Facebook i Tencent najveći su igrači među društvenim medijima

Facebook i Tencent najveći su igrači među društvenim medijima

Foto: Fotolia

Facebook se pohvalio da je broj njegovih korisnika aktivnih na mjesečnoj razini porastao za 17 posto u odnosu na isto razdoblje lani, što znači da ih trenutno ima 1,94 milijardi. Naravno, daleko je bolji od konkurencije, a oni najbliži zapravo su dio Facebooka.

Primjerice, WhatsApp i Facebook Messenger su na oko 1,2 milijardi korisnika, a nalaze se na drugom i trećem mjestu. Tek potom slijede kineske društvene mreže kao peti QQ (880 milijuna korisnika), šesti WeChat (850 milijuna korisnika) i osmi Qzone (630 milijuna korisnika), sve redom u vlasništvu kineskog Tencenta.

Izvan tog spektra "ugurao" se Twitter s 320 milijuna korisnika te Snapchat s njih 300 milijuna. Ali, obje društvene mreže su u problemima pa ih Facebook ni ne doživljava toliko ozbiljno. Baš kao zapravo ni Tencent, koji je u dalekoj Kini i nema neku bitniju ulogu van te zemlje. Naravno, Facebook bi se volio pozicionirati tamo, donijelo bi mu to stotine milijuna novih korisnika, ali s obzirom na zakone i regulative u Kini, to bi možda zapravo bio veći teret no korist.

Uostalom, ide Facebooku više nego dobro i na ovaj način, što se jasno vidi.

Još iz kategorije

Botnet Mirai ponovno prijeti IoT uređajima

Botnet Mirai ponovno prijeti IoT uređajima

23.05.2018. komentiraj

Botnet Mirai ponovno napada kroz svoje nove varijante protiv kojih ne postoji preventivni odgovor već samo onaj koji slijedi kad je napad izveden. Konkretnije, riječ je o tri nove varijante koje kao mete imaju neke od uređaja vezanih za Internet stvari (IoT), što uključuje rutere i digitalne video snimače (DVR).

Dorsey: Internet će jednog dana imati svoju vlastitu kriptovalutu

Dorsey: Internet će jednog dana imati svoju vlastitu kriptovalutu

22.05.2018. komentiraj

Ako počnete koristiti kriptovalute daleko više u budućnosti, možda ćete na tome zahvaliti Jacku Dorseyju, izvršnom direktoru (CEO) Twittera i Squarea. Naime, na konferenciji Consensus blockchain u New Yorku iskazao je neskriveno oduševljenje bitcoinom i prognozirao da će kroz neko vrijeme internet imati svoju nativnu kriptovalutu.

Online prijenos Zuckerbergovog svjedočenja u Europskom parlamentu

Online prijenos Zuckerbergovog svjedočenja u Europskom parlamentu

21.05.2018. komentiraj

Sutrašnje svjedočenje prvog čovjeka Facebooka Marka Zuckerberga u Europskom parlamentu moći će se izravno pratiti putem online prijenosa. Suosnivač najveće društvene mreže ne svijetu odgovarat će na pitanja vezana uz skandal oko krađe podataka u slučaju Cambridge Analytice.