GitHub Free sada nudi neograničenu količinu privatnih repozitorija

GitHub Free sada nudi neograničenu količinu privatnih repozitorija

Microsoft je novu godinu započeo s praskom i omogućio svima besplatno kreiranje repozitorija na GitHubu, što će i one tvrdokorne približiti platformi kojoj su možda okrenuli leđa kad je u lipnju prošle godine za 7,5 milijardi američkih dolara prodana Microsoftu. A nije ni to sve, broj repozitorija je neograničen i sve besplatno!

Naravno, postoji "kvaka" i ona je u tome da po svakom repozitoriju korisnik može imati maksimalno tri suradnika. I to je sve, istina je koliko god zvuči nestvarno. Također, javni rpeozitoriji ostat će besplatni i podržavat će neograničeni broj suradnika, što znači da Microsoft nije nikoga želio zakidati kad je već omogućio jedan tako važan dio u GitHubovu djelovanju besplatno.

Što se poslovnih korisnika tiče, također su dobili nešto zanimljivo. GitHub Enterprise je sad jedinstven proizvod za Enterprise Cloud, prije poznat kao GitHub Business Cloud, te Enterprise Server, prije poznat kao GitHub Enterprise. To znači da poslovni korisnici sad mogu pristupiti i cloud i server rješenjima za jednu cijenu. Ako pak koriste GitHub Connect, mogu sigurno raditi u oba okruženja.

GitHub Pro, prije poznat kao GitHub Developer, te GitHub Team ostaju dostupni developerima i timovima koji traže profesionalno kodiranje i mogućnosti za suradnju. Ukratko, Microsoft je u 2019. uistinu želio ući na način koji će se itekako dobro upamtiti. Teško će i najveći kritičari osporiti ovaj potez ili mu pronaći zamjerke, Microsoft je očito shvatio kako ublažiti osjećaje nezadovoljnika i dati im do znanja da ta kompanije nije više onakva kakva je bila prije deset ili dvadeset godina.

Inače, GitHub je hosting servis za Git repozitorije koji omogućava korištenje svih funkcionalnosti Gita u kombinaciji sa setom drugih mogućnosti specifičnih za GitHub. Laički rečeno, GitHub je mjesto gdje svaki (budući) programer može podijeliti svoj izvorni kod i priče s ostatkom svijeta. S GitHubovim stranicama možete napraviti vlastitu web stranicu, web stranicu nekog projekta ili organizacije.

Još iz kategorije

Na Dark Webu se prodaje gotovo 620 milijuna ukradenih korisničkih računa

Na Dark Webu se prodaje gotovo 620 milijuna ukradenih korisničkih računa

17.02.2019. komentiraj

Hakeri su kroz nekoliko posljednjih godina otuđili stotine milijuna korisničkih računa s povjerljivim informacijama na nekima od najposjećenijih web stranica i nude ih za pristojne svote na Dark Webu. Konkretnije, riječ je o 617 milijuna korisničkih računa, a sve ih se može dobiti za svega 20 tisuća američkih dolara, ali u protuvrijednosti bitcoina.

Njemačka želi porez na internetsko oglašavanje

Njemačka želi porez na internetsko oglašavanje

16.02.2019. komentiraj

Kako bi zaštitila svoje medije od američkih tvrtki koje uz igru velikih brojeva žele cijelo oglašavanje preusmjeriti prema sebi njemačka država želi uvesti 15 postotni porez na internetsko oglašavanje i pri tome su vrlo ozbiljni.

Zaba uvodi m-novčanik za korisnike Maestro i Mastercard kartica

Zaba uvodi m-novčanik za korisnike Maestro i Mastercard kartica

15.02.2019. komentiraj

Uslugu m-novčanik, koja omogućava jednostavna plaćanja pametnim telefonom, odsad mogu koristiti korisnici svih Maestro i Mastercard kartica Zagrebačke banke. Zaba je uvela novu dodatnu uslugu unutar m-zabe te tako omogućila potpunu digitalizaciju kartica i plaćanje mobitelom za korisnike Android uređaja. Sada se u restoran, kupnju ili u večernji izlazak možete uputiti bez novčanika, samo s mobitelom u kojem imate aplikaciju m-zaba.