Google Chrome uveo podršku za Windows 10 notifikacije

Google Chrome uveo podršku za Windows 10 notifikacije

Foto: Antonio Jularić

Alphabet i Microsoft nemaju baš najbolji odnos, što se može zaključiti po tome da nećete u Windows Store naći Googleove usluge ili alate. Ali, bez obzira na to, Chrome 68 je dobio novitet koji se tiče Windows 10 i zasad u njemu može uživati oko 50 posto Chrome korisnika diljem svijeta.

Riječ je o notifikacijama za Windows 10 direktno u Chrome internetskom pregledniku. Tako nešto Google testira posljednjih nekoliko mjeseci jer želio je istinsku nativnu podršku za svoj browser u Windows 10 okruženju i to se postiglo. Znači, korisnici sad mogu direktno iz Chromea podešavati određene Windows 10 stavke, koje se nalaze u Focus Assist.

Ukratko, ako ne želite zvuk notifikacija, možete ga isključiti, kao što se može postaviti "ne ometaj" (do-not-disturb) tijekom rada, igranja igara ili bilo koje aktivnosti zbog koje ne biste željeli da vam pažnju skreću brojne obavijesti. Velika je to stvar i možda korak naprijed u poboljšanju odnosa dviju ponajvećih tehnoloških kompanija na svijetu.

Ukoliko nekim slučajem želite ubrzati dolazak ove mogućnosti na svoj Chrome, možete to učiniti ručno. Samo otiđite u "chrome://flags" i uključite "native notifications" pa će vam novitet biti dostupan. Dakle, nitko neće biti izostavljen i vrlo brzo svima će se ponuditi mogućnost koja se u zajednici zagovarala jer nema smisla na jednom operativnom sustavu sputavati bilo koga.

Upravo zato je nejasno zašto se toliko čeka na podršku za Microsoftovu Timeline mogućnosti za Chrome i Firefox. Naime, Google i Mozilla odlučili su čekati ili možda malo duže rade na adaptaciji za svoje internetske preglednike. Bilo bi dobro da se požuri jer Timeline je osvježavajuć, automatski pohranjuje ono što su korisnici radili u internetskom pregledniku pa kad ga ponovno pokrenu, dočeka ih ono gdje su stali. U ovom trenutku, to je dostupno samo za Edge, odnosno, u Chrome i Firefoxu kroz ekstenziju "treće strane".

Još iz kategorije

Europska komisija pokrenula natječaj za platformu za jedinstvenu autentifikaciju

Europska komisija pokrenula natječaj za platformu za jedinstvenu autentifikaciju

19.07.2019. komentiraj

Europska komisija je pokrenula natječaj za WiFi4EU platformu za jedinstvenu autentifikaciju. Cilj je ovom novom uslugom osigurati sigurne mreže i omogućiti korisnicima da budu lako prepoznatljivi i autentificirani u drugim mrežama.

Kako jednostavno pojačati vlastitu WiFi mrežu

Kako jednostavno pojačati vlastitu WiFi mrežu

18.07.2019. komentiraj

Mnogi korisnici danas muku muče s kvalitetom vlastite WiFi mreže te traže različita rješenja kako pojačati signal i dobiti kvalitetu signala i brzinu na WiFi baš u svakom kutku svoga poslovnog ili privatnog prostora. Rješenje koje je dosad bilo rezervirano samo za Iskonove korisnike ovaj je telekom odlučio ponuditi svima.

Hrvatska Vlada na udaru hakera

Hrvatska Vlada na udaru hakera

18.07.2019. komentiraj

Dužnosnici hrvatske Vlade našli su se na udaru hakera sponzoriranih od strane zasad nepoznate države između veljače i travnja ove godine, doznao je ZDNet. Ono što je pak najzanimljivije, jest činjenica da ova vrsta napada nikad prije nije izvedena nigdje u svijetu!