Facebook krajem siječnja lansira aplikaciju Paper

Facebook krajem siječnja lansira aplikaciju Paper

Foto: Facebook

Facebook konačno krajem siječnja može lansirati svoj Paper, servis koji će konkurirati Flipboardu. Predstavljanje ovog servisa slijedi nakon višegodišnjeg eksperimentiranja i razvoja projekta za koji se iz kompanije nadaju da će korisnicima pružiti bolje iskustvo u pregledavanju dnevnih vijesti.

Kako se navodi u izvješću, još uvijek postoji mogućnost da se odgodi lansiranje servisa, međutim kako je riječ o samostalnoj aplikaciji, predstavljanje će se vrlo vjerojatno održati krajem mjeseca.Paper aplikacija funkcionirat će na isti način kao i Flipboard, te će prikupljati medijske objave sa stranica kao što su CNN i New York Times, a među tim vijestima će biti ubačene i objave s Facebooka.

Tim ljudi koji stoji iza Facebookovog News Feeda radio je ne razvoju Paper servisa, a prema izvješću, Paper servis je nastao iz projekta kojim se je željelo redizajnirati News Feed. U studenom, Facebook je eksperimentirao s opcijom spremanja linkova na popis za kasnije čitanje. Prilikom pritiska na bookmark tipku, link članka bio je smješten u izbornik koji se nalazio unutar izbornika Facebook aplikacije, slično kao što je i kod Pocket i Instapaper aplikacija.

Cilj ovo projekta je pružiti korisnicima sučelje koje je nalik novinama, ova aplikacija bi za Facebook mogla značiti dodatni oglašivački prostor na mobilnim platformama.

Još iz kategorije

Online učenje je na svom vrhuncu i pokazuje novu budućnost obrazovanja

Online učenje je na svom vrhuncu i pokazuje novu budućnost obrazovanja

31.05.2020. komentiraj

Pandemija koronavirusa utjecala je na razne aspekte naših života i obrazovanje je jedno od njih jer učenici, studenti, nastavnici i profesori morali su se prilagoditi potpuno drugačijem načinu rada, koji bi u konačnici mogao biti podosta revolucionaran za kompletni obrazovni sustav. Na globalnoj razini!

Učenici osnovne škole Popovača virtualno su prešli granicu i predstavili Hrvatsku svojim vršnjacima

Učenici osnovne škole Popovača virtualno su prešli granicu i predstavili Hrvatsku svojim vršnjacima

30.05.2020. komentiraj

Digitalni alati omogućili su učenicima iz cijelog svijeta stjecanja znanja i to online, ali i da virtualno prijeđu nacionalne granice i povežu se s učenicima iz cijelog svijeta. 21. i 22. svibnja putem platforme Microsoft Teams organiziran je online „susret“ 13 škola iz 11 zemalja na međunarodnoj lekciji engleskog jezika. Među njima je bila i Osnovna škola Popovača iz Hrvatske.

Outlook za Windows uskoro dobiva mogućnost cloud e-mail potpisa

Outlook za Windows uskoro dobiva mogućnost cloud e-mail potpisa

29.05.2020. komentiraj

Microsoft u lipnju planira predstaviti nadopunu Outlooka za Windows klijent, koji će dodati mogućnost konfiguracije e-mail potpisa i spremiti ga u cloud radije nego u samu Outlook instalaciju.