GitHub Free sada nudi neograničenu količinu privatnih repozitorija

GitHub Free sada nudi neograničenu količinu privatnih repozitorija

Microsoft je novu godinu započeo s praskom i omogućio svima besplatno kreiranje repozitorija na GitHubu, što će i one tvrdokorne približiti platformi kojoj su možda okrenuli leđa kad je u lipnju prošle godine za 7,5 milijardi američkih dolara prodana Microsoftu. A nije ni to sve, broj repozitorija je neograničen i sve besplatno!

Naravno, postoji "kvaka" i ona je u tome da po svakom repozitoriju korisnik može imati maksimalno tri suradnika. I to je sve, istina je koliko god zvuči nestvarno. Također, javni rpeozitoriji ostat će besplatni i podržavat će neograničeni broj suradnika, što znači da Microsoft nije nikoga želio zakidati kad je već omogućio jedan tako važan dio u GitHubovu djelovanju besplatno.

Što se poslovnih korisnika tiče, također su dobili nešto zanimljivo. GitHub Enterprise je sad jedinstven proizvod za Enterprise Cloud, prije poznat kao GitHub Business Cloud, te Enterprise Server, prije poznat kao GitHub Enterprise. To znači da poslovni korisnici sad mogu pristupiti i cloud i server rješenjima za jednu cijenu. Ako pak koriste GitHub Connect, mogu sigurno raditi u oba okruženja.

GitHub Pro, prije poznat kao GitHub Developer, te GitHub Team ostaju dostupni developerima i timovima koji traže profesionalno kodiranje i mogućnosti za suradnju. Ukratko, Microsoft je u 2019. uistinu želio ući na način koji će se itekako dobro upamtiti. Teško će i najveći kritičari osporiti ovaj potez ili mu pronaći zamjerke, Microsoft je očito shvatio kako ublažiti osjećaje nezadovoljnika i dati im do znanja da ta kompanije nije više onakva kakva je bila prije deset ili dvadeset godina.

Inače, GitHub je hosting servis za Git repozitorije koji omogućava korištenje svih funkcionalnosti Gita u kombinaciji sa setom drugih mogućnosti specifičnih za GitHub. Laički rečeno, GitHub je mjesto gdje svaki (budući) programer može podijeliti svoj izvorni kod i priče s ostatkom svijeta. S GitHubovim stranicama možete napraviti vlastitu web stranicu, web stranicu nekog projekta ili organizacije.

Još iz kategorije

Python pretekao Javu

Python pretekao Javu

25.04.2019. komentiraj

Programski jezik Python posljednje tri do četiri godine bilježi iznimnu popularnost kod developera i prema podacima koje nudi SlashData, provedenima uz pomoć praćenja navika kod 20 tisuća developera diljem svijeta, taj se trend nastavio i u ovom trenutku nadmašena je čak i Java!

Facebook kao običan tekst čuvao i lozinke stotina milijuna korisnika Instagrama

Facebook kao običan tekst čuvao i lozinke stotina milijuna korisnika Instagrama

25.04.2019. komentiraj

Facebook se doveo u neugodnu situaciju kad je krajem prošlog mjeseca priznao da se stotine milijuna lozinki njegovih korisnika nalazi u običnom tekstualnom obliku, da bi sad sredinom travnja priznao identičnu stvar za Instagram! A sve to pohranjeno je unutar internih sustava, što znači da su u teoriji zaposlenici s pristupom tim lozinkama mogli ući na bilo koji korisnički profil.

Važnost sigurnosti i znanja o njoj

Važnost sigurnosti i znanja o njoj

23.04.2019. komentiraj

Sigurnost je svakako tema koja je danas ključna i o kojoj se u posljednje vrijeme više govori i to se prije svega odnosi na dostupnost informacija svima, a upravo se o tome razgovaralo i na MWC19 u Barceloni. Sasvim je jasno da to s jedne strane ukazuje i na činjenicu kako problemi postoje jer se o njima često govori, ali i s druge strane da opća svjesnost o sigurnosti u modernom internetsko ITevskom svijetu polako zaživljava na općeprihvaćen način. O tome smo razgovarali sa Sergeyom Kravchenkom iz Kaspersky Laba.