Facebook konačno u Messengeru omogućio povlačenje poslanih poruka

Facebook konačno u Messengeru omogućio povlačenje poslanih poruka

Foto: Facebook

Facebook se napokon odlučio omogućiti korisnicima da povuku poslane poruke u Messengeru, što je dosad bilo moguće samo Facebookovim direktorima kad bi komunicirali putem te društvene mreže. Zanimljivost je da vrijeme za povlačenje poslane poruke iznosi deset minuta i to je iznimno dugačak period koji nudi svakome dovoljno vremena za prepoznati evenutalnu grešku pri slanju ili se predomisliti oko neke poruke.

Nebitno je radi li se o pojedinom razgovoru ili grupnom, poruke se s one adrese s koje su poslane mogu povući u roku deset minuta. Ukoliko netko misli da je ova mogućnost svemoguća, nije, ako primatelj u tom periodu od deset minuta pročita poruku, to se ne može poništiti. Također, sve što je dovoljno jest kliknuti na poruku koju biste uklonili i pojavit će se poruka "Ukloni za sve" (eng., Remove for Everyone) i to je to.

Samo, ono što treba znati je da će se kao i na WhatsAppu pojaviti obavijest unutar razgovora da je neka poruka uklonjena, što će primatelja koji ju nije pročitao sigurno ponukati da sazna o čemu se radi. Ali, ionako to nije primarna zadaća ove mogućnosti, kojom se dodatno ulazi u prostor Snapchata, specijaliziranog upravo za "nestajuće" poruke, iznimno popularne kod tinejdžera u Sjedinjenim Američkim Državama, ali i povećem dijeli zapadnog svijeta.

No, kad se govori o aplikacijama koje omogućavaju direktno brisanje poslane poruke, a ne mogućnost da one nestanu u određenom vremenu, tad je osim WhatsAppa to uveo i Telegram, ali godinama ranije te uz mogućnost da se poruke izbrišu do 48 sati od trenutka kad su poslane. Upravo to je toj aplikaciji i donijelo popularnost, korisnici su prepoznali nešto novo i što nije uvršteno ni u jednu od tad najpopularnijih aplikacija za razmjenu poruka. Što se pak tiče WhatsAppa, na njemu se poruke mogu izbrisati unutar 60 minuta od trenutka kad su poslane.

Još iz kategorije

INFOGRAFIKA: Najkorištenija anti-malware rješenja za Windows

INFOGRAFIKA: Najkorištenija anti-malware rješenja za Windows

14.06.2019. komentiraj

Trojan malware Qakbot pojavio se ove godine napredniji i opasniji nego prethodnih godina, a meta mu je Microsoftove sustave. Samim time, potvrdila se potreba za antivirusnim alatima, odnosno, dodatku postojećeg Defendera. Ali, tržište još uvijek nije konkretno odlučilo tko je lider na njemu.

Netmarketshare: Windows 10 blizu 50 posto udjela, Chrome nastavlja s rastom

Netmarketshare: Windows 10 blizu 50 posto udjela, Chrome nastavlja s rastom

14.06.2019. komentiraj

Netmarketshare je objavio brojke za svibanj ove godine i one su istovremeno loše, ali i dobre za Microsoft. Jer, dok je Windows 10 napokon blizu 50 posto udjela na tržištu operativnih sustava, njegovi internetski preglednici Edge i Internet Explorer nastavili su padati.

Huaweijevi telefoni mogli bi uskoro ostati bez pristupa Facebooku, WhatsAppu i Instagramu

Huaweijevi telefoni mogli bi uskoro ostati bez pristupa Facebooku, WhatsAppu i Instagramu

13.06.2019. komentiraj

WhatsApp je najavio da će neki pametni telefoni do kraja godine ostati bez pristupa njegovim uslugama, što ne ubraja samo Huawei uređaje već i neke druge koji ne zadovoljavaju kriterije tog Facebookova servisa za slanje poruka.