Erste banka predstavila novu mobilnu aplikaciju za razmjenu novca

Erste banka predstavila novu mobilnu aplikaciju za razmjenu novca

Foto: Fotolia

Nova aplikacija Erste banke, koja mnogo ulaže u online prisutnost, ovog puta omogućava prijenos sredstava na vrlo jednostavan način između dvoje ili više ljudi. Aplikacija nazvana Keks Pay, koja svojim izgledom jako sliči popularnom WhatsAppu omogućuje tako  komunikaciju i plaćanje grupe korisnika, skupna plaćanja i plaćanja primjerice zajedničkog korištenja sportskog terena kod košarke ili nogometa, moglo se čuti na prezentaciji Erste banke.

Napomenuli su kako je moguće ovu aplikaciju koristiti i kod plaćanja rođendanskih poklona kad se novci od strane više osoba skupljaju i jednostavno je moguće pozvati sve da uplate novac pri čemu se oni ne brinu na koji će račun novac ići.

Ono što je važno reći da prilikom registracije naravno treba imati neku postojeću karticu i naravno novac. Pritom iz Erste banke napominju kako uopće nije potrebno da aplikaciju koristiti neki korisnik koji ima njihove kartice već je aplikacija otvorena za sve korisnike.

U Erste banci napominju kako se transakcije ne naplaćuju, kako je protok novca besplatan ističući pritom kako će tako i ostati. Korištenje aplikacije je sigurno, poštuju se sve bankarske regulative o zaštiti ovakvih rješenja što uključuje enkripciju podataka, PCI DSS regulativu, naravno i GDPR kada je riječ o osobnim podacima korisnika.

Što se tiče korištenja aplikacije ona ima i neka svoja ograničenja tako da se putem Keks Paya može poslati dnevno maksimalno 1000 kuna, dok je mjesečni limit ograničen na 20 tisuća kuna.

„Bankarstvo prolazi kroz proces velikih promjena, posebno u segmentu tehnologije i pravnog okvira. Nova regulativa PSD2, pojavljivanje novih igrača, fintech startup tvrtki te njihov ulazak na bankarsko tržište samo su neke od promjena koje su nastupile ili će tek nastupiti. Zato je unutar Erste banke osnovan poseban startup koji se bavi upravo tim promjenama te ih produktivno koristi, a KEKS Pay je rezultat prilagodbe na nove okolnosti. U razvoju ove aplikacije vodili smo idejom da bude jednostavna, dostupna svima, bez obzira radi li se o klijentu Erste ili neke druge banke, te da korisnicima rješava konkretan problem s kojim se svakodnevno susreću", ističe Dejan Donev, voditelj Tima za digitalnu transformaciju u Erste banci.

Pojašanja nadalje da za situacije poput dugovanja novca za ručak ili karte za kino ili skupljanje novaca za poklon ili zabavu, ali bez vođenja evidencije tko je platio i borbe s gotovinom, KEKS Pay nudi mogućnost kreiranja chat grupe te podjelu troškova i skupljanja novca digitalno.

"Smatram da je upravo to i svrha digitalnih noviteta - olakšavanje svakodnevice klijentima na način da mu budu asistenti pri svakoj akciji ili transakciji“, rekao je prilikom predstavljanja aplikacije", zaključuje Donev.

Za sve koji žele koristiti Keks Pay on je dostupan i na Android i iOS uređajima.

 

Još iz kategorije

Facebooku prijeti kriminalna istraga zbog dijeljenja podataka korisnika

Facebooku prijeti kriminalna istraga zbog dijeljenja podataka korisnika

18.03.2019. komentiraj

Facebook sredinu ožujka ove godine neće pamtiti na najbolji način jer osim što se kompaniji dogodio najveći pad sustava dosad - a utjecaj je osim na sami Facebook imao i na Instagram i na WhatsApp - prijeti mu i kazna zbog optužbi da je dijelio podatke korisnika sa 150 kompanija, među kojima su i neke od najvećih na svijetu.

Krajem ožujka Europska komisija planira objaviti drugi poziv za dodjelu bespovratnih sredstava u sklopu inicijative WiFi4EU

Krajem ožujka Europska komisija planira objaviti drugi poziv za dodjelu bespovratnih sredstava u sklopu inicijative WiFi4EU

17.03.2019. komentiraj

Europska komisija planira krajem ožujka 2019. objaviti drugi poziv za dodjelu bespovratnih sredstava, odnosno vrijednosnih kupona za izgradnju Wi-Fi infrastrukture na mjestima značajnijeg okupljanja građana na kojima bi bilo omogućeno besplatno korištenje interneta. Alocirana vrijednost sredstava za drugi poziv, u sklopu inicijative WiFi4EU, iznosi 42 milijuna eura (odnosno 2 800 vrijednosnih kupona), a najveća vrijednost jednog kupona iznosit će 15 tisuća eura (uključujući PDV). Odabir će se, kao i kod prvog poziva, vršiti  po kriteriju prvenstva, odnosno redoslijeda zaprimanja prijave elektroničkim putem. HAKOM nema formalnu ulogu u provedbi inicijative te će se sredstva dodjeljivati izravno preko Europske komisije.

Hakeri provalili u mrežu Citrixa

Hakeri provalili u mrežu Citrixa

17.03.2019. komentiraj

Softverski div Citrix objavio je da se na njegovu mrežu izveo napad od strane iranskih hakera Iridium te da je kompromitirano najmanje šest terabajta osjetljivih podataka, među kojima su e-mail poruke i razni dokumenti.