Facebook aplikacija na Androidu troši 20 posto više baterije

Facebook aplikacija na Androidu troši 20 posto više baterije

Foto: Ilustracija / Antonio Jularić

Facebook se ne može pohvaliti sa nekim pretjerano dobrim kritikama u vezi svoje aplikacije na Androidu. To se ponajviše tiče pražnjenja baterije i općih performansi. Ako bacimo brz pogled na Google Play Store recenzije možemo vidjeti cijeli niz kritika kako se korisnicima puno brže prazni baterija ako imaju instaliranu Facebook aplikaciju.

Neki od korisnika smatraju da uređaji rade do 15 % brže ako nemaju instaliran Facebook i Messenger. Tech World Zone (TWZ) je odlučio istražiti kako stoje stvari u vezi toga i kao pokusni kunić poslužio je Huawei Nexus 6P na kojem je izvedeno ispitivanje. Rezultati su pokazali kako se može uštedjeti do 20 % baterije a i uređaj radi puno brže.

Ovi rezultati temelje se na prosječnim dnevnim vrijednostima izračunatim nakon cijelog tjedna testiranja. Facebook je komentirao kako se istražuju izvještaji koji navode da postoje problemi sa brzinama, no nema odgovora u vezi potrošnje baterije. Probajte i sami deinstalirati Facebook aplikaciju pa vidite da li vam se uređaj i baterije drugačije ponaša.

Još iz kategorije

INFOGRAFIKA: Najveće društvene mreže na svijetu

INFOGRAFIKA: Najveće društvene mreže na svijetu

26.01.2020. komentiraj

Facebook je najveća društvena mreža na svijetu i čini se da će takvom ostati još jedno duže vrijeme, što potvrđuju podaci koje su o aktivnim korisnicima dale sve kompanije na tom tržištu.

Zbog sigurnosnih propusta u opasnosti se nalazi 400 tisuća WordPress stranica

Zbog sigurnosnih propusta u opasnosti se nalazi 400 tisuća WordPress stranica

26.01.2020. komentiraj

Ozbiljne ranjivosti još jednom su pronađene na WordPress platformi i zbog nje se u opasnosti nalazi 400 tisuća web stranica. Riječ je o tri plugina koji se nalaze na tolikom broju njih - InfiniteWP Client, WP Time Capsule i WP Database Reset.

Booking.com uvodi ocjene kvalitete za apartmane, vikendice i vile

Booking.com uvodi ocjene kvalitete za apartmane, vikendice i vile

24.01.2020. komentiraj

Kad je riječ o ponudi savršenih smještaja, putnicima se danas nudi veći izbor no ikad prije. Hotelska klasifikacija sa zvjezdicama poznata je diljem svijeta te se koristi kao sredstvo prepoznavanja i usporedbe kvalitete određenog hotela, a do sada nije postojao sustav ocjenjivanja koji će istu informaciju pružiti putnicima koji žele odsjesti u nehotelskom smještaju poput apartmana ili kuće za odmor. Misija Booking.com-a je olakšati svima da istraže svijet, a u prosjeku se svake sekunde sedam gostiju prijavi u kuću za odmor, apartman ili neki drugi nehotelski smještajni objekt rezerviran putem Booking.com-a. Stoga Booking.com preuzima vodeću ulogu u stvaranju jedinstvenog, globalno dosljednog i objektivnog sustava s ocjenama kvalitete za apartmane, vikendice i vile.