Google sada može prikazati određene rezultate za mobilna pretraživanja bez spajanja na web

Google sada može prikazati određene rezultate za mobilna pretraživanja bez spajanja na web

Foto: DepositPhotos

Google Search sadrži niz korisnih alata koji omogućavaju da se pretrage više ne prikazuju kroz direktne linkove već kroz direktni rezultat, bilo da se radi o kalkulatoru, konverteru jedinica ili satu. Svi ti rezultati ujedno se prikazuju na samom vrhu pretraga pa su vrlo praktični.

Primjera radi, ako korisnika zanima pretvoriti inče u centimetre ili američki dolar u kunu, to se upiše u tražilicu, a potom je dostupno u direktnom odgovoru na samom vrhu pretrage. Isto vrijedi i ukoliko se nešto želi izračunati. A od svega će uz desktop korisnike, koji imaju ovu mogućnost poduže vrijeme, napokon profitirati i mobilni korisnici. Konkretnije, oni s Android i iOS uređajima.

Ako pak netko želi vidjeti klasične rezultate, to se može klikom na sve rezultate (eng., all results) i tamo će im biti dostupno sve u širem obliku. Testovi za ovakvu izvedbu provedeni su u veljači ove godine i završili su u ožujku. Sad, osam mjeseci kasnije, Search nudi zanimljive novitete. Koji se pridodaju brojnima posljednjih nekoliko tjedana.

Primjerice, u beta verziji je testiranje dodavanja komentara unutar Searcha. Zasad ih je moguće ostavljati samo uživo tijekom sportskih događaja, što ima smisla jer se Google Search često koristi kako bi korisnici otkrili rezultate dok sportski događaj traje. Naravno, komentare se može obrisati ili urediti, a može se i dobivati obavijesti ako netko odgovori na njih ili stignu novi, ukoliko korisnik to želi.

Uz sve ovo, na 20. godišnjicu postojanja Google Search, predstavljena je Discover aplikacija. Sami princip kojim radi Discover već je poznat, njegova je zadaća na početnoj stranici preglednika nuditi sadržaj koji bi korisnika mogao zanimati, na temelju onoga što je zabilježeno da ga je zanimalo. Ako pak Discover pogriješi, korisnik može označiti određenu informaciju kao nezanimljivu i ništa slično neće se više pojavljivati.

Još iz kategorije

INFOGRAFIKA: Najkorištenija anti-malware rješenja za Windows

INFOGRAFIKA: Najkorištenija anti-malware rješenja za Windows

14.06.2019. komentiraj

Trojan malware Qakbot pojavio se ove godine napredniji i opasniji nego prethodnih godina, a meta mu je Microsoftove sustave. Samim time, potvrdila se potreba za antivirusnim alatima, odnosno, dodatku postojećeg Defendera. Ali, tržište još uvijek nije konkretno odlučilo tko je lider na njemu.

Netmarketshare: Windows 10 blizu 50 posto udjela, Chrome nastavlja s rastom

Netmarketshare: Windows 10 blizu 50 posto udjela, Chrome nastavlja s rastom

14.06.2019. komentiraj

Netmarketshare je objavio brojke za svibanj ove godine i one su istovremeno loše, ali i dobre za Microsoft. Jer, dok je Windows 10 napokon blizu 50 posto udjela na tržištu operativnih sustava, njegovi internetski preglednici Edge i Internet Explorer nastavili su padati.

Huaweijevi telefoni mogli bi uskoro ostati bez pristupa Facebooku, WhatsAppu i Instagramu

Huaweijevi telefoni mogli bi uskoro ostati bez pristupa Facebooku, WhatsAppu i Instagramu

13.06.2019. komentiraj

WhatsApp je najavio da će neki pametni telefoni do kraja godine ostati bez pristupa njegovim uslugama, što ne ubraja samo Huawei uređaje već i neke druge koji ne zadovoljavaju kriterije tog Facebookova servisa za slanje poruka.