Facebook testira tipku za „downvote“

Facebook testira tipku za „downvote“

Foto: DepositPhotos

Još 2016. Facebook je odlučio umjesto tipke Dislike uvesti Reakcije, jer bi, barem su tada tako smatrali, Dislike unio previše negativnosti. No, čini se da društvena mreža pod silnim pritiscima mijenja mišljenje, pa je pokrenula novo testiranje, ovaj puta „downvote“ tipke, koja će imati svoje zasebno mjesto ispod komentara odvojeno od Reakcija.

Iz Facebooka tvrde da Downvote nije isto što i Dislike, te da ovime pokušavaju omogućiti korisnicima da im pruže povratnu informaciju o komentarima na javnim objavama stranica. Također ističu kako se testiranje odvija unutar manje grupe korisnika u SAD-u.

No, koliko god Facebook tvrdio da tipka Downvote nije isto što i Dislike, potencijalni problem je isti – korisnici je mogu zlouporabiti za sve što god im se ne sviđa ili se s nečim ne slažu, pa čak i ako sami komentar nije obmanjujući niti neprikladan.

Iz Facebooka kažu kako korisnici neće vidjeti broj downvotea, već da je zamišljeno da se funkcionalnost koristi kao jednostavan način da se prijavi neprikladan sadržaj, s obzirom da trenutni način prijava zahtjeva prolazak kroz nekoliko koraka.

Još iz kategorije

Google Chrome uveo podršku za Windows 10 notifikacije

Google Chrome uveo podršku za Windows 10 notifikacije

21.08.2018. komentiraj

Alphabet i Microsoft nemaju baš najbolji odnos, što se može zaključiti po tome da nećete u Windows Store naći Googleove usluge ili alate. Ali, bez obzira na to, Chrome 68 je dobio novitet koji se tiče Windows 10 i zasad u njemu može uživati oko 50 posto Chrome korisnika diljem svijeta.

Još loših vijesti za kriptovalute, otrkivena velika manipulacija tržištem

Još loših vijesti za kriptovalute, otrkivena velika manipulacija tržištem

14.08.2018. komentiraj

Svijet kriptovaluta svako malo potrese neka loša vijest i to je teret koji ih sprečava da postanu popularne u širem smislu, ali i da ih se počne češće koristiti kao sredstvo plaćanja u trgovinama svih tipova. Posljednja takva loša vijest je ona o grupaciji koja je manipulirala tržištem te ostvarila zaradu od 825 milijuna američkih dolara u samo prvih šest mjeseci ove godine.

Novi Wi-Fi napad razbija WPA2 lozinke bez puno muke

Novi Wi-Fi napad razbija WPA2 lozinke bez puno muke

13.08.2018. komentiraj

Stručnjak Jesn „Atom“ Steube, koji radi na novom Wi-Fi standardu WPA3 (Wi-Fi Protected Access 3), slučajno je otkrio sigurnosne propuste u standardima WPA i WPA2, zbog kojih bi mnogi korisnici mogli imati probleme. Odnosno, sad više neće jer nadležni su odmah počeli raditi na tome da ih „zakrpaju“ pa da se potencijalna opasnost ukloni.