Facebook i problemi s rastom govora mržnje

Facebook i problemi s rastom govora mržnje

Foto: DepositPhotos

Facebook se okrenuo prepoznavanju govora mržnje kao nikad prije u svojoj povijesti pa ga prepoznaje s učinkovitosti od 65,4 posto, tako da jako malo toga prođe "ispod radara". Primjerice, samo u prvom kvartalu ove godine, uklonjeno je četiri milijuna postova koji potiču ili propagiraju nasilje, mržnju...

Samo godinu i tri mjeseca prije tog obrisano ih je svega 1,6 milijuna, što jasno pokazuje silan trud Facebooka da napravi iskorak prema naprijed i pridobije povjerenje korisnika.

Tako nešto čini zahvaljujući 15 tisuća moderatora, zaposlenih samo kako bi radili na otkrivanju i uklanjanju govora mržnje, propagiranja govora mržnje, nasilja...

Ipak, kad se uzme u obzir da na Facebooku mjesečno "obitava" 2,37 milijardi aktivnih korisnika, jasno je da govor mržnje koji se ne prepoznaje i dalje čini ogromnu brojku, milijunsku! Zato, potrebno je napraviti još i više da onih 34,6 posto neprepoznatih širitelja govora mržnje budu prokazani i kažnjeni sukladno pravilima najveće društvene mreže na svijetu.

Još iz kategorije

TV preporuke bazirane na strojnom učenju

TV preporuke bazirane na strojnom učenju

17.10.2019. komentiraj

U vrijeme digitalizacije i digitalne transformacije događaju se velike promjene u načinu korištenja različitih usluga pa tako i interneta, stoga je dobra prilika da o tome popričamo s Krešimirom Madunovićem, glavnim izvršnim direktorom Iskona Krešimirom Madunovićem.

INFOGRAFIKA: Kratka povijest Emojia

INFOGRAFIKA: Kratka povijest Emojia

12.10.2019. komentiraj

Emoji svijet raste iz dana u dan pa će korisnici tako ove godine dobiti 230 potpuno novih, što će osvježiti ponudu i učiniti ih tijekom razmjene poruka još popularnijima. Ukupno, sad će biti 3019 tih piktograma koje nazivamo emoji.

Redizajniran portal za zapošljavanje posao.hr - poprimio je novo digitalno lice

Redizajniran portal za zapošljavanje posao.hr - poprimio je novo digitalno lice

12.10.2019. komentiraj

Specijalizirani portal za oglašavanje radnih mjesta - posao.hr predstavio je novi dizajn koji će korisnicima omogućiti jednostavnije snalaženje i praćenje aktualnih događaja na tržištu rada. Portal posao.hr ove godine slavi 17 godina svojeg postojanja i u tom je razdoblju na njemu objavljeno više od pola milijuna oglasa za posao, a trenutno je i među 15 najposjećenijih hrvatskih stranica.