Google Chrome uveo podršku za Windows 10 notifikacije

Google Chrome uveo podršku za Windows 10 notifikacije

Foto: Antonio Jularić

Alphabet i Microsoft nemaju baš najbolji odnos, što se može zaključiti po tome da nećete u Windows Store naći Googleove usluge ili alate. Ali, bez obzira na to, Chrome 68 je dobio novitet koji se tiče Windows 10 i zasad u njemu može uživati oko 50 posto Chrome korisnika diljem svijeta.

Riječ je o notifikacijama za Windows 10 direktno u Chrome internetskom pregledniku. Tako nešto Google testira posljednjih nekoliko mjeseci jer želio je istinsku nativnu podršku za svoj browser u Windows 10 okruženju i to se postiglo. Znači, korisnici sad mogu direktno iz Chromea podešavati određene Windows 10 stavke, koje se nalaze u Focus Assist.

Ukratko, ako ne želite zvuk notifikacija, možete ga isključiti, kao što se može postaviti "ne ometaj" (do-not-disturb) tijekom rada, igranja igara ili bilo koje aktivnosti zbog koje ne biste željeli da vam pažnju skreću brojne obavijesti. Velika je to stvar i možda korak naprijed u poboljšanju odnosa dviju ponajvećih tehnoloških kompanija na svijetu.

Ukoliko nekim slučajem želite ubrzati dolazak ove mogućnosti na svoj Chrome, možete to učiniti ručno. Samo otiđite u "chrome://flags" i uključite "native notifications" pa će vam novitet biti dostupan. Dakle, nitko neće biti izostavljen i vrlo brzo svima će se ponuditi mogućnost koja se u zajednici zagovarala jer nema smisla na jednom operativnom sustavu sputavati bilo koga.

Upravo zato je nejasno zašto se toliko čeka na podršku za Microsoftovu Timeline mogućnosti za Chrome i Firefox. Naime, Google i Mozilla odlučili su čekati ili možda malo duže rade na adaptaciji za svoje internetske preglednike. Bilo bi dobro da se požuri jer Timeline je osvježavajuć, automatski pohranjuje ono što su korisnici radili u internetskom pregledniku pa kad ga ponovno pokrenu, dočeka ih ono gdje su stali. U ovom trenutku, to je dostupno samo za Edge, odnosno, u Chrome i Firefoxu kroz ekstenziju "treće strane".

Još iz kategorije

Google Search kreće s dodavanjem komentara korisnika

Google Search kreće s dodavanjem komentara korisnika

21.11.2018. komentiraj

Google je u listopadu ove godine objavio da gasi Google+ zbog buga koji je korisnicima narušavao privatnost, čime se potvrdio novi neuspjeh te kompanija da se nametne u svijetu društvenih mreža, ali svejedno ne odustaje s pokušajima i to je jasno prema novitetima koje ponajveća tehnološka kompanija na svijetu nudi.

Društvene mreže su krivac za vašu depresiju i usamljenost

Društvene mreže su krivac za vašu depresiju i usamljenost

20.11.2018. komentiraj

Američko sveučilište Pennsylvania dokazalo je da ukoliko se korištenje društvenih mreža svede na svega deset minuta dnevno, smanjuju se depresija i osjećaj usamljenosti. Naime, dokazali su da upravo depresija i usamljenost jesu u korelaciji s korištenjem društvenih mreža pa je rješenje za bolje mentalno stanje manje ih koristiti. Ili ih se potpuno odreći. Samo, u današnje vrijeme tako nešto iznimno je teško, ako je uopće i moguće, tako da istraživanju u kojem se sve ovo dokazalo treba pristupiti ozbiljno te raditi na rješenjima kako bi se pomoglo ljudima.

U srijedu se održava treće izdanje konferencije o blogerima DIABLOG

U srijedu se održava treće izdanje konferencije o blogerima DIABLOG

19.11.2018. komentiraj

U srijedu 21. studenog u zagrebačkom Kaptol Boutique Cinema održat će se treće izdanje konferencije o blogerima i blogerskoj zajednici DIABLOG. Na konferenciji će između ostalog biti predstavljeni i rezultati najnovijeg istraživanja o hrvatskoj blogerskoj sceni, koji pokazuju da autentičnost, koja je glavna tema konferencije, muči većinu ispitanika. Brendovima pak zamjeraju manjak otvorenosti prema novim suradnjama i manjak budžeta za blogerske kampanje.