Google najavio gašenje aplikacije Allo

Google najavio gašenje aplikacije Allo

Nije prošlo tako dugo otkako je Google ugasio Google+ za sve osim poslovnim korisnika, a stigla je vijest da se ukida i Allo. To je službeno potvrđeno, što znači da su navodi o gašenju Hangoutsa još uvijek samo glasine, ali s obzirom na brojne izvore iz same kompanije, doći će uskoro i do toga.

"S obzirom na momentum u kojem su Messages, odlučili smo prekinuti podršku za Allo kako bi se fokusirali na Messages. Taj prekid će se zbiti u ožujku sljedeće godine, što je dovoljno vremena da se prebace sve poruke, povijest razgovora i bilo što od značaja korisnicima. Na kraju možemo kazati da smo mnogo naučili od Allo, prvenstveno po pitanju strojnog učenja i implementacije Google Assistanta u poruke", naveo je Google u priopćenju.

Dakle, kompanija će se odsad fokusirati na Android Messages i Duo za korisnike, a Hangouts Chat i Meet ostat će na korištenje poslovnim korisnicima. Time se dolazi do priče o Hangoutsu, koji se navodno gasi 2020. godine i umjesto njega stići će osam drugih aplikacija za razmjenu poruka. No, detalja o tome još uvijek nema.

Inače, Allo se pojavio 21. rujna 2016. godine kao veliki Googleov projekt, pokušaj udara na iMessages. Isprva je aplikacija bila iznimno popularna i u prvom tjednu zabilježila pet milijuna preuzimanja te se našla na osmom mjestu Google Play Top Chart. No, već u drugom tjednu pala je na 157. mjesto i više se nije vraćala. Ukratko, bilo je samo pitanje vremena kad će Allo izgubiti podršku.

Duo pak kotira odlično i Google vjeruje u nju. Riječ je o aplikaciji namijenjenoj video pozivima. Ona je isto u samo tjedan dana stigla do pet milijuna preuzimanja, ali u drugom tjednu nije pala nego je udvostručila brojku preuzimanja i to je bila jasna potvrda da Duo ima smisla.

A što će umjesto Allo stići i kakve točno planove Google ima, doznat ćemo u narednim mjesecima.

Još iz kategorije

Facebook čuvao stotine milijuna lozinki korisnika u običnom tekstualnom obliku

Facebook čuvao stotine milijuna lozinki korisnika u običnom tekstualnom obliku

25.03.2019. komentiraj

Facebook je šokirao javnost objavom da se stotine milijuna lozinki njegovih korisnika nalazimo u običnom tekstualnom obliku, i to unutar njegovih internih sustava. Doznalo se to potpuno slučajno prije dva mjeseca i uslijedila je brza reakcija, ali svejedno čudi da se tako nešto uopće dogodilo, izniman je to propust.

Istraživanje pokazuje da 62 posto hrvatskih trgovaca danas najviše voli primiti gotovinu

Istraživanje pokazuje da 62 posto hrvatskih trgovaca danas najviše voli primiti gotovinu

23.03.2019. komentiraj

Norveška tvrtka Auka angažirala je britansku istraživačku agenciju LM Research da provede istraživanje među 28 tisuća malih i velikih trgovaca te tvrtki u ugostiteljstvu i hotelijerstvu na razini svih 28 zemalja Europske unije. Rezultati ovog istraživanja danas su predstavljeni u Zagrebu na događanju organiziranom u suradnji s Veleposlanstvom Kraljevine Norveške.

Redizajnirana web stranica WWW.HR

Redizajnirana web stranica WWW.HR

22.03.2019. komentiraj

Osnovne informacije o Hrvatskoj sada su dostupne na novoj redizajniranoj mrežnoj stranici WWW.HR. Uz atraktivan izgled i poboljšane funkcionalnosti početna stranica Hrvatske posjetiteljima nudi i nov sadržaj.