Evernote hakiran, resetiraju se sve lozinke korisnika

Evernote hakiran, resetiraju se sve lozinke korisnika

Foto: Fotolia, ICTbusiness.info

Popularni servis za spremanje bilješki Evernote je objavio u blogu da je pretrpio hakerski napad.

Odjel operacija i sigurnosti naglašavaju da ne postoje dokazi da su hakeri kompromitirali bilješke i sadržaj, ali da su nek podaci o korisnicima, uključujući lozinke i e-mailove, ipak kompromitirani.

Podaci koji su zahvaćeni probojem su spremane kroz jednosmjernu enkripciju (hash i salt), no zbog sigurnosti tvrtka ipak pokreće reset lozinki za sve korisničke račune.

Ukratko, svi korisnici stranice moraju postaviti novu lozinku, te su savjetovani da izmjene izvrše što je prije moguće.

Još iz kategorije

Python pretekao Javu

Python pretekao Javu

25.04.2019. komentiraj

Programski jezik Python posljednje tri do četiri godine bilježi iznimnu popularnost kod developera i prema podacima koje nudi SlashData, provedenima uz pomoć praćenja navika kod 20 tisuća developera diljem svijeta, taj se trend nastavio i u ovom trenutku nadmašena je čak i Java!

Facebook kao običan tekst čuvao i lozinke stotina milijuna korisnika Instagrama

Facebook kao običan tekst čuvao i lozinke stotina milijuna korisnika Instagrama

25.04.2019. komentiraj

Facebook se doveo u neugodnu situaciju kad je krajem prošlog mjeseca priznao da se stotine milijuna lozinki njegovih korisnika nalazi u običnom tekstualnom obliku, da bi sad sredinom travnja priznao identičnu stvar za Instagram! A sve to pohranjeno je unutar internih sustava, što znači da su u teoriji zaposlenici s pristupom tim lozinkama mogli ući na bilo koji korisnički profil.

Važnost sigurnosti i znanja o njoj

Važnost sigurnosti i znanja o njoj

23.04.2019. komentiraj

Sigurnost je svakako tema koja je danas ključna i o kojoj se u posljednje vrijeme više govori i to se prije svega odnosi na dostupnost informacija svima, a upravo se o tome razgovaralo i na MWC19 u Barceloni. Sasvim je jasno da to s jedne strane ukazuje i na činjenicu kako problemi postoje jer se o njima često govori, ali i s druge strane da opća svjesnost o sigurnosti u modernom internetsko ITevskom svijetu polako zaživljava na općeprihvaćen način. O tome smo razgovarali sa Sergeyom Kravchenkom iz Kaspersky Laba.