realizirao zbog toga što WhatsAppu milijarda, očito, nije dovoljna.

Nekim je komentatorima sumnjivo da bi Google iskazivao toliki interes prema tvrtki čiji proizvod funkcionira i na konkurentskim platformama. No, drugi pak tvrde da u obzir treba uzeti činjenicu da WhatsApp korisnicima Android operacijskog sustava omogućuje nesmetanu komunikaciju s rodbinom i prijateljima koji se, primjerice, služe iPhoneom ili BlackBerryjem te ih tako ne sili da mijenjaju svoj postojeći Android uređaj, a kako bi s njima mogli ostati u kontaktu. U tom kontekstu Googleova kupovina WhatsAppa itekako ima smisla.

Inače, WhatsAppova aplikacija je dostupna za iPhone, BlackBerry, Android, Windows Phone i Nokia mobilne telefone i pripadajuće operacijske sustave. Uz razmjenu pojedinačnih poruka servis omogućuje i kreiranje "pričaonica" u kojima istovremeno može sudjelovati više korisnika, kao i razmjenu slika te video i audio datoteka.

Još iz kategorije

Slanje paketa poštom diljem svijeta raste nevjerojatnom brzinom zahvaljujući e-trgovini

Slanje paketa poštom diljem svijeta raste nevjerojatnom brzinom zahvaljujući e-trgovini

18.10.2019. komentiraj

Ljudi diljem svijeta prepoznali su slanje paketa poštom kao normalan način dijeljenja, ali i prodaje onoga što posjeduju, pa ne treba čuditi što u prosjeku jedna osoba godišnje pošalje čak 23 paketa. Te brojke otkrio je Pitney Bowes i tiču se najjačih zemalja svijeta u ekonomskom smislu.

TV preporuke bazirane na strojnom učenju

TV preporuke bazirane na strojnom učenju

17.10.2019. komentiraj

U vrijeme digitalizacije i digitalne transformacije događaju se velike promjene u načinu korištenja različitih usluga pa tako i interneta, stoga je dobra prilika da o tome popričamo s Krešimirom Madunovićem, glavnim izvršnim direktorom Iskona Krešimirom Madunovićem.

INFOGRAFIKA: Kratka povijest Emojia

INFOGRAFIKA: Kratka povijest Emojia

12.10.2019. komentiraj

Emoji svijet raste iz dana u dan pa će korisnici tako ove godine dobiti 230 potpuno novih, što će osvježiti ponudu i učiniti ih tijekom razmjene poruka još popularnijima. Ukupno, sad će biti 3019 tih piktograma koje nazivamo emoji.