Facebook uvodi novu trending značajku

Facebook uvodi novu trending značajku

Facebook izdaje novu značajku kojom će poboljšati vidljivost popularnog sadržaja na društvenoj mreži, čime nastoji uhvatiti korak s Twitterom i postati odredište za ljude koji žele najnovije vijesti.

Novi proizvod, kojeg Facebook testira već nekoliko mjeseci, pojavit će se u gornjem desnom kutu korisničkog newsfeeda. Nova značajka prikazivat će sadržaj s cijele društvene mreže, a ne samo sadržaj korisnikovih prijatelja. Facebookov novitet natječe se s Twitterovom značajkom najpopularnijih tema, koja prikazuje popis najviše spominjanih subjekata prema geografskom položaju.

Iako je Facebook najveća globalna društvena mreža s više od 1 milijarde korisnika, Twitter je prvi predstavio za svojih 230 ili nešto više milijuna korisnika novu mogućnost raspravljanja o najnovijim vijestima u realnom vremenu. Kao odgovor na to, Facebook je na svoju mrežu dodao značajke kao što je Hashtag značajka, koja objedinjuje predmete oko jedne teme, te je započeo s akvizicijom startup tvrtki koje se bave razvojem alata za obradu aktualnih događanja.

Facebook „trending“ značajkom nastoji otkriti ljudima više vijesti o svijetu oko njih, a ne samo vijesti o njihovom krugu prijatelja.

Twitter i Facebook se također bore oko pridobivanja pažnje oglašivača za real-time događanja, posebice kada je u pitanju televizija. U objavi na blogu, iz Facebooka navode da bi se na njihovoj novoj značajki mogle pojaviti vijesti o dodjeli zlatnog globusa i vijest o datumu premijernog prikazivanja televizijske serije „24: Live Another Day“.

Još iz kategorije

Mobilno igranje na 5G mreži

Mobilno igranje na 5G mreži

15.11.2019. komentiraj

U A1 5G Gaming Areni na Reboot InfoGameru  powered by A1 danas je po prvi puta u regiji i među prvima u svijetu, mobilne igre igrati na 5G mreži. Veliko finale četvrte sezone A1 Adria Lige igra se na testnoj A1 5G mreži. Natjecatelji će koristiti Huawei Mate 20X 5G uređaje. Danas je održano finale u dvjema igrama Hearthstone i Clash Royale, a vikend je rezerviran za računalne igre CS:GO i DOTA 2.

Chrome web aplikacije bi uskoro trebale imati brzinu onih s desktopa

Chrome web aplikacije bi uskoro trebale imati brzinu onih s desktopa

15.11.2019. komentiraj

Ako web aplikacije uistinu žele zamijeniti nativne aplikacije, trebat će instantnu responzivnost aplikacija kakve postoje na desktopu, a da bi to napokon mogao biti slučaj dao je za nagovijestiti Google predstavljanjem novih Chrome alata.

Streaming platforme odlučile stati na kraj prevarama s dijeljenjem lozinki

Streaming platforme odlučile stati na kraj prevarama s dijeljenjem lozinki

13.11.2019. komentiraj

Velike kompanije zajedničkim su snagama odlučile stati na kraj prevarama vezanima uz dijeljenje lozinki kako bi se mogao besplatno ili za mizerne svote gledati streaming sadržaj, odnosno svaki video sadržaj koji se nudi kroz određene platforme s mogućnosti zaštite korisničkih računala lozinkama.