Facebook krajem siječnja lansira aplikaciju Paper

Facebook krajem siječnja lansira aplikaciju Paper

Foto: Facebook

Facebook konačno krajem siječnja može lansirati svoj Paper, servis koji će konkurirati Flipboardu. Predstavljanje ovog servisa slijedi nakon višegodišnjeg eksperimentiranja i razvoja projekta za koji se iz kompanije nadaju da će korisnicima pružiti bolje iskustvo u pregledavanju dnevnih vijesti.

Kako se navodi u izvješću, još uvijek postoji mogućnost da se odgodi lansiranje servisa, međutim kako je riječ o samostalnoj aplikaciji, predstavljanje će se vrlo vjerojatno održati krajem mjeseca.Paper aplikacija funkcionirat će na isti način kao i Flipboard, te će prikupljati medijske objave sa stranica kao što su CNN i New York Times, a među tim vijestima će biti ubačene i objave s Facebooka.

Tim ljudi koji stoji iza Facebookovog News Feeda radio je ne razvoju Paper servisa, a prema izvješću, Paper servis je nastao iz projekta kojim se je željelo redizajnirati News Feed. U studenom, Facebook je eksperimentirao s opcijom spremanja linkova na popis za kasnije čitanje. Prilikom pritiska na bookmark tipku, link članka bio je smješten u izbornik koji se nalazio unutar izbornika Facebook aplikacije, slično kao što je i kod Pocket i Instapaper aplikacija.

Cilj ovo projekta je pružiti korisnicima sučelje koje je nalik novinama, ova aplikacija bi za Facebook mogla značiti dodatni oglašivački prostor na mobilnim platformama.

Još iz kategorije

Mobilno igranje na 5G mreži

Mobilno igranje na 5G mreži

15.11.2019. komentiraj

U A1 5G Gaming Areni na Reboot InfoGameru  powered by A1 danas je po prvi puta u regiji i među prvima u svijetu, mobilne igre igrati na 5G mreži. Veliko finale četvrte sezone A1 Adria Lige igra se na testnoj A1 5G mreži. Natjecatelji će koristiti Huawei Mate 20X 5G uređaje. Danas je održano finale u dvjema igrama Hearthstone i Clash Royale, a vikend je rezerviran za računalne igre CS:GO i DOTA 2.

Chrome web aplikacije bi uskoro trebale imati brzinu onih s desktopa

Chrome web aplikacije bi uskoro trebale imati brzinu onih s desktopa

15.11.2019. komentiraj

Ako web aplikacije uistinu žele zamijeniti nativne aplikacije, trebat će instantnu responzivnost aplikacija kakve postoje na desktopu, a da bi to napokon mogao biti slučaj dao je za nagovijestiti Google predstavljanjem novih Chrome alata.

Streaming platforme odlučile stati na kraj prevarama s dijeljenjem lozinki

Streaming platforme odlučile stati na kraj prevarama s dijeljenjem lozinki

13.11.2019. komentiraj

Velike kompanije zajedničkim su snagama odlučile stati na kraj prevarama vezanima uz dijeljenje lozinki kako bi se mogao besplatno ili za mizerne svote gledati streaming sadržaj, odnosno svaki video sadržaj koji se nudi kroz određene platforme s mogućnosti zaštite korisničkih računala lozinkama.