Društvene mreže nisu ubile e-mail, ali su ga značajno promijenile

Društvene mreže nisu ubile e-mail, ali su ga značajno promijenile

Foto: Fotolia

Društvene mreže donijele su mnogo promjena u digitalnu stvarnosti. Ponajprije se misli na to što su uklonile nekadašnju potrebu za blogovima, forumima i općenito “specijaliziranim” mjestima za druženje, ali i komunikaciju. No, e-mail je i dalje postojan, održava se unatoč svemu. Iako, ruku na srce, društvene mreže ga jesu promijenile.

Naime, elektronička pošta postoji već 45 godina, a popularna je u svijetu posljednjih 25. Nekako je uvijek bila način na koji bi se ujedinila komunikacija. Postojali su chatovi, postojale su poruke na mobilnim uređajima, kao i razni drugi alati prije samog dolaska društvenih mreža, ali e-mail se nekako usporedo razvijao i održavao bez ikakvih problema. Slično je i sad. Samo, kako društvene mreže mijenjaju e-mail?

One su prvenstveno osobnije prirode i najčešće odvojene od posla kojim se netko bavi, što e-mailu daje jednu privatniju notu u smjeru dalje od privatnog života. Zvuči komplicirano, ali uzmite svoje primjere. Komunikacija e-mailom i dalje je sastavni dio svakog poslovanja jer na taj način lako možete "implementirati" ne baš bliske osobe u vaše okruženje. Kroz društvene mreže bi to ipak bilo nepraktično. Također, ukoliko ste s nekime baš bliski često ćete koristiti e-mail kako biste zadržali tu privatniju notu.

Svjesni su tog i poslužitelji kao Google ili Microsoft pa uz jendnostavno povezivanje e-mail računom možete napraviti registraciju na svaku relevantniju web stranicu ili društvenu mrežu na svijetu. To je sjajno jer e-mail ipak ne mora sadržavati sve vaše privatne podatke, kao što to u principu sačinjavaju društvene mreže.

Naravno, nije ni to sve, e-mail ima službeniju notu pa služi za potvrdu novčanih transakcija i na njega se oslanjate kad tražite izgubljene lozinke. Dakle, itekako je živa ta "stara" platforma i razvija se kako se razvija sve oko nje. Još uvijek više nego uspješno.

Još iz kategorije

E-trgovina nastavlja rasti

E-trgovina nastavlja rasti

15.06.2018. komentiraj

Sjedinjene Američke Države proteklih dvadeset godina svjedoče polaganom i sigurnom rastu e-trgovine, što se odrazilo i na globalne prilike pa je ponuda nikad bolja, kvalitetnija, a samo korištenje platformi sigurnije nego ikad prije. Vjerojatno će zato u ovoj godini oko 230 milijuna Amerikanaca online putem kupiti barem jednu stvar i time donijeti prihode od 474 milijardi američkih dolara.

Preko polovice svih internet stranica pisano na engleskom, na hrvatskom 0,1 posto

Preko polovice svih internet stranica pisano na engleskom, na hrvatskom 0,1 posto

15.06.2018. komentiraj

Ako ste se pitali koji jezik dominira internetom, većina bi rekla da je to engleski, i bili bi u pravu. Prema stranici W3techs.com, uvjerljivo najzastupljeniji jezik na internetu je engleski, kojim je pisano čak 52,4 posto web stranica. Ostali jezici daleko slabije zastupljeni.

Prevare s oglasima uzimaju legitimnim portalima milijarde dolara

Prevare s oglasima uzimaju legitimnim portalima milijarde dolara

14.06.2018. komentiraj

Lažni medijski portali koji su se koristili tehnikama ostvarivanja lažnog prometa kako bi ostavile dojam da su legitimni odnose milijarde američkih dolara prihoda onima koji uistinu jesu legitimni zbog činjenice da lažnim prometom dolaze do stvarnog novca od oglašavanja, „napumpanog“ baš zbog dojma da je promet legitiman.