Facebook konačno u Messengeru omogućio povlačenje poslanih poruka

Facebook konačno u Messengeru omogućio povlačenje poslanih poruka

Foto: Facebook

Facebook se napokon odlučio omogućiti korisnicima da povuku poslane poruke u Messengeru, što je dosad bilo moguće samo Facebookovim direktorima kad bi komunicirali putem te društvene mreže. Zanimljivost je da vrijeme za povlačenje poslane poruke iznosi deset minuta i to je iznimno dugačak period koji nudi svakome dovoljno vremena za prepoznati evenutalnu grešku pri slanju ili se predomisliti oko neke poruke.

Nebitno je radi li se o pojedinom razgovoru ili grupnom, poruke se s one adrese s koje su poslane mogu povući u roku deset minuta. Ukoliko netko misli da je ova mogućnost svemoguća, nije, ako primatelj u tom periodu od deset minuta pročita poruku, to se ne može poništiti. Također, sve što je dovoljno jest kliknuti na poruku koju biste uklonili i pojavit će se poruka "Ukloni za sve" (eng., Remove for Everyone) i to je to.

Samo, ono što treba znati je da će se kao i na WhatsAppu pojaviti obavijest unutar razgovora da je neka poruka uklonjena, što će primatelja koji ju nije pročitao sigurno ponukati da sazna o čemu se radi. Ali, ionako to nije primarna zadaća ove mogućnosti, kojom se dodatno ulazi u prostor Snapchata, specijaliziranog upravo za "nestajuće" poruke, iznimno popularne kod tinejdžera u Sjedinjenim Američkim Državama, ali i povećem dijeli zapadnog svijeta.

No, kad se govori o aplikacijama koje omogućavaju direktno brisanje poslane poruke, a ne mogućnost da one nestanu u određenom vremenu, tad je osim WhatsAppa to uveo i Telegram, ali godinama ranije te uz mogućnost da se poruke izbrišu do 48 sati od trenutka kad su poslane. Upravo to je toj aplikaciji i donijelo popularnost, korisnici su prepoznali nešto novo i što nije uvršteno ni u jednu od tad najpopularnijih aplikacija za razmjenu poruka. Što se pak tiče WhatsAppa, na njemu se poruke mogu izbrisati unutar 60 minuta od trenutka kad su poslane.

Još iz kategorije

Dodijeljene nagrade Web trgovac godine 2019

Dodijeljene nagrade Web trgovac godine 2019

18.04.2019. komentiraj

Na Konferenciji Ecommerce Day 2019. podijeljene su 22 nagrade za izvrsnost u web prodaji. Naziv najboljih web trgovina, prema mišljenju međunarodne stručne komisije, ali i domaćih potrošača su trgovine lafaboo.com i namještaj.hr, prva u kategoriji malih, a druga velikih web trgovina. Kupci su najboljom trgovinom ocijenili specijaliziranu web trgovinu cvjecarnicaljubica.com.

Uber uvodi opciju ostavljanja napojnice putem aplikacije

Uber uvodi opciju ostavljanja napojnice putem aplikacije

17.04.2019. komentiraj

Korisnici Ubera od danas vozačima mogu ostaviti napojnicu i putem aplikacije. Uber tako uvodi novi način nagrađivanja partnera u Hrvatskoj te će uz dosadašnje ocjenjivanje putem zvjezdica, svi korisnici ostavljanjem napojnice unutar aplikacije moći dodatno nagraditi vozača za odličnu uslugu. Ovako nešto moguće je putem Uber aplikacije već je moguće na mnogim drugim tržištima.

Firefox blokira skrivene skripte za rudarenje kriptovaluta

Firefox blokira skrivene skripte za rudarenje kriptovaluta

17.04.2019. komentiraj

Mozilla s najnovijom nadopunom Firefoxa donosi nešto iznimno korisno, mogućnost blokiranja ostavljanja “otisaka” unutar internetskog preglednika tijekom surfanja i blokiranja skripti za rudarenje kriptovaluta. Naime, nijedna od dviju skripti nema značaj za korisnike, što ih u konačnici čini nepotrebnima i poruka koju Mozilla šalje je jasna - korisnici su na prvom mjestu.