Google Chrome postaje štedljiviji prema baterijama vaših mobitela

Google Chrome postaje štedljiviji prema baterijama vaših mobitela

Foto: Antonio Jularić

Jedan od najvećih problema za Android korisnike je trajanje baterije. Svi bi htjeli da baterija traje vječno i da se ne troši tako brzo. Mnogi proizvođači pametnih uređaja muku muče kako da se kupcima osigura što dulje trajanje baterija jer im o tome često ovisi hoće li uređaj biti prodan.

Gleda se dizajn i performanse, no baterija počinje biti sve važnija stavka u glavama kupaca.  Danas je ipak produženo trajanje baterija nego što je to bilo prije, no sve jači procesori, veći zasloni i više RAM-a doveli su do toga da baterija muku muči kako da što duže ostane „na životu“. Naravno, veliki broj aplikacija ne treba i spominjati koje su dodatni uteg baterijama.

Google Chrome preglednik je vrlo zabrinut u vezi aspekta koji se tiče trajanja baterije. Da, Google Chrome je odlično integriran s Google uslugama, no tu cijenu treba i platiti, a baterija je ta koja na kraju ispašta.

Chrome je zato nedavno izjavio kako će imati mogućnost pauziranja nevažnog flash sadržaja, no ta značajka je još uvijek u fazi razvoja.

Treba naglasiti kako bi ova značajka značajno povećala vijek trajanja baterije. Osim toga, Chrome inženjer Peter Kasting ističe kako se naporno radi da bi Chrome bio što učinkovitiji u budućnosti.

Još iz kategorije

Mozilla Firefox stigao u Windows Store

Mozilla Firefox stigao u Windows Store

08.12.2021.

Mozilla je 9. studenoga napokon uvrstila Firefox internetski preglednik u Microsoft Store, što ga čini prvom alternativom za Edge unutar te trgovine. Možda su se u Microsoftu na to odlučili jer je njihov Edge učvrstio poziciju ispred Firefoxa na tržištu.

Aircash uskoro uvodi i Google Pay i Apple Pay

Aircash uskoro uvodi i Google Pay i Apple Pay

08.12.2021.

Mastercard cilja na populaciju koju i mi gađamo, a to su dinamičniji i inovativniji ljudi, koji su spremni na prihvaćanje novih tehnologija. Isto tako, oboje smo poprilično fokusirani na sport što nam je još jedna zajednička točka, ističe za ICTbusiness.info osnivač Aircasha Hrvoje Ćosić.

Google testira jednostavniji način pretraživanja datoteka unutar Drivea

Google testira jednostavniji način pretraživanja datoteka unutar Drivea

08.12.2021.

Napredniji korisnici Google Drivea vjerojatno su primijetili da njegova tražilica i nije od velike pomoći jer prečesto daje cijeli niz rezultata koji nemaju u konačnici baš nikakvu težinu u potrazi za konkretnom datotekom. I to će se uskoro promijeniti...