Google: Linkove za preusmjeravanje nema smisla prijavljivati za indeksiranje

Google: Linkove za preusmjeravanje nema smisla prijavljivati za indeksiranje

Foto: Antonio Jularić

Googleov John Mueller nedavno je objasnio da slanje URL link za indeksiranje nema smisla ukoliko on preusmjerava na neki drugi URL, te time zapravo otklonio mnoge sumnje i znatiželju onih koji se koriste takvom praksom s mišlju da mogu profitirati bolje no što bi profitirali slanjem URL linka koji uistinu žele kao krajnji cilj.

Ova tematika otvorila se na posljednjem AskGoogleWebmasters videu i s obzirom da jedna osoba koja uživa toliko poštovanje i ima enormno znanje, govori o njoj, dala je svemu jednu širu dimenziju. Naime, interes za temu prvenstveno su imali oni koji rade s JavaScript i koriste se preusmjeravanjima te vrste.

Jer, developeri su ostali zbunjeni i pitali o čemu se točno radi te može li se nekako izbjeći ta nova situacija. Ne može, ukratko. Jer, kako je Mueller i objasnio, po novome Googlebot funkcionira na taj način da zaprimi link i potom ga prosljeđuje dalje, u svrhu indeksiranja.

Ako pak URL koji je Googlebot zaprimio sadrži novo ciljno odredište, zanemarit će ga pa je u svrhu indeksiranja bolje slati direktni URL link za odredište koje se želi indeksirati. A sve ove promjene za developere su uistinu stigle kao preko noći jer dok se Chrome konstantno nadopunjavao i stigao do verzije 74, Googlebot je ostao na Chrome 41. Da bi se iznenada nadopunio i on te će se nadopunjavati zajedno s Chromeom.

Tako nešto se prakticiralo jer je Google htio osigurati indeksiranje web stranica koje su kompatibilne sa strijim Chrome verzijama, no od toga se sad odustalo jer je stav Google da je velika većina otišla potrebni korak dalje pa je bolje da se i Googlebot prilagođava "novim pravilima". Zajedno s developerima. Koji su dobili s novim Googlebotom oko tisuću novih mogućnosti, što je uistinu izniman korak naprijed.

Ali, preusmjeravanje će ipak morati ostaviti iza sebe ili naći neka nova rješenja, ukoliko bez takve prakse ne mogu odustati.

Što je sve Mueller točno rekao pogledajte u videu.

Još iz kategorije

Suradnja Tele2 i PBZ-a na rješenju za fiskalizaciju

Suradnja Tele2 i PBZ-a na rješenju za fiskalizaciju

20.02.2020. komentiraj

Digitalizacija poslovnih procesa malih i srednjih poduzetnika (MSP) osnova je njihova uspješnijeg poslovanja, a time i ukupnog gospodarskog rasta, s obzirom na izniman udio MSP-ova u hrvatskom gospodarstvu. Poručili su to čelnici Tele2 i PBZ Carda na današnjem predstavljanju Fiskalke, najnovijeg proizvoda glavnog izazivača na domaćem telekom tržištu, osmišljenog u suradnji s vodećom hrvatskom kartičnom kućom. Riječ je o proizvodu s kojim obveznici fiskalizacije dobivaju praktično i mobilno blagajničko rješenje s integriranim gotovinskim i kartičnim plaćanjem, a uređaj podržava i najnovije načine plaćanja mobitelom kao što su NFC te Apple Pay i Google Pay.

Istraživanje pokazalo kako se u Hrvatskoj voli slušati glazba i više od 4 sata dnevno, a najviše se sluša rock i metal

Istraživanje pokazalo kako se u Hrvatskoj voli slušati glazba i više od 4 sata dnevno, a najviše se sluša rock i metal

20.02.2020. komentiraj

Huawei je proveo online istraživanje na preko četiri tisuće ispitanika kako bi dobio uvod u navike slušanja glazbe kod Hrvata. U anketi je sudjelovao širok raspon dobnih skupina iz cijele zemlje, a neki od dobivenih rezultata su iznenađujući ističu iz Huaweija.

Europski digitalni sektor traži proračun koji odgovara njihovim ambicijama

Europski digitalni sektor traži proračun koji odgovara njihovim ambicijama

20.02.2020. komentiraj

Predstavnici europskoga digitalnog sektora traže povećanje EU proračuna za digitalnu transformaciju s 3 na 10 posto i poručuju da se čelnici Unije moraju odlučiti hoće li se okrenuti ulaganju u industrije budućnosti ili žele ostati u prošlosti.