Google preživio pad Gmaila

Google preživio pad Gmaila

Jedan od najpopularnijih servisa za besplatan mail na internetu, usluga u oblaku poznata pod imenom Gmail internetskog diva Googla prošlog je tjedna doćio određene problem s pristupom usluzi, no polako se sve vraća na staro potvrdili su iz Googla.

Ovo nije prvi takav slučaj za Google, ali niti za druge slične servise kao što je primjerice Yahoo koji je sa svojom uslugom elektroničke pošte također imao određenih problema koji su se pojavili prije otprilike mjesec dana. Iako je Yahoo tada isticao kao je riječ bilo o velikim poteškoćama, iz Googlea ovog puta ističu kako kod njih prevelikih problema nije bilo.

obzirom na veliki broj korisnika besplatnih e-mail servisa na internetu, te načina kako ih kompanije koriste kako bi targetirale oglasno marketinškim kampanja svaki i najmanji propust ili nedostupnost usluge i za Google, Yahoo i druge koji nisu slične usluge predstavlja velike probleme, stoga je brzina reakcije na korisničke prigovore iznimno važna, a to se pokazalo u oba ova posljednja slučaja.

Još iz kategorije

Problemi sa ZABA-inim digitalnim kanalima

Problemi sa ZABA-inim digitalnim kanalima

15.07.2020. komentiraj

Zagrebačka banka imala je jučer u jutarnjim satima problema na svojim digitalnim kanalima i to prije svega kada je riječ o prikazima debitnih i kreditnih kartica. Na izravan upit ICTbusiness.info potvrdili su nastale probleme i pritom napomenuli kako su poteškoće u radu otklonjene u roku od tridesetak minuta.

Hrvatska na vrhu u digitalnim vještinama mladih

Hrvatska na vrhu u digitalnim vještinama mladih

15.07.2020. komentiraj

U 2019. godini četvero od pet mladih (80 posto) u dobi od 16 do 24 godine u Europskoj uniji (EU) imalo je osnovne ili više osnovne digitalne vještine. To je za 24 postotna boda (pp) veći od udjela osoba starih 16 do 74 godine (56 posto), pokazalo je novo Eurostatovo istraživanje.

Sve više oglašivača bojkotira Facebook

Sve više oglašivača bojkotira Facebook

14.07.2020. komentiraj

Facebook se nalazi u sve većim problemima zbog sve više kompanija koje su odlučile bojkotirati tu platformu na minimalno mjesec dana tako što su povukle oglase, ali veliko je pitanje koliko to zapravo šteti gigantu Marka Zuckerberga.