Google Chat dodao banere upozorenja kako bi vas zaštitio od phishing napada

Google Chat dodao banere upozorenja kako bi vas zaštitio od phishing napada

Google Chat zamijenio je Hangouts i uveo neke zanimljive novitete, od kojih se onaj posljednji posebno ističe jer veže se za sigurnost. Naime, slat će korisniku obavijesti o potencijalnoj opasnosti od phishinga i ostalog malwarea koji "vreba" u online prostoru.

Ujedno, ova je ekspanzija najnovija koja je dodana na Google Chat, sve s ciljem bolje zaštite od phishinga. Jer, upravo ta kibernetička prijetnja ruši sve rekorde u posljednje vrijeme i pokazuje se kao jako uspješna.

Nažalost, kako navodi Atlas VPN, čak 54 posto svih uspješnih phishing napada završe s krađom podataka klijenata i potrošača, a zabrinjavajuće je što u velikom postotku (48 posto) dolaze i do pristupnih podataka u sustave.

Iako su uspješni napadi zabrinjavajući, jednako brine i činjenica da 83 posto organizacija navodi da se suočilo s takvom vrstom phishing napada. Dakle, sve one još imaju itekako mnogo prostora za poraditi na sigurnosti i edukaciji zaposlenika jer phishing je u prvom redu način napada u kojem se kao meta traže lakovjerni pojedinci.

Nažalost, to nije jedina metoda napada, zato kibernetičke prijetnje i jesu toliko opasne. No većina ih se može riješiti jednostavnom prevencijom. Primjerice, dvostrukom prijavom, zaštićenim mrežama, uređajima koji su namijenjeni isključivo u poslovne svrhe...

Stoga, činjenica da Google Chat upozorava unaprijed o mogućoj opasnosti, svakako je korak naprijed i može poslužiti kao primjer drugima u industriji. Jer, ne može se sve svaliti na neopreznost pojedinca. Tehnološke kompanije su tu da bi stvorile što je moguće sigurnije okruženje.

Također, ovo je samo jedan od poteza koje je povukao Google. Naime, kroz mnoge njegove usluge uvela se oštrija zaštita od phishinga. Pod time se misli na Google Docs i Gmail u prvom redu, gdje milijarde korisnika dijele i čuvaju jako osjetljive i vrijedne podatke.

Još iz kategorije

Vivaldi u svoj preglednik uveo ugrađeni e-mail klijent

Vivaldi u svoj preglednik uveo ugrađeni e-mail klijent

12.08.2022.

Vivaldi je internetski preglednik, kalendar, RSS „feed reader“, a po novome i e-mail klijent. Upravo tako, developeri su integrirali pravi i potpuni e-mail klijent unutar internetskog preglednika, što znači da se korisnici više ne moraju zamarati oko preuzimanja posebne desktop aplikacije.

Snapchat uveo pretplatni premium nivo u aplikaciju

Snapchat uveo pretplatni premium nivo u aplikaciju

11.08.2022.

Kompanija Snap, koja stoji iza popularnog Snapchata, je najavila pokretanje novog premium paketa za korisnike koji žele malo više značajki i bržu podršku nego što je ona u besplatnom 'paketu'.

Oko kojih se kibernetičkih prijetnji za cloud treba najviše brinuti?

Oko kojih se kibernetičkih prijetnji za cloud treba najviše brinuti?

11.08.2022.

Neprofitna organizacija Cloud Security Alliance je uz pomoć 700 stručnjaka iz industrije vezane za cloud računalstvo i kibernetičku sigurnost napravila istraživanje o najvećim prijetnjama za cloud u ovom trenutku.