Google Earth konačno dodao podršku za desktop internet preglednike Firefox, Edge i Opera

Google Earth konačno dodao podršku za desktop internet preglednike Firefox, Edge i Opera

Google Earth napokon i službeno nudi podršku za Firefox, Operu i Edge internetske preglednike, što se čekalo tri godine. Naime, 2017. je Google odbacio primarnu desktop aplikaciju te odlučio Earth ponuditi kroz web iskustvo, što otvara više mogućnosti jer više korisnika na taj način dobiva pristup alatu za istraživanje praktički svakog kutka Zemlje.

"To je naš poklon svijetu. Ovim proizvodom približavamo ljudima svaki kutak svijeta i njime izražavamo naš respekt prema vrijednostima koje donose obrazovanje, edukacija, školovanje, informiranost i iskustva", naveli su iz Googleova Earth tima.

Gotovo tri godine trebale su da bi Google Earth bio dostupan na svim preglednicima jer kroz Chrome se obavljalo testiranje i kad je završilo, sve je bilo spremno za predstavljanje aplikacije na ostalim internetskim preglednicima. Otprije je poznato da Google podosta čeka u web okruženju, kad nudi alate, proizvode i usluge koji se tiču onoga iz njegove "kućne radinosti".

Ujedno, sve što su napravili u Googleu kroz ovih gotovo 15 godina, uspjeli su uz partnerstvo s velikanima kao BBC Earth, NASA, Sesame Street i Jane Goodall Institute. A rezultat je uistinu sjajan jer svaki korisnik može za lokacije koje pretražuje dobiti dodatan uvid u njih kroz interaktivne priče i opise, a zahvaljujući umjetnoj inteligenciji, Google Earth će se konstantno nadopunjavati i poboljšavati... Te nuditi sve bolji 3D prikaz raznih mjesta na svijetu, što dobiva dodatni značaj sa širenje VR i AR tehnologije.

"Ako vas zanimaju podaci o nekoj svjetskoj građevini, planinskom vrhu ili atrakciji, imat ćete je na jednom mjestu. I to dok ju pregledavate iz svih mogućih kuteva. Dakle, sve što Google zna o svijetu, može znati i korisnik, nije li to sjajno? Stvarno smo ponosni na konačni rezultat jer nikad nismo napravili ništa slično", poručili su iz Google Eartha.

A sad više granica nema, korisnici svih platformi i internetskih preglednika mogu uživati u jednom od najznačajnijih Googleovih proizvoda.

Još iz kategorije

Spotify konačno maknuo limit od 10.000 pjesama po korisničkom računu

Spotify konačno maknuo limit od 10.000 pjesama po korisničkom računu

04.06.2020. komentiraj

Glazbeni streaming servis Spotify dozvoljavao je dosad preuzimanje i čuvanje do 10.000 pjesama po korisničkom računu na do pet uređaja, ali taj nelogični limit napokon je podignut u smislu da ga više nema, pretplatnici mogu neometano preuzimati, čuvati i preslagivati pjesme na koje god načine žele. I u količini kojoj žele.

Internet preglednik Brave omogućio kriptirane video pozive

Internet preglednik Brave omogućio kriptirane video pozive

03.06.2020. komentiraj

Brave, internetski preglednik otvorenog koda, čija je značajke blokiranje oglasa prilikom surfanja, kao novost u ponudi ima mogućnost kriptiranih videopoziva. Iako se pandemija koronavirusa primirila pa ova mogućnost dolazi malo prekasno, jasno da će imati vjernu publiku.

Zoom Meeting pretplatnicima nudi jaču enkripciju video poziva

Zoom Meeting pretplatnicima nudi jaču enkripciju video poziva

03.06.2020. komentiraj

Zoom aplikacija za videokonferencijske pozive kritizirana je ponajprije zbog manjka sigurnosti i zbog toga su je brojne organizacije diljem svijeta zabranile, zajedno s kompletnim vladama, što se moglo vidjeti na primjeru američke i njemačke. Ali, to se mijenja!