Google redizajnirao izgled mobilnog pretraživanja

Google redizajnirao izgled mobilnog pretraživanja

Foto: Antonio Jularić

Google donosi novi izgled za Search na mobilnim uređajima i najveća promjena svakako je da se pri rezultatima pretraga pojavljuje logo na stranicu koja se nudi. Naravno, ukoliko logo stranice postoj.

Ipak, primarni razlog za promjene jest isticanje oglasa, koji su sad posebno podcrtani i označeni kao korisni upravo pojedincu koji pretražuje korištenjem Search. Novi dizajn, uz sve, omogućit će Googleu dodavanje novih stavki, kao što je mogućnost kupnje kino ulaznica ili pokretanje podcasta, sve s početne stranice.

"Kroz posljednjih nekoliko godina su se količina i sami format informacija dostupnih na webu drastično promijenili. Od fotografija i videa do dostupnosti 3D objekata koji se mogu pregledavati uz mogućnosti proširene stvarnosti (AR). Stoga, stiglo je vrijeme i da se Search promijeni u tom smjeru", naveo je Google, koji se nada da će promjena učiniti lakšim identifikaciju same informacije, odnosno, otkud dolazi.

Vrlo je vjerojatno da će sve ove promjene stići i na računalima, jer bila bi iznimno korisna. Posebno jer se sve više "koketira" s 3D objektima na samoj Search početnoj stranici, kao i s AR tehnologijom. Dakle, Google ima velike planove za budućnost, ali još uvijek ih donosi korak po korak, tako da korisnici budu spremni kad se pojavi "ono pravo".

Primjerice, prije pola godine Search je ušao u beta verziju testiranja ostavljanja komentara kroz Your Contributions. Time se zapravo kroz Search Google potrudio ostati prisutan u svijetu društvenih mreža, ali i potrudio se proširiti mogućnosti oglašavanja. Jer, interakcija s korisnicima je bolja, personalizirana, pa samim time oglasi mogu doprijeti do boljih "meta".

Možda nakon tolikih neuspjeha na području društvenih mreža i mogućnosti koja se njima nude, Google napokon uspije. I to na način koji se nije nadao, ne direktno posebnom društvenom mrežom nego kroz niz svojih alata i usluga.

Još iz kategorije

Završava projekt GrowCERT financiran sredstvima Europske unije

Završava projekt GrowCERT financiran sredstvima Europske unije

23.06.2019. komentiraj

Projekt GrowCERT – Jačanje kapaciteta Nacionalnog CERT-a i poboljšanje suradnje na nacionalnoj i europskoj razini provodi CARNET – Hrvatska akademska i istraživačka mreža, a sufinanciran je sredstvima Europske komisije putem Instrumenta za povezivanje Europe (CEF – Connecting Europe Facility). Ukupna vrijednost projekta bila je gotovo milijun eura odnosno 984.132,81 eura, a projekt je trajao dvije godine od početka srpnja 2017. godine do kraja lipnja ove godine.

Građani žele plaćati mobitelom i koristiti biometriju te traže veću razinu sigurnosti pri kupnji online

Građani žele plaćati mobitelom i koristiti biometriju te traže veću razinu sigurnosti pri kupnji online

19.06.2019. komentiraj

Hrvati koriste sve više digitalnih usluga te traže više inovacija u segmentima zdravstva, obrazovanja, javnom prijevozu i financijskim uslugama, a kad je riječ o digitalnim uslugama bitni su im sigurnost i troškovi, pokazuje istraživanje o digitalizaciji koje je Mastercard danas predstavio u Zagrebu. Studija, koju je Ipsos proveo u 13 europskih zemalja, uključujući Hrvatsku, donosi uvid u stavove građana prema digitalnim uslugama, digitalnim plaćanjima i digitalnoj sigurnosti.

INFOGRAFIKA: Gdje pristup internetu najviše košta?

INFOGRAFIKA: Gdje pristup internetu najviše košta?

19.06.2019. komentiraj

Internet u Hrvatskoj nije skup, dostupan je u praktički svim dijelovima Lijepe Naše po poprilično velikoj brzini i po tom pitanju situacija je napredna, daleko naprednija i bolja no u povećem dijelu svijeta.