Google Meet integriran u Gmail

Google Meet integriran u Gmail

Foto: Antonio Jularić

Google Meet je iznimno kvalitetna platforma za videkonferencijske pozive, a ističe se po sjajnim mogućnostima sprečavanja neželjene buke ili zvukova tijekom razgovora. I sad postaje još kvalitetnija jer je Google najavio da će se Meet integrirati s Gmailom.

Zanimljivo je pritom naglasiti da to vrijedi i za pametne telefone, što će svakako Meetu donijeti podosta novih korisnika, ali i oteti Zoomu pokojeg, kao i Teamsu. Jer, Gmail ima oko dvije milijarde aktivnih korisnika, a dobar dio njih treba usluge videokonferencijskih poziva, kojima će odsad moći pristupiti bez potrebe napuštanja Gmaila.

Sve ovo samo je nadopuna odluke iz svibnja, kojom je Google obznanio da će Meet biti besplatan i dostupan svima. Najavljena je tad integracija s Gmailom, ali samo za web, ne iPhone i Android uređaje. Očito, bilo je to iznenađenje za korisnike i zajednica je dobro reagirala na njega, što ne čudi.

Dakle, Google nastavlja ubrzano raditi kako bi Meet pretvorio u popularniju platformu no što je bio prije samo dva mjeseca. Jer, tijekom travnja Meet je dobio mogućnost prikaza do 16 osoba na jednom ekranu, dok traje videopoziv. Iako Zoom nudi do 49 osoba, nema toliku raširenost i integraciju s raznim uslugama. Google u tome vidi svoju prednost pa ju očito spremno koristi.

Naime, potrebno je uvoditi takve novitete jer oni donose nove korisnike, ali i zadrže postojeće, naravno. Google Meet ima oko tri milijuna njih dnevno, što je izniman broj, ali daleko od otprilike 50 milijuna, koliko ih otprilike ima Teams. Iako nije dostupan podatak koliko ih ima Zoom, sigurno je riječ o povećem broju s obzirom da ih ima ukupno oko 350 milijuna na mjesečnoj razini.

U konačnici, pandemija koronavirusa za ovo tržište učinila je korisne stvari jer popularnost alata kao što je Meet raste iz dana u dan. Naravno, razlozi za takvo stanje su u činjenici što su ljudi radili na daljinu u većoj mjeri nego ikad prije.

Još iz kategorije

Uber širi Connect uslugu dostave paketa na tri nova grada na obali i to Dubrovnik, Rijeku i Zadar

Uber širi Connect uslugu dostave paketa na tri nova grada na obali i to Dubrovnik, Rijeku i Zadar

03.08.2020. komentiraj

Mjesec dana nakon što je Uber korisnicima u Splitu i Zagrebu predstavio uslugu dostave paketa, pozitivne reakcije korisnika i velika potražnja za dostavom kompaniju su motivirale da uslugu proširi na tri nova grada na obali. Uber Connect tako je od danas dostupan u Dubrovniku, Rijeci, Splitu, Zadru i Zagrebu. Riječ je o pristupačnoj usluzi dostave pošiljki težine do 20 kg isti dan, a koju je moguće naručiti izravno kroz Uber aplikaciju. Kroz Uber Connect mogu se slati paketi koji stanu u prtljažnik srednje velikog automobila, do vrijednosti 750 kuna.

Brojne uštede za 200.000 korisnika besplatne PayDo aplikacije

Brojne uštede za 200.000 korisnika besplatne PayDo aplikacije

03.08.2020. komentiraj

Posljednjih mjeseci zbog koronavirusa zabilježen je pad prodaje parkirališnih karata, ali povratkom u novo normalno te zahvaljujući dolasku stranih turista, u srpnju i kolovozu u Hrvatskoj je zabilježen znatan oporavka ovog sektora. Točnije, trenutno najpopularnija hrvatska aplikacija za parkiranje PayDo obara rekorde te u se u ovom trenutku približava brojci od 200.000 korisnika, aktivna je u 77 hrvatskih gradova, u potpunosti besplatna te s nacionalnom pokrivenosti jamči dostupnost usluge na gotovo svakom koraku.

Koliko su sigurni internet preglednici?

Koliko su sigurni internet preglednici?

29.07.2020. komentiraj

Internetski preglednici često se na tržištu pokušavaju izdvojiti po brzini, utrošku energije i dodacima koje nude korisnicima, ali iznimno bitna stavka svakako je i sigurnost. Kako bi imali bolji uvid u to koliko su browseri sigurni, pobrinuo se kroz istraživanje NSS Labs.