Google redizajnirao izgled mobilnog pretraživanja

Google redizajnirao izgled mobilnog pretraživanja

Foto: Antonio Jularić

Google donosi novi izgled za Search na mobilnim uređajima i najveća promjena svakako je da se pri rezultatima pretraga pojavljuje logo na stranicu koja se nudi. Naravno, ukoliko logo stranice postoj.

Ipak, primarni razlog za promjene jest isticanje oglasa, koji su sad posebno podcrtani i označeni kao korisni upravo pojedincu koji pretražuje korištenjem Search. Novi dizajn, uz sve, omogućit će Googleu dodavanje novih stavki, kao što je mogućnost kupnje kino ulaznica ili pokretanje podcasta, sve s početne stranice.

"Kroz posljednjih nekoliko godina su se količina i sami format informacija dostupnih na webu drastično promijenili. Od fotografija i videa do dostupnosti 3D objekata koji se mogu pregledavati uz mogućnosti proširene stvarnosti (AR). Stoga, stiglo je vrijeme i da se Search promijeni u tom smjeru", naveo je Google, koji se nada da će promjena učiniti lakšim identifikaciju same informacije, odnosno, otkud dolazi.

Vrlo je vjerojatno da će sve ove promjene stići i na računalima, jer bila bi iznimno korisna. Posebno jer se sve više "koketira" s 3D objektima na samoj Search početnoj stranici, kao i s AR tehnologijom. Dakle, Google ima velike planove za budućnost, ali još uvijek ih donosi korak po korak, tako da korisnici budu spremni kad se pojavi "ono pravo".

Primjerice, prije pola godine Search je ušao u beta verziju testiranja ostavljanja komentara kroz Your Contributions. Time se zapravo kroz Search Google potrudio ostati prisutan u svijetu društvenih mreža, ali i potrudio se proširiti mogućnosti oglašavanja. Jer, interakcija s korisnicima je bolja, personalizirana, pa samim time oglasi mogu doprijeti do boljih "meta".

Možda nakon tolikih neuspjeha na području društvenih mreža i mogućnosti koja se njima nude, Google napokon uspije. I to na način koji se nije nadao, ne direktno posebnom društvenom mrežom nego kroz niz svojih alata i usluga.

Još iz kategorije

Firefox omogućio svim korisnicima zaštitu protiv trackinga

Firefox omogućio svim korisnicima zaštitu protiv trackinga

23.09.2019. komentiraj

Firefox je napokon omogućio svim korisnicima mjeru zaštite protiv trackinga, najavljenu još u listopadu prošle godine. Naime, s verzijom Firefox 69 stigla je obrana protiv napasti koja posljednjih godina čini podosta štete po pitanju privatnosti korisnicima raznih internetskih preglednika, ne samo ovog Mozillinog.

Korisnici društvenih mreža napuštaju Facebook i Instagram

Korisnici društvenih mreža napuštaju Facebook i Instagram

23.09.2019. komentiraj

Facebook je tijekom drugog kvartala ove godine bilježio 2,41 milijarde aktivnih korisnika na mjesečnoj razini, što je rast od osam posto u odnosu na isto razdoblje lani, no u sjevernoj Americi taj pozitivni trend jedva da vrijedi.

Koje europske zemlje nude najbolji, a koje najgori digitalni život

Koje europske zemlje nude najbolji, a koje najgori digitalni život

20.09.2019. komentiraj

Digitalni život ili na engleskom “digital life” postala je realnost u današnje vrijeme, pojam koji označava koliko je određena sredina omogućila ljudima u njoj pristup digitalnoj sferi, prvenstveno po pitanju onoga što bi im pomoglo u svakodnevici. Kao, primjerice, što Estonija praktički sve nudi u digitalnom obliku i tako olakšava živote građanima.