Facebook lansirao aplikaciju CatchUp za audio pozive

Facebook lansirao aplikaciju CatchUp za audio pozive

Facebookova interna grupa NPE Team, koja djeluje unutar odjela istraživanja i razvoja (R&D), kreirala je novu aplikaciju nazvanu CatchUp. Ona olakšava prijateljima i obitelji u Sjedinjenim Američkim Državama koordinirati telefonske pozive ili organizirati pozive u kojima sudjeluje do osam osoba.

Iako u ovom trenutku postoji više aplikacija ove vrste, CatchUp se ističe po tome što nudi isključivo audio mogućnosti. Dakle, ne pokušava se nametnuti kao aplikacija za video pozive. Ujedno, ova aplikacija obavještava kad su korisnici dostupni, pa ih zainteresirani mogu nazvati.

Zanimljivost je da CatchUp ne zahtijeva Facebook korisnički račun, već samo pristup telefonskom imenu na mobilnom uređaju. Samim time, funkcionira kao klasična mogućnost pozivanja ljudi s kontakt liste, no iznimka je ta da korisnik treba biti spojen na internet.

Vidljivo je već na prvi pogled da CatchUp pronalazi inspiraciju u Houseparty aplikaciji, koja također omogućava vidljivost onih koji su dostupni za video pozive. Odnosno, kod CatchUpa, za audio pozive. Samo, dok Houseparty ima notifikaciju koja označava dostupne korisnike s "here" (hrv. ovdje), CatchUp ih označava s "Ready to Talk" (hrv. spreman za razgovor).

"Ovime smo željeli potaknuti ljude na telefonske pozive. Smatramo da se njih slabije koristi jer nitko ne zna kad je druga osoba dostupna. Na ovaj način, to se može vidjeti pa je lakše uspostaviti kontakt. Svjesni smo da video pozivi doživljavaju uzlet, ali klasični telefonski pozivi često se čine prigodnijima, posebno jer ne vežu osobu uz zaslon uređaja s kojeg komuniciraju", pojasnili su svoje motive za kreiranje aplikacije u Facebooku.

Nakon što prođe određeni period testiranja aplikacije u SAD-u, Facebook bi je mogao plasirati globalnije. Normalno, ako se kod Amerikanaca pokaže interes za njom...

Još iz kategorije

Startup iz ZICER-a razvio rješenje za lakše čitanje s ekrana

Startup iz ZICER-a razvio rješenje za lakše čitanje s ekrana

24.09.2020. komentiraj

Činjenica je da zbog posla, učenja, informiranja i zabave sate i sate provodimo pred malim ili većim ekranima.  Ova godine, po svemu specifična, još nas je snažnije vezala uz njih, a protiv zamora kojeg osjećamo čitajući sada postoji rješenje jer multidisciplinarna ekipa sastavljena od logopeda, grafičara i IT stručnjaka u ZICER-u je razvila inovaciju i nazvala je Omoguru Widget.

Bolt Food od danas dostupan i u Novom Zagrebu

Bolt Food od danas dostupan i u Novom Zagrebu

23.09.2020. komentiraj

Bolt Food je od danas dostupan i u Novom Zagrebu čime je osigurao prisutnost u gotovo cijelom gradu. Tijekom promotivnog razdoblja korisnici će moći naručiti jela u pola cijene iz restorana smještenih u Novom Zagrebu.  Korisnici Bolt Fooda u Zagrebu danas mogu naručiti hranu iz više od 200 restorana, dok su na samom početku, prije 4 mjeseca, mogli iz njih 70-ak.

YouTube Music će vam sugerirati pjesme kako bi vaše playliste bile još bolje

YouTube Music će vam sugerirati pjesme kako bi vaše playliste bile još bolje

23.09.2020. komentiraj

Google Play Music odlazi u prošlost s krajem ove godine i sva se pozornost okreće prema YouTube Music platformi, koja dobiva niz poboljšanja. Među najnovijima jest ona koja će sugerirati korisnicima što postaviti na playlistu.