E-mailovi neće izaći iz mode u skoro vrijeme

E-mailovi neće izaći iz mode u skoro vrijeme

Foto: Shutterstock

Ponašanje prema e-mail porukama u inboxu različito je od osobe do osobe, ali prema istraživanju koje je proveo Adobe, sve manje ljudi teži prema tome da dosegne “inbox zero” razinu. Konkretnije, dok u Indiji 70 posto zaposlenih to uspije, u Sjedinjenim Američkim Državama riječ je o njih manje od 50 posto.

Inače, "inbox zero" označava termin kojim se opisuje nula poruka u inboxu. Dakle, onima koji ih imaju po nekoliko stotina ili tisuća, što pročitanih, što nepročitanih, tako nešto čini se apstraknim. Posebno ako na dan dobivaju na desetke, stotine, pa i tisuće e-mail poruka. Ali, moguće je!

I dok kod privatnih korisnika nije teško držati se naputaka i čitati te brisati poruke koje nam ne trebaju, a istodobno arhivirati one koje nam trebaju, kod poslovnih korisnika stvari su bitno drugačije. Nije nikakvo čudo kad takav korisnik ode spavati, ujutro se probudi i dočeka ga preko stotinu poruka. Potreban je dug vremenski period da bi ih se "obradilo", a vrijeme je novac.

"Morate e-mail poruke doživljavati kao posao i kad ih sve "očistite" ne smijete se postavljati kao da je posao gotov jer nije, čeka vas svakovnedno jedno te isto, zato morate postići rutinu u tome te se samim time ubrzati do te mjere da vam sve postaje lakše, brže i automatizirano", pojasnio je jednom prilikom predsjednik kompanij PubMatic Rajeev Goel.

No ti savjeti i nisu nešto, to je samo početak. Navodi i da je potrebno poruke od istih pošiljatelja spajati pa da sve izgleda kao jedan razgovor. Također, potrebno je odmah po početku dana vidjeti koje poruke vam ne trebaju pa ih odmah i obrisati. Jer, privatni korisnici znaju dobivati mnogo pozivnica i poruka koje im nisu bitne, a kod poslovnih je korisnika to sve nekoliko razina iznad.

Na ovaj način se u pola sata može obraditi i do 500 e-mail poruka. Osim ako niste u nekoj vrsti službe za korisnike, tad sve zanemarite jer svaka poruka je bitna i mora biti odgovorena što je prije moguće.

A Adobe na tisuću zaposlenih u SAD-u pokazuje da 41 posto ispitanih tvrdi kako je nemoguće uspjeti tako nešto, njih 36 posto to naziva opsesivno-kompulzivnim poremećajem, njih 19 posto tvrdi da osjećaju olakšanje kad to postignu, a njih 16 posto osjeća se "sjajno".

Ukratko, Adobe je potvrdio da e-mail neće tako skoro nestati kao alat za komunikaciju i marketing.

Još iz kategorije

INFOGRAFIKA: Kratka povijest Emojia

INFOGRAFIKA: Kratka povijest Emojia

12.10.2019. komentiraj

Emoji svijet raste iz dana u dan pa će korisnici tako ove godine dobiti 230 potpuno novih, što će osvježiti ponudu i učiniti ih tijekom razmjene poruka još popularnijima. Ukupno, sad će biti 3019 tih piktograma koje nazivamo emoji.

Redizajniran portal za zapošljavanje posao.hr - poprimio je novo digitalno lice

Redizajniran portal za zapošljavanje posao.hr - poprimio je novo digitalno lice

12.10.2019. komentiraj

Specijalizirani portal za oglašavanje radnih mjesta - posao.hr predstavio je novi dizajn koji će korisnicima omogućiti jednostavnije snalaženje i praćenje aktualnih događaja na tržištu rada. Portal posao.hr ove godine slavi 17 godina svojeg postojanja i u tom je razdoblju na njemu objavljeno više od pola milijuna oglasa za posao, a trenutno je i među 15 najposjećenijih hrvatskih stranica.

INFOGRAFIKA: YouTube kanali s najviše pretplatnika

INFOGRAFIKA: YouTube kanali s najviše pretplatnika

11.10.2019. komentiraj

Pretplatnici su ono za što se bori svaki YouTube autor jer što ih je više, više je pogleda, više je slave i više je prihoda. A zanimljivo je da su se stvari ponešto promijenile s obzirom da činjenicu da su YouTubea kao platformu prepoznali mnogi u raznim granama moćne zabavne industrije.