Facebook predstavio chat aplikaciju za djecu

Facebook predstavio chat aplikaciju za djecu

Foto: Pixabay

Facebook je predstavio novu verziju svoje Messenger aplikacije koja je namijenjena djeci. Time je otvoren novi front u borbi sa Snapchatom za naklonost mlađih korisnika.

Za razliku od uobičajenih Facebookovih aplikacija, ova ne traži od korisnika da ima najmanje 13 godina (premda to do sada nije predstavljalo preveliku prepreku onim koji su bili mlađi od 13). No, kod novog rješenja roditelji imaju punu kontrolu kontakta svojih mališana i korisnici ne moraju imati otvoren račun na Facebooku.

Time je najveća društvena mreža pojačala borbu sa Snapchatom koji je do sada bio uspješniji u privlačenju mlađih korisnika, posebice mlađih tinejdžera. Snimke nove aplikacije na Facebookovu blogu prikazuju djecu koja međusobno komuniciraju uz korištenje filtera poput ušiju životinja ili boja za lice, što su opcije koje su popularne među nešto starijim korisnicima Instagrama i Snapchata.

Aplikacija također uzima u obzir brigu roditelja o mogućnosti da njihovi mališani budu izloženi zlostavljanju i neprikladnim materijalima. Prema najavama iz Facebooka, novi alat za komunikaciju djece neće imati oglase, čime će definitivno izbjeći prikazivanje reklama koje nisu primjerene uzrastu korisnika.

Još iz kategorije

E-trgovina nastavlja rasti

E-trgovina nastavlja rasti

15.06.2018. komentiraj

Sjedinjene Američke Države proteklih dvadeset godina svjedoče polaganom i sigurnom rastu e-trgovine, što se odrazilo i na globalne prilike pa je ponuda nikad bolja, kvalitetnija, a samo korištenje platformi sigurnije nego ikad prije. Vjerojatno će zato u ovoj godini oko 230 milijuna Amerikanaca online putem kupiti barem jednu stvar i time donijeti prihode od 474 milijardi američkih dolara.

Preko polovice svih internet stranica pisano na engleskom, na hrvatskom 0,1 posto

Preko polovice svih internet stranica pisano na engleskom, na hrvatskom 0,1 posto

15.06.2018. komentiraj

Ako ste se pitali koji jezik dominira internetom, većina bi rekla da je to engleski, i bili bi u pravu. Prema stranici W3techs.com, uvjerljivo najzastupljeniji jezik na internetu je engleski, kojim je pisano čak 52,4 posto web stranica. Ostali jezici daleko slabije zastupljeni.

Prevare s oglasima uzimaju legitimnim portalima milijarde dolara

Prevare s oglasima uzimaju legitimnim portalima milijarde dolara

14.06.2018. komentiraj

Lažni medijski portali koji su se koristili tehnikama ostvarivanja lažnog prometa kako bi ostavile dojam da su legitimni odnose milijarde američkih dolara prihoda onima koji uistinu jesu legitimni zbog činjenice da lažnim prometom dolaze do stvarnog novca od oglašavanja, „napumpanog“ baš zbog dojma da je promet legitiman.