DuckDuckGo želi pomoći u zaštiti vaših Android uređaja

DuckDuckGo želi pomoći u zaštiti vaših Android uređaja

Znali to ili ne, aplikacije na Android pametnim telefonima prate aktivnost korisnika i potom šalju njihove podatke "trećoj strani". Tako nešto DuckDuckGo želi prekinuti i tim povodom predstavio je značajku App Tracking Protection.

Samo ime govori da se radi o aplikaciji koja bi trebala zaštititi od praćenja, a to je nešto oko čega se DuckDuckGo itekako specijalizirao posljednjih godina, ali i pridobio toliku popularnost diljem svijeta.

Naime, iz te kompanije navode da 96 posto najpopularnijih Android aplikacija sadrži prikrivene "trackere" neke od "trećih strana". Od njih, 87 posto šalje podatke Googleu, a 68 posto Facebooku.

I dok je Apple sa svojim App Tracking Transparency uveo zaštitu od "trackinga" za iPhone i iPad korisnike, u Android okruženju to planira DuckDuckGo. Zasad je aplikacija u beta fazi, ali uskoro bi trebala postati podobna za uporabu.

Vjerojatno će aplikacija počivati na temeljima onoga što DuckDuckGo čini posljednjih godina, kako je spomenuto. Naime, riječ je prije svega o internetskoj tražilici, koja je postala popularna jer nudi istinsku privatnost u trenucima dok je se koristi.

Nakon tog otišlo se korak dalje i u kompaniji su kreirali dodatak za internetske preglednike koji, pogađate, onemogućava "tracking". I kompatibilan je sa svim najpopularnijim browserima, među kojima su Chrome, Safari, Edge i Firefox.

Nije ni to sve, postoji i DuckDuckGo browser za iOS i Android operativne sustave pa su i korisnici pametnih telefona te tableta "pokriveni".

Ono što u DuckDuckGo garantiraju jest onemogućenje trackinga "zahvaljujući tehnologiji koja konstantno napreduje i prilagođava se pa što god "trackeri" pokušaju, spriječit će se".

I treba vjerovati tim riječima jer DuckDuckGo ima reputaciju koju mora pravdavati i održavati. Što i čini, a dokaz je nadolazeći App Tracking Protection.

Još iz kategorije

CES 2022: Google obećao bolju povezanost uređaja

CES 2022: Google obećao bolju povezanost uređaja

13.01.2022.

Appleovi korisnici jako vole isticati jednostavnost postavljanja, uparivanja i prebacivanja između svih njihovih uređaja. Ali, uz nekoliko iznimaka, to je nešto što korisnici Androida nisu uistinu mogli iskoristiti. I Google to najavljuje promijeniti, odnosno, najavio je tijekom CES sajma u Las Vegasu.

Nastavak odličnog poslovanja DataBoxa uz dvoznamenkasti rast

Nastavak odličnog poslovanja DataBoxa uz dvoznamenkasti rast

11.01.2022.

Tržište podatkovnih centara i cloud rješenja nastavlja rast, potvrđuje za ICTbusiness.info direktor DataBoxa Filip Olujić i dodaje da je u svakodnevnom poslovanju, za njih ključno stalno pratiti razvoj tehnoloških rješenja i pravovremeno reagirati na potrebe korisnika.

U 2021. detektiran rekordan broj mjesta curenja podataka

U 2021. detektiran rekordan broj mjesta curenja podataka

08.01.2022.

Tehnologija je toliko napredovala da je malo tko može ignorirati, što znači da većina ljudi s pristupom internetu čuva u digitalnom smislu podosta osobnih podataka, a tako nešto itekako je primamljivo hakerima. I brojke napada koji se tiču „curenja“ podataka ili „data leak site“ (DLS) to itekako dobro otkrivaju.