Facebook želi samostalne aplikacije

Facebook želi samostalne aplikacije

Foto: Facebook

Mark Zuckerberg izjavio je kako u budućnosti očekuje da Facebook razvije više usluga koje bi omogućile korisnicima da dijele svoje sadržaje. Njegova želja je da se naprave odvojene i samostalne aplikacije kao što su Instagram i Messenger. Instagram se tako pokazao prilično popularan, pogotovo među mlađim korisnicima koji su se preselili s Facebooka na tu platformu.

Messenger je dobio kvalitetan "remont" protekle godine uključujući otklanjanje od Facebook brandinga i trenutno je najviše korištena aplikacija za slanje poruka u SAD-u na iOS platformi. U budućnosti, čini se kako se Facebook želi usredotočiti na područje koje se zove" personalizirane novine " te želi odvojiti tu aplikaciju od Facebooka.

Podaci pokazuju kako korisnici žele više Breaking News priča. Da bi se mogli natjecati s "personaliziranim novinama" kao što su Pulse, Flipboard ili Circa, Facebook je počeo lagano ubacivati vijesti na news feed od korisnika. Facebook se želi angažirati i u nekim drugim područjima kao što je kalendar i search značajka te bi i u tom području željeli napraviti samostalne aplikacije.

Još iz kategorije

Problemi sa ZABA-inim digitalnim kanalima

Problemi sa ZABA-inim digitalnim kanalima

15.07.2020. komentiraj

Zagrebačka banka imala je jučer u jutarnjim satima problema na svojim digitalnim kanalima i to prije svega kada je riječ o prikazima debitnih i kreditnih kartica. Na izravan upit ICTbusiness.info potvrdili su nastale probleme i pritom napomenuli kako su poteškoće u radu otklonjene u roku od tridesetak minuta.

Hrvatska na vrhu u digitalnim vještinama mladih

Hrvatska na vrhu u digitalnim vještinama mladih

15.07.2020. komentiraj

U 2019. godini četvero od pet mladih (80 posto) u dobi od 16 do 24 godine u Europskoj uniji (EU) imalo je osnovne ili više osnovne digitalne vještine. To je za 24 postotna boda (pp) veći od udjela osoba starih 16 do 74 godine (56 posto), pokazalo je novo Eurostatovo istraživanje.

Sve više oglašivača bojkotira Facebook

Sve više oglašivača bojkotira Facebook

14.07.2020. komentiraj

Facebook se nalazi u sve većim problemima zbog sve više kompanija koje su odlučile bojkotirati tu platformu na minimalno mjesec dana tako što su povukle oglase, ali veliko je pitanje koliko to zapravo šteti gigantu Marka Zuckerberga.