Facebook oglašavanje dolazi i u vanjskim mobilnim aplikacijama

Facebook oglašavanje dolazi i u vanjskim mobilnim aplikacijama

Foto: Facebook

Facebook je objavio kako je počeo s testiranjem Facebook oglasa u vanjskim mobilnim aplikacijama. Za sada nema previše detalja o programu, ne zna se koje će se vrste podataka koristiti za ciljanje oglasa i kako će ti oglasi će zapravo izgledati.

Sriram Krishnan iz Facebooka izjavio je kako su imali izazov kada su prvi puta integrirali oglase u Facebookovu mobilnu verziju, a u ovom trenutku su spremni istu tu stvar napraviti i u third-party aplikacijama. Naglasio je kako žele proširiti Facebookovo bogato targetiranje i to sve u vidu poboljšanja relevantnosti oglasa.

Također, žele pružiti  veći doseg za Facebookove oglašivače, a samim time bi razveselili developere da više zarade od svojih aplikacija. Nije tajna kako Facebook želi zauzeti vodeću poziciju u oglašavanju, a posebice želi istisnuti Google - svojeg najvećeg konkurenta.

Bilo je ranijih špekulacija o takvoj mreži kada je Facebook počeo prikazivati oglase na Zynga.com 2012. godine. U to vrijeme, Josh Constine iz TechCruncha priznao je kako bi bilo velikih problema oko privatnosti te da se trebamo pripremiti za Facebook oglase po cijelom Internetu.

Još iz kategorije

Problemi sa ZABA-inim digitalnim kanalima

Problemi sa ZABA-inim digitalnim kanalima

15.07.2020. komentiraj

Zagrebačka banka imala je jučer u jutarnjim satima problema na svojim digitalnim kanalima i to prije svega kada je riječ o prikazima debitnih i kreditnih kartica. Na izravan upit ICTbusiness.info potvrdili su nastale probleme i pritom napomenuli kako su poteškoće u radu otklonjene u roku od tridesetak minuta.

Hrvatska na vrhu u digitalnim vještinama mladih

Hrvatska na vrhu u digitalnim vještinama mladih

15.07.2020. komentiraj

U 2019. godini četvero od pet mladih (80 posto) u dobi od 16 do 24 godine u Europskoj uniji (EU) imalo je osnovne ili više osnovne digitalne vještine. To je za 24 postotna boda (pp) veći od udjela osoba starih 16 do 74 godine (56 posto), pokazalo je novo Eurostatovo istraživanje.

Sve više oglašivača bojkotira Facebook

Sve više oglašivača bojkotira Facebook

14.07.2020. komentiraj

Facebook se nalazi u sve većim problemima zbog sve više kompanija koje su odlučile bojkotirati tu platformu na minimalno mjesec dana tako što su povukle oglase, ali veliko je pitanje koliko to zapravo šteti gigantu Marka Zuckerberga.