Erste banka predstavila novu mobilnu aplikaciju za razmjenu novca

Erste banka predstavila novu mobilnu aplikaciju za razmjenu novca

Foto: Fotolia

Nova aplikacija Erste banke, koja mnogo ulaže u online prisutnost, ovog puta omogućava prijenos sredstava na vrlo jednostavan način između dvoje ili više ljudi. Aplikacija nazvana Keks Pay, koja svojim izgledom jako sliči popularnom WhatsAppu omogućuje tako  komunikaciju i plaćanje grupe korisnika, skupna plaćanja i plaćanja primjerice zajedničkog korištenja sportskog terena kod košarke ili nogometa, moglo se čuti na prezentaciji Erste banke.

Napomenuli su kako je moguće ovu aplikaciju koristiti i kod plaćanja rođendanskih poklona kad se novci od strane više osoba skupljaju i jednostavno je moguće pozvati sve da uplate novac pri čemu se oni ne brinu na koji će račun novac ići.

Ono što je važno reći da prilikom registracije naravno treba imati neku postojeću karticu i naravno novac. Pritom iz Erste banke napominju kako uopće nije potrebno da aplikaciju koristiti neki korisnik koji ima njihove kartice već je aplikacija otvorena za sve korisnike.

U Erste banci napominju kako se transakcije ne naplaćuju, kako je protok novca besplatan ističući pritom kako će tako i ostati. Korištenje aplikacije je sigurno, poštuju se sve bankarske regulative o zaštiti ovakvih rješenja što uključuje enkripciju podataka, PCI DSS regulativu, naravno i GDPR kada je riječ o osobnim podacima korisnika.

Što se tiče korištenja aplikacije ona ima i neka svoja ograničenja tako da se putem Keks Paya može poslati dnevno maksimalno 1000 kuna, dok je mjesečni limit ograničen na 20 tisuća kuna.

„Bankarstvo prolazi kroz proces velikih promjena, posebno u segmentu tehnologije i pravnog okvira. Nova regulativa PSD2, pojavljivanje novih igrača, fintech startup tvrtki te njihov ulazak na bankarsko tržište samo su neke od promjena koje su nastupile ili će tek nastupiti. Zato je unutar Erste banke osnovan poseban startup koji se bavi upravo tim promjenama te ih produktivno koristi, a KEKS Pay je rezultat prilagodbe na nove okolnosti. U razvoju ove aplikacije vodili smo idejom da bude jednostavna, dostupna svima, bez obzira radi li se o klijentu Erste ili neke druge banke, te da korisnicima rješava konkretan problem s kojim se svakodnevno susreću", ističe Dejan Donev, voditelj Tima za digitalnu transformaciju u Erste banci.

Pojašanja nadalje da za situacije poput dugovanja novca za ručak ili karte za kino ili skupljanje novaca za poklon ili zabavu, ali bez vođenja evidencije tko je platio i borbe s gotovinom, KEKS Pay nudi mogućnost kreiranja chat grupe te podjelu troškova i skupljanja novca digitalno.

"Smatram da je upravo to i svrha digitalnih noviteta - olakšavanje svakodnevice klijentima na način da mu budu asistenti pri svakoj akciji ili transakciji“, rekao je prilikom predstavljanja aplikacije", zaključuje Donev.

Za sve koji žele koristiti Keks Pay on je dostupan i na Android i iOS uređajima.

 

Još iz kategorije

GitHub Free sada nudi neograničenu količinu privatnih repozitorija

GitHub Free sada nudi neograničenu količinu privatnih repozitorija

14.01.2019. komentiraj

Microsoft je novu godinu započeo s praskom i omogućio svima besplatno kreiranje repozitorija na GitHubu, što će i one tvrdokorne približiti platformi kojoj su možda okrenuli leđa kad je u lipnju prošle godine za 7,5 milijardi američkih dolara prodana Microsoftu. A nije ni to sve, broj repozitorija je neograničen i sve besplatno!

Probijen password manager Blur, ukradeni podaci od 2,4 milijuna korisnika

Probijen password manager Blur, ukradeni podaci od 2,4 milijuna korisnika

12.01.2019. komentiraj

Kompanija Abine, koja stoji iza Blur upravljača lozinkama i DeleteMe online uslugom za zaštitu privatnosti, objavila je da se suočila s probojem koji je utjecao na oko 2,4 milijuna korisnika. Nezgodna situacija zbila se 13. prosinca prošle godine i odmah je uslijedila reakcija, no javnost je za sve doznala tek s početkom godine.

Političarima poseban tretman u zaštiti osobnih podataka?

Političarima poseban tretman u zaštiti osobnih podataka?

10.01.2019. komentiraj

Od dvije velike povrede osobnih podataka u Njemačkoj, ona koja je pogodila političare privukla je gotovo 65 puta veću pažnju. Hoće li EDPB reagirati? Mjesec dana nakon što je njemačko nadzorno tijelo za zaštitu osobnih podataka LfDI upravo simboličnom kaznom od 20.000 eura kaznilo Knuddels.de za curenje osobnih podataka njihovih 330.000 korisnika, bumerang se vratio u obliku objave ukradenih osjetljivih osobnih podataka stotina članova njemačkog parlamenta i drugih javnih osoba.