Facebook konačno u Messengeru omogućio povlačenje poslanih poruka

Facebook konačno u Messengeru omogućio povlačenje poslanih poruka

Foto: Facebook

Facebook se napokon odlučio omogućiti korisnicima da povuku poslane poruke u Messengeru, što je dosad bilo moguće samo Facebookovim direktorima kad bi komunicirali putem te društvene mreže. Zanimljivost je da vrijeme za povlačenje poslane poruke iznosi deset minuta i to je iznimno dugačak period koji nudi svakome dovoljno vremena za prepoznati evenutalnu grešku pri slanju ili se predomisliti oko neke poruke.

Nebitno je radi li se o pojedinom razgovoru ili grupnom, poruke se s one adrese s koje su poslane mogu povući u roku deset minuta. Ukoliko netko misli da je ova mogućnost svemoguća, nije, ako primatelj u tom periodu od deset minuta pročita poruku, to se ne može poništiti. Također, sve što je dovoljno jest kliknuti na poruku koju biste uklonili i pojavit će se poruka "Ukloni za sve" (eng., Remove for Everyone) i to je to.

Samo, ono što treba znati je da će se kao i na WhatsAppu pojaviti obavijest unutar razgovora da je neka poruka uklonjena, što će primatelja koji ju nije pročitao sigurno ponukati da sazna o čemu se radi. Ali, ionako to nije primarna zadaća ove mogućnosti, kojom se dodatno ulazi u prostor Snapchata, specijaliziranog upravo za "nestajuće" poruke, iznimno popularne kod tinejdžera u Sjedinjenim Američkim Državama, ali i povećem dijeli zapadnog svijeta.

No, kad se govori o aplikacijama koje omogućavaju direktno brisanje poslane poruke, a ne mogućnost da one nestanu u određenom vremenu, tad je osim WhatsAppa to uveo i Telegram, ali godinama ranije te uz mogućnost da se poruke izbrišu do 48 sati od trenutka kad su poslane. Upravo to je toj aplikaciji i donijelo popularnost, korisnici su prepoznali nešto novo i što nije uvršteno ni u jednu od tad najpopularnijih aplikacija za razmjenu poruka. Što se pak tiče WhatsAppa, na njemu se poruke mogu izbrisati unutar 60 minuta od trenutka kad su poslane.

Još iz kategorije

Slanje paketa poštom diljem svijeta raste nevjerojatnom brzinom zahvaljujući e-trgovini

Slanje paketa poštom diljem svijeta raste nevjerojatnom brzinom zahvaljujući e-trgovini

18.10.2019. komentiraj

Ljudi diljem svijeta prepoznali su slanje paketa poštom kao normalan način dijeljenja, ali i prodaje onoga što posjeduju, pa ne treba čuditi što u prosjeku jedna osoba godišnje pošalje čak 23 paketa. Te brojke otkrio je Pitney Bowes i tiču se najjačih zemalja svijeta u ekonomskom smislu.

TV preporuke bazirane na strojnom učenju

TV preporuke bazirane na strojnom učenju

17.10.2019. komentiraj

U vrijeme digitalizacije i digitalne transformacije događaju se velike promjene u načinu korištenja različitih usluga pa tako i interneta, stoga je dobra prilika da o tome popričamo s Krešimirom Madunovićem, glavnim izvršnim direktorom Iskona Krešimirom Madunovićem.

INFOGRAFIKA: Kratka povijest Emojia

INFOGRAFIKA: Kratka povijest Emojia

12.10.2019. komentiraj

Emoji svijet raste iz dana u dan pa će korisnici tako ove godine dobiti 230 potpuno novih, što će osvježiti ponudu i učiniti ih tijekom razmjene poruka još popularnijima. Ukupno, sad će biti 3019 tih piktograma koje nazivamo emoji.