Facebook uvodi novu trending značajku

Facebook uvodi novu trending značajku

Facebook izdaje novu značajku kojom će poboljšati vidljivost popularnog sadržaja na društvenoj mreži, čime nastoji uhvatiti korak s Twitterom i postati odredište za ljude koji žele najnovije vijesti.

Novi proizvod, kojeg Facebook testira već nekoliko mjeseci, pojavit će se u gornjem desnom kutu korisničkog newsfeeda. Nova značajka prikazivat će sadržaj s cijele društvene mreže, a ne samo sadržaj korisnikovih prijatelja. Facebookov novitet natječe se s Twitterovom značajkom najpopularnijih tema, koja prikazuje popis najviše spominjanih subjekata prema geografskom položaju.

Iako je Facebook najveća globalna društvena mreža s više od 1 milijarde korisnika, Twitter je prvi predstavio za svojih 230 ili nešto više milijuna korisnika novu mogućnost raspravljanja o najnovijim vijestima u realnom vremenu. Kao odgovor na to, Facebook je na svoju mrežu dodao značajke kao što je Hashtag značajka, koja objedinjuje predmete oko jedne teme, te je započeo s akvizicijom startup tvrtki koje se bave razvojem alata za obradu aktualnih događanja.

Facebook „trending“ značajkom nastoji otkriti ljudima više vijesti o svijetu oko njih, a ne samo vijesti o njihovom krugu prijatelja.

Twitter i Facebook se također bore oko pridobivanja pažnje oglašivača za real-time događanja, posebice kada je u pitanju televizija. U objavi na blogu, iz Facebooka navode da bi se na njihovoj novoj značajki mogle pojaviti vijesti o dodjeli zlatnog globusa i vijest o datumu premijernog prikazivanja televizijske serije „24: Live Another Day“.

Još iz kategorije

Online učenje je na svom vrhuncu i pokazuje novu budućnost obrazovanja

Online učenje je na svom vrhuncu i pokazuje novu budućnost obrazovanja

31.05.2020. komentiraj

Pandemija koronavirusa utjecala je na razne aspekte naših života i obrazovanje je jedno od njih jer učenici, studenti, nastavnici i profesori morali su se prilagoditi potpuno drugačijem načinu rada, koji bi u konačnici mogao biti podosta revolucionaran za kompletni obrazovni sustav. Na globalnoj razini!

Učenici osnovne škole Popovača virtualno su prešli granicu i predstavili Hrvatsku svojim vršnjacima

Učenici osnovne škole Popovača virtualno su prešli granicu i predstavili Hrvatsku svojim vršnjacima

30.05.2020. komentiraj

Digitalni alati omogućili su učenicima iz cijelog svijeta stjecanja znanja i to online, ali i da virtualno prijeđu nacionalne granice i povežu se s učenicima iz cijelog svijeta. 21. i 22. svibnja putem platforme Microsoft Teams organiziran je online „susret“ 13 škola iz 11 zemalja na međunarodnoj lekciji engleskog jezika. Među njima je bila i Osnovna škola Popovača iz Hrvatske.

Outlook za Windows uskoro dobiva mogućnost cloud e-mail potpisa

Outlook za Windows uskoro dobiva mogućnost cloud e-mail potpisa

29.05.2020. komentiraj

Microsoft u lipnju planira predstaviti nadopunu Outlooka za Windows klijent, koji će dodati mogućnost konfiguracije e-mail potpisa i spremiti ga u cloud radije nego u samu Outlook instalaciju.