Google sada može prikazati određene rezultate za mobilna pretraživanja bez spajanja na web

Google sada može prikazati određene rezultate za mobilna pretraživanja bez spajanja na web

Foto: DepositPhotos

Google Search sadrži niz korisnih alata koji omogućavaju da se pretrage više ne prikazuju kroz direktne linkove već kroz direktni rezultat, bilo da se radi o kalkulatoru, konverteru jedinica ili satu. Svi ti rezultati ujedno se prikazuju na samom vrhu pretraga pa su vrlo praktični.

Primjera radi, ako korisnika zanima pretvoriti inče u centimetre ili američki dolar u kunu, to se upiše u tražilicu, a potom je dostupno u direktnom odgovoru na samom vrhu pretrage. Isto vrijedi i ukoliko se nešto želi izračunati. A od svega će uz desktop korisnike, koji imaju ovu mogućnost poduže vrijeme, napokon profitirati i mobilni korisnici. Konkretnije, oni s Android i iOS uređajima.

Ako pak netko želi vidjeti klasične rezultate, to se može klikom na sve rezultate (eng., all results) i tamo će im biti dostupno sve u širem obliku. Testovi za ovakvu izvedbu provedeni su u veljači ove godine i završili su u ožujku. Sad, osam mjeseci kasnije, Search nudi zanimljive novitete. Koji se pridodaju brojnima posljednjih nekoliko tjedana.

Primjerice, u beta verziji je testiranje dodavanja komentara unutar Searcha. Zasad ih je moguće ostavljati samo uživo tijekom sportskih događaja, što ima smisla jer se Google Search često koristi kako bi korisnici otkrili rezultate dok sportski događaj traje. Naravno, komentare se može obrisati ili urediti, a može se i dobivati obavijesti ako netko odgovori na njih ili stignu novi, ukoliko korisnik to želi.

Uz sve ovo, na 20. godišnjicu postojanja Google Search, predstavljena je Discover aplikacija. Sami princip kojim radi Discover već je poznat, njegova je zadaća na početnoj stranici preglednika nuditi sadržaj koji bi korisnika mogao zanimati, na temelju onoga što je zabilježeno da ga je zanimalo. Ako pak Discover pogriješi, korisnik može označiti određenu informaciju kao nezanimljivu i ništa slično neće se više pojavljivati.

Još iz kategorije

Facebooku prijeti kriminalna istraga zbog dijeljenja podataka korisnika

Facebooku prijeti kriminalna istraga zbog dijeljenja podataka korisnika

18.03.2019. komentiraj

Facebook sredinu ožujka ove godine neće pamtiti na najbolji način jer osim što se kompaniji dogodio najveći pad sustava dosad - a utjecaj je osim na sami Facebook imao i na Instagram i na WhatsApp - prijeti mu i kazna zbog optužbi da je dijelio podatke korisnika sa 150 kompanija, među kojima su i neke od najvećih na svijetu.

Krajem ožujka Europska komisija planira objaviti drugi poziv za dodjelu bespovratnih sredstava u sklopu inicijative WiFi4EU

Krajem ožujka Europska komisija planira objaviti drugi poziv za dodjelu bespovratnih sredstava u sklopu inicijative WiFi4EU

17.03.2019. komentiraj

Europska komisija planira krajem ožujka 2019. objaviti drugi poziv za dodjelu bespovratnih sredstava, odnosno vrijednosnih kupona za izgradnju Wi-Fi infrastrukture na mjestima značajnijeg okupljanja građana na kojima bi bilo omogućeno besplatno korištenje interneta. Alocirana vrijednost sredstava za drugi poziv, u sklopu inicijative WiFi4EU, iznosi 42 milijuna eura (odnosno 2 800 vrijednosnih kupona), a najveća vrijednost jednog kupona iznosit će 15 tisuća eura (uključujući PDV). Odabir će se, kao i kod prvog poziva, vršiti  po kriteriju prvenstva, odnosno redoslijeda zaprimanja prijave elektroničkim putem. HAKOM nema formalnu ulogu u provedbi inicijative te će se sredstva dodjeljivati izravno preko Europske komisije.

Hakeri provalili u mrežu Citrixa

Hakeri provalili u mrežu Citrixa

17.03.2019. komentiraj

Softverski div Citrix objavio je da se na njegovu mrežu izveo napad od strane iranskih hakera Iridium te da je kompromitirano najmanje šest terabajta osjetljivih podataka, među kojima su e-mail poruke i razni dokumenti.