Google sada može prikazati određene rezultate za mobilna pretraživanja bez spajanja na web

Google sada može prikazati određene rezultate za mobilna pretraživanja bez spajanja na web

Foto: DepositPhotos

Google Search sadrži niz korisnih alata koji omogućavaju da se pretrage više ne prikazuju kroz direktne linkove već kroz direktni rezultat, bilo da se radi o kalkulatoru, konverteru jedinica ili satu. Svi ti rezultati ujedno se prikazuju na samom vrhu pretraga pa su vrlo praktični.

Primjera radi, ako korisnika zanima pretvoriti inče u centimetre ili američki dolar u kunu, to se upiše u tražilicu, a potom je dostupno u direktnom odgovoru na samom vrhu pretrage. Isto vrijedi i ukoliko se nešto želi izračunati. A od svega će uz desktop korisnike, koji imaju ovu mogućnost poduže vrijeme, napokon profitirati i mobilni korisnici. Konkretnije, oni s Android i iOS uređajima.

Ako pak netko želi vidjeti klasične rezultate, to se može klikom na sve rezultate (eng., all results) i tamo će im biti dostupno sve u širem obliku. Testovi za ovakvu izvedbu provedeni su u veljači ove godine i završili su u ožujku. Sad, osam mjeseci kasnije, Search nudi zanimljive novitete. Koji se pridodaju brojnima posljednjih nekoliko tjedana.

Primjerice, u beta verziji je testiranje dodavanja komentara unutar Searcha. Zasad ih je moguće ostavljati samo uživo tijekom sportskih događaja, što ima smisla jer se Google Search često koristi kako bi korisnici otkrili rezultate dok sportski događaj traje. Naravno, komentare se može obrisati ili urediti, a može se i dobivati obavijesti ako netko odgovori na njih ili stignu novi, ukoliko korisnik to želi.

Uz sve ovo, na 20. godišnjicu postojanja Google Search, predstavljena je Discover aplikacija. Sami princip kojim radi Discover već je poznat, njegova je zadaća na početnoj stranici preglednika nuditi sadržaj koji bi korisnika mogao zanimati, na temelju onoga što je zabilježeno da ga je zanimalo. Ako pak Discover pogriješi, korisnik može označiti određenu informaciju kao nezanimljivu i ništa slično neće se više pojavljivati.

Još iz kategorije

GitHub Free sada nudi neograničenu količinu privatnih repozitorija

GitHub Free sada nudi neograničenu količinu privatnih repozitorija

14.01.2019. komentiraj

Microsoft je novu godinu započeo s praskom i omogućio svima besplatno kreiranje repozitorija na GitHubu, što će i one tvrdokorne približiti platformi kojoj su možda okrenuli leđa kad je u lipnju prošle godine za 7,5 milijardi američkih dolara prodana Microsoftu. A nije ni to sve, broj repozitorija je neograničen i sve besplatno!

Probijen password manager Blur, ukradeni podaci od 2,4 milijuna korisnika

Probijen password manager Blur, ukradeni podaci od 2,4 milijuna korisnika

12.01.2019. komentiraj

Kompanija Abine, koja stoji iza Blur upravljača lozinkama i DeleteMe online uslugom za zaštitu privatnosti, objavila je da se suočila s probojem koji je utjecao na oko 2,4 milijuna korisnika. Nezgodna situacija zbila se 13. prosinca prošle godine i odmah je uslijedila reakcija, no javnost je za sve doznala tek s početkom godine.

Političarima poseban tretman u zaštiti osobnih podataka?

Političarima poseban tretman u zaštiti osobnih podataka?

10.01.2019. komentiraj

Od dvije velike povrede osobnih podataka u Njemačkoj, ona koja je pogodila političare privukla je gotovo 65 puta veću pažnju. Hoće li EDPB reagirati? Mjesec dana nakon što je njemačko nadzorno tijelo za zaštitu osobnih podataka LfDI upravo simboličnom kaznom od 20.000 eura kaznilo Knuddels.de za curenje osobnih podataka njihovih 330.000 korisnika, bumerang se vratio u obliku objave ukradenih osjetljivih osobnih podataka stotina članova njemačkog parlamenta i drugih javnih osoba.