Facebook nastavlja sa širenjem interoperabilnosti između Instagrama i Messengera

Facebook nastavlja sa širenjem interoperabilnosti između Instagrama i Messengera

Facebook nastavlja s podosta hvalevrijednim naporima u smislu poboljšanja interoperabilnosti između Instagrama i Messengera. Konkretnije, gigant na tržištu društvenih mreža dodao je nove značajke za grupne razgovore na različitim platformama i time će svakako korisnicima olakšati međusobnu komunikaciju. Pritom se misli ponajprije i na poslovni segment, odnosno, brendove, influensere...

Korisnici će moći stvarati grupne razgovore među aplikacijama između Instagram i Messenger kontakata, objasnio je u opširnom postu na blogu direktor Messengera za upravljanje proizvodima Sateeh Kumar Srinivasan. Naveo je, ukratko, da ovaj potez kao cilj ima nadogradnju pojedinačne funkcije za razmjenu poruka uvedene prošle godine.

Nije ni to sve od novitete, korisnici će moći vidjeti i kada drugi ljudi u grupnoj korespondenciji upisuju poruku te će imati i mogućnosti stvoriti ankete, što može biti podosta korisno u donošenju raznih odluka. Srinivasan je pojasnio i da će korisnici moći kontrolirati tko im može poslati poruku, što također može biti iznimno zgodna značajka.

Facebook je uz sve te zanimljivosti predstavio i još dodatnih alata za personalizaciju, uz mogućnost zajedničkog gledanja videozapisa na Instagramu.

Dakle, iako već ima dominantnu poziciju u razmjeni poruka, Facebook bi je samo trebao dodatno ojačati, što je zalog za budućnost, posebno u situaciji kad konkurencija ne miruje i konstantno se tržištu prezentira nešto novo, svježe i masama zanimljivo.

Konkretnije, podaci koje donosi Apptopia pokazali su da je Messenger treća najčešće preuzimana komunikacijska aplikacija na svijetu u 2020., a Instagram je zauzeo treće mjesto u svim kategorijama. To je jasan pokazatelj dominacije... A Facebook u vlasništvu još ima i WhatsApp, koji je priča za sebe i zapravo gigant za sebe u ovom smislu.

Još iz kategorije

Mozilla Firefox stigao u Windows Store

Mozilla Firefox stigao u Windows Store

08.12.2021.

Mozilla je 9. studenoga napokon uvrstila Firefox internetski preglednik u Microsoft Store, što ga čini prvom alternativom za Edge unutar te trgovine. Možda su se u Microsoftu na to odlučili jer je njihov Edge učvrstio poziciju ispred Firefoxa na tržištu.

Aircash uskoro uvodi i Google Pay i Apple Pay

Aircash uskoro uvodi i Google Pay i Apple Pay

08.12.2021.

Mastercard cilja na populaciju koju i mi gađamo, a to su dinamičniji i inovativniji ljudi, koji su spremni na prihvaćanje novih tehnologija. Isto tako, oboje smo poprilično fokusirani na sport što nam je još jedna zajednička točka, ističe za ICTbusiness.info osnivač Aircasha Hrvoje Ćosić.

Google testira jednostavniji način pretraživanja datoteka unutar Drivea

Google testira jednostavniji način pretraživanja datoteka unutar Drivea

08.12.2021.

Napredniji korisnici Google Drivea vjerojatno su primijetili da njegova tražilica i nije od velike pomoći jer prečesto daje cijeli niz rezultata koji nemaju u konačnici baš nikakvu težinu u potrazi za konkretnom datotekom. I to će se uskoro promijeniti...