Google Meet integriran u Gmail

Google Meet integriran u Gmail

Foto: Antonio Jularić

Google Meet je iznimno kvalitetna platforma za videkonferencijske pozive, a ističe se po sjajnim mogućnostima sprečavanja neželjene buke ili zvukova tijekom razgovora. I sad postaje još kvalitetnija jer je Google najavio da će se Meet integrirati s Gmailom.

Zanimljivo je pritom naglasiti da to vrijedi i za pametne telefone, što će svakako Meetu donijeti podosta novih korisnika, ali i oteti Zoomu pokojeg, kao i Teamsu. Jer, Gmail ima oko dvije milijarde aktivnih korisnika, a dobar dio njih treba usluge videokonferencijskih poziva, kojima će odsad moći pristupiti bez potrebe napuštanja Gmaila.

Sve ovo samo je nadopuna odluke iz svibnja, kojom je Google obznanio da će Meet biti besplatan i dostupan svima. Najavljena je tad integracija s Gmailom, ali samo za web, ne iPhone i Android uređaje. Očito, bilo je to iznenađenje za korisnike i zajednica je dobro reagirala na njega, što ne čudi.

Dakle, Google nastavlja ubrzano raditi kako bi Meet pretvorio u popularniju platformu no što je bio prije samo dva mjeseca. Jer, tijekom travnja Meet je dobio mogućnost prikaza do 16 osoba na jednom ekranu, dok traje videopoziv. Iako Zoom nudi do 49 osoba, nema toliku raširenost i integraciju s raznim uslugama. Google u tome vidi svoju prednost pa ju očito spremno koristi.

Naime, potrebno je uvoditi takve novitete jer oni donose nove korisnike, ali i zadrže postojeće, naravno. Google Meet ima oko tri milijuna njih dnevno, što je izniman broj, ali daleko od otprilike 50 milijuna, koliko ih otprilike ima Teams. Iako nije dostupan podatak koliko ih ima Zoom, sigurno je riječ o povećem broju s obzirom da ih ima ukupno oko 350 milijuna na mjesečnoj razini.

U konačnici, pandemija koronavirusa za ovo tržište učinila je korisne stvari jer popularnost alata kao što je Meet raste iz dana u dan. Naravno, razlozi za takvo stanje su u činjenici što su ljudi radili na daljinu u većoj mjeri nego ikad prije.

Još iz kategorije

Počela je online nastava uz CARNET-ove e-Škole digitalne sadržaje

Počela je online nastava uz CARNET-ove e-Škole digitalne sadržaje

20.01.2021. komentiraj

Da neki predmeti poput fizike i matematike ne moraju uvijek biti teški i nerazumljivi dokazuju e-Škole digitalni sadržaji. Izrađeni su kako bi učenicima i nastavnicima olakšali učenje i poučavanje te ga učinili zanimljivijim i kreativnijim.

Aplikacije za društvene mreže najpopularnije među Hrvatima, sve više ih kupuje online

Aplikacije za društvene mreže najpopularnije među Hrvatima, sve više ih kupuje online

18.01.2021. komentiraj

Hrvati svoje pametne telefone najviše upotrebljavaju za slanje poruka i pretraživanje interneta, dok 67,4 % njih koristi aplikacije za online kupovinu. Rezultati su to istraživanja koje je Huawei proveo na uzorku od preko 800 ispitanika iz cijele zemlje. Internetsko bankarstvo koristi tri četvrtine ispitanika, dok aplikacije za dating i klađenje koristi gotovo svaki deseti ispitanik.

Viber oštro protiv WhatsAppa nakon promjena politika privatnosti

Viber oštro protiv WhatsAppa nakon promjena politika privatnosti

18.01.2021. komentiraj

Viber je izrazio svoje ogorčenje najnovijom verzijom WhatsAppove politike privatnosti. Iako su korisnici WhatsAppa dosad imali pravo izbora i aplikaciji mogli zabraniti dijeljenje njihovog broja mobitela s Facebookom, to će ubuduće biti obavezno. Korisnici moraju pristati na nove uvjete u roku od 30 dana ili više neće moći koristiti svoje račune.