Dosta vam je lošeg pravopisa u vašem internet pregledniku?

Dosta vam je lošeg pravopisa u vašem internet pregledniku?

Iz Google-a nam stižu nove nadogradnje popularnog internet preglednika Chrome, a novitet u pregledniku jest spell-checker, pa će tako vaš omiljeni internet preglednik za Windows i Linux operativni sustav od sada imati sposobnost automatski provjeriti pravopisne greške i homonim s novim rječnicima.

Chrome 26 za Mac dobio je neke druge nadogradnje, no provjera pravopisa se ipak nije našla u toj listi već je najavljena kako će biti dostupna nešto kasnije, ali bez preciziranog vremenskog okvira.

Prema navodu, sustav koji oablja provjeru je za sada razvijen da prepoznaje popularne odgovarajuće imenice, kao što su npr.  Imena bendova, te je trenutno dostupan u tri dodatna jezika uz engleski, a to su korejski, tamilski i albanski.

U novoj verziji Chrome 26 sadrži 11 bugova i sigurnosnih ispravaka , ali nijedan nije označen kao kritičan.

Još iz kategorije

Facebookova kriptovaluta nailazi na podršku velikih imena

Facebookova kriptovaluta nailazi na podršku velikih imena

23.07.2019. komentiraj

Facebook dogodine planira predstaviti svoju kriptovalutu i to nije novost, ali zato je novost da u tome ima podršku nekih od najjačih kompanija svijeta. Primjerice, riječ je o PayPalu, Uberu, Visi i Mastercardu, a svaki od njih ulaže oko deset milijuna američkih dolara  projekt.

Google gasi AdSense aplikacije za Android i iOS

Google gasi AdSense aplikacije za Android i iOS

22.07.2019. komentiraj

Google ukida AdSense aplikaciju za iOS i Andorid operativne sustave kako bi se okrenuo web aplikacijama. Ta odluka stigla je poprilično iznenada, posebno ako se zna da trećina korisnika jest i u mobilnom okruženju, što znači da im je AdSense nužan za oglašavanje i upravljanje oglasima.

I Firefox će sve HTTP stranice označavati kao nesigurne

I Firefox će sve HTTP stranice označavati kao nesigurne

21.07.2019. komentiraj

Mozilla je sa svojim Firefox internetskim preglednikom odlučila krenuti putem kojim je i Googleov Chrome, jedino što kasni za njime godinu dana. Naime, odlučeno je da će se sve HTTP (Hypertext Transfer Protocol) web stranice početi označavati kao nesigurne dok se surfa u Firefoxu.