Google najavljuje niz nadogradnji za Google Maps

Google najavljuje niz nadogradnji za Google Maps

Foto: DepositPhotos

Google najavljuje cijeli niz noviteta za Google Maps, koji uključuju novi alat za bolju navigaciju i prijedloge za ekološki prihvatljiviji put tijekom vožnje. Noviteti neće doći odjednom već postepeno, ali nije poznato kad će točno koji od njih.

To je manje važno, osim za one nestrpljive. Bitno je da stižu. Naime, sama najava izaziva podosta uzbuđenja jer čini se da je ovo Maps jedne novije i modernije ere, korak naprijed, budućnost na našem dlanu. Doslovno. Jer, kako drugačije opisati Live View?

Riječ je o integriranoj proširenoj stvarnosti (AR) s točnim davanjem smjera za zračne luke, presjedanja, trgovačke centre... Sve što korisnik pritom treba jest uključiti Maps, omogućiti Live View i snimiti okolinu oko sebe pametnim telefonom. Nakon toga će Maps obaviti ostalo, odnosno, usmjeriti korisnika prema željenoj destinaciji i usput navesti što se gdje nalazi - u realnom vremenu s realnim pogledom na okolinu.

Nažalost, ovo se zasad odnosi samo za određene zatvorene prostore, vanjski dio priče još uvijek nije izveden niti najavljen, ali zasigurno će biti kroz godinu, dvije ili možda više. No za početak je i ovo više nego dovoljno te će sasvim sigurno pružiti adekvatnu uslugu. Posebno tijekom putovanja, kad ste negdje prvi put i hitno morate znati kamo ići.

Mijenja se i sučelje, što znači da će odsad korisnici na vrhu imati najbitnije informacije o stanju u prometu, najbržim rutama i javnom prijevozu u cijelosti. Naravno, uz to će se omogućiti i ekološki najprihvatljivije rute, one koje troše najmanje goriva... Uzbudljiv period za Maps i njegove korisnike, u svakom slučaju.

Također, sve ovo samo daje do znanja buduće planove i smjer kojim ide Google jer prostora za napredak u najavljenim segmentima još ima itekako mnogo. Dapače, samo AR komponenta nudi još izniman potencijal...

Još iz kategorije

EON OTT platforma United Grupe stiže u Hrvatsku i to preko Telemach Hrvatska

EON OTT platforma United Grupe stiže u Hrvatsku i to preko Telemach Hrvatska

24.06.2021.

EON, jedna od najpopularnijih OTT platformi u jugoistočnoj Europi, stigla je u Hrvatsku s bogatom ponudom najboljih domaćih i međunarodnih programa, kao i nagrađivanom tehnologijom koja nudi vrhunsko iskustvo gledanja gdje god se korisnici nalazili, neovisno o pružatelju internetske usluge, ističe predsjednik Uprave Telemach Hrvatska Adrian Ježina čija će tvrtka prodavati uslugu u Hrvatskoj. Prema njegovim riječima hrvatski korisnici mogu odabrati jedan od triju ponuđenih paketa, ovisno o tome koji najbolje odgovara njihovu budžetu i potrebama.

Europska unija ne popušta pod pritiscima velikih internetskih platformi, zaštita potrošača ostaje prioritet

Europska unija ne popušta pod pritiscima velikih internetskih platformi, zaštita potrošača ostaje prioritet

24.06.2021.

Na sjednici Odbora za unutarnje tržište i zaštitu potrošača Europskog parlamenta (IMCO) koja se jučer održala u Bruxellesu, zastupnici su održali javno saslušanje s predstavnicima nekih od najznačajnijih digitalnih platformi kao što su Google, Apple, Twitter i Facebook.

Novi redizajn sučelja Mozilla Firefoxa

Novi redizajn sučelja Mozilla Firefoxa

23.06.2021.

Firefox za Desktop&Mobile dobio je poveće promjene po pitanju dizajna kroz posljednju predstavljenu verziju. Redizajnirano korisničko sučelje i druge nove mogućnosti dostupne su s krajem svibnja korisnicima diljem svijeta, no dobiva ih se postepeno.