Erste banka predstavila novu mobilnu aplikaciju za razmjenu novca

Erste banka predstavila novu mobilnu aplikaciju za razmjenu novca

Foto: Fotolia

Nova aplikacija Erste banke, koja mnogo ulaže u online prisutnost, ovog puta omogućava prijenos sredstava na vrlo jednostavan način između dvoje ili više ljudi. Aplikacija nazvana Keks Pay, koja svojim izgledom jako sliči popularnom WhatsAppu omogućuje tako  komunikaciju i plaćanje grupe korisnika, skupna plaćanja i plaćanja primjerice zajedničkog korištenja sportskog terena kod košarke ili nogometa, moglo se čuti na prezentaciji Erste banke.

Napomenuli su kako je moguće ovu aplikaciju koristiti i kod plaćanja rođendanskih poklona kad se novci od strane više osoba skupljaju i jednostavno je moguće pozvati sve da uplate novac pri čemu se oni ne brinu na koji će račun novac ići.

Ono što je važno reći da prilikom registracije naravno treba imati neku postojeću karticu i naravno novac. Pritom iz Erste banke napominju kako uopće nije potrebno da aplikaciju koristiti neki korisnik koji ima njihove kartice već je aplikacija otvorena za sve korisnike.

U Erste banci napominju kako se transakcije ne naplaćuju, kako je protok novca besplatan ističući pritom kako će tako i ostati. Korištenje aplikacije je sigurno, poštuju se sve bankarske regulative o zaštiti ovakvih rješenja što uključuje enkripciju podataka, PCI DSS regulativu, naravno i GDPR kada je riječ o osobnim podacima korisnika.

Što se tiče korištenja aplikacije ona ima i neka svoja ograničenja tako da se putem Keks Paya može poslati dnevno maksimalno 1000 kuna, dok je mjesečni limit ograničen na 20 tisuća kuna.

„Bankarstvo prolazi kroz proces velikih promjena, posebno u segmentu tehnologije i pravnog okvira. Nova regulativa PSD2, pojavljivanje novih igrača, fintech startup tvrtki te njihov ulazak na bankarsko tržište samo su neke od promjena koje su nastupile ili će tek nastupiti. Zato je unutar Erste banke osnovan poseban startup koji se bavi upravo tim promjenama te ih produktivno koristi, a KEKS Pay je rezultat prilagodbe na nove okolnosti. U razvoju ove aplikacije vodili smo idejom da bude jednostavna, dostupna svima, bez obzira radi li se o klijentu Erste ili neke druge banke, te da korisnicima rješava konkretan problem s kojim se svakodnevno susreću", ističe Dejan Donev, voditelj Tima za digitalnu transformaciju u Erste banci.

Pojašanja nadalje da za situacije poput dugovanja novca za ručak ili karte za kino ili skupljanje novaca za poklon ili zabavu, ali bez vođenja evidencije tko je platio i borbe s gotovinom, KEKS Pay nudi mogućnost kreiranja chat grupe te podjelu troškova i skupljanja novca digitalno.

"Smatram da je upravo to i svrha digitalnih noviteta - olakšavanje svakodnevice klijentima na način da mu budu asistenti pri svakoj akciji ili transakciji“, rekao je prilikom predstavljanja aplikacije", zaključuje Donev.

Za sve koji žele koristiti Keks Pay on je dostupan i na Android i iOS uređajima.

 

Još iz kategorije

INFOGRAFIKA: Najkorištenija anti-malware rješenja za Windows

INFOGRAFIKA: Najkorištenija anti-malware rješenja za Windows

14.06.2019. komentiraj

Trojan malware Qakbot pojavio se ove godine napredniji i opasniji nego prethodnih godina, a meta mu je Microsoftove sustave. Samim time, potvrdila se potreba za antivirusnim alatima, odnosno, dodatku postojećeg Defendera. Ali, tržište još uvijek nije konkretno odlučilo tko je lider na njemu.

Netmarketshare: Windows 10 blizu 50 posto udjela, Chrome nastavlja s rastom

Netmarketshare: Windows 10 blizu 50 posto udjela, Chrome nastavlja s rastom

14.06.2019. komentiraj

Netmarketshare je objavio brojke za svibanj ove godine i one su istovremeno loše, ali i dobre za Microsoft. Jer, dok je Windows 10 napokon blizu 50 posto udjela na tržištu operativnih sustava, njegovi internetski preglednici Edge i Internet Explorer nastavili su padati.

Huaweijevi telefoni mogli bi uskoro ostati bez pristupa Facebooku, WhatsAppu i Instagramu

Huaweijevi telefoni mogli bi uskoro ostati bez pristupa Facebooku, WhatsAppu i Instagramu

13.06.2019. komentiraj

WhatsApp je najavio da će neki pametni telefoni do kraja godine ostati bez pristupa njegovim uslugama, što ne ubraja samo Huawei uređaje već i neke druge koji ne zadovoljavaju kriterije tog Facebookova servisa za slanje poruka.