Dorsey: Internet će jednog dana imati svoju vlastitu kriptovalutu

Dorsey: Internet će jednog dana imati svoju vlastitu kriptovalutu

Foto: DepositPhotos

Ako počnete koristiti kriptovalute daleko više u budućnosti, možda ćete na tome zahvaliti Jacku Dorseyju, izvršnom direktoru (CEO) Twittera i Squarea. Naime, na konferenciji Consensus blockchain u New Yorku iskazao je neskriveno oduševljenje bitcoinom i prognozirao da će kroz neko vrijeme internet imati svoju nativnu kriptovalutu.

"Nemojmo čekati da se to dogodi, pomognimo da se dogodi! Ne znam hoće li to biti bitcoin, ali nadam se da hoće", poručio je s govornice Dorsey.

Naime, oduševljenje bitcoinom nije slučajno, Dorsey ga je na Squareu omogućio za trgovinu još 2014. godine, ali potom i odustao od te ideje jer je premalo korisnika tu mogućnost koristilo. Ipak, nije odustao od bitcoina pa je tako Square sa siječnjem ove godine kroz Cash aplikaciju omogućio trgovinu bitcoinom.

Upravo ta promjena govori o aktualnom problemu bitcoina. Većina ljudi ipak ne želi kupovati njime već će ga ili čuvati ili preprodavati za tradicionalan novac. Dorsey tako nešto želi promijeniti, trudi se da krene istinska trgovina korištenjem kriptovaluta, da se stekne navika protoka tog digitalnog novca i da se on raširi. Ovako je kao zlato, čuva se i prodaje samo kad se to najviše isplati. I obrnuto. Odnosno, kupuje se ili prodaje ovisno o financijskoj situaciji određene osobe u određenom trenutku.

Svejedno, strpljiv je Dorsey i prilagodio se situaciji pa je tako Sqaure samo u prvom kvartalu ove godine prodao bitcoina u vrijednosti od 34,1 milijuna američkih dolara. Samo, istovremeno je morao potrošiti 33,9 milijuna dolara kako bi kupio tu kriptovalutu, što znači da je zarada tek 200 tisuća dolara. Da bi krenulo na bolje ipak će trebati mnogo strpljenja, no Dorsey je spreman na to jer ima viziju kako će svijet uskoro izgledati.

Prema njemu, na internetu će se polako početi prestati koristiti tradicionalnim valutama, a sve će zamijeniti kriptovalute. S obzirom da ima mnogo bitcoina i barata njime, Dorsey bio najviše volio da on bude "broj jedan" kad se radi o trgovanju.

Još iz kategorije

TOP 5 najboljih alternativnih internet preglednika za Android

TOP 5 najboljih alternativnih internet preglednika za Android

23.05.2019. komentiraj

Android mobilni uređaji u velikoj većini slučajeva automatski dolaze s predinstaliranim Chrome internetskim preglednikom, koji je dovoljno kvalitetan, ali ne mora biti svakom korisniku jednako vrijedan. Dakle, svi oni koji žele neka alternativna rješenja mogu se njima i okrenuti jer internetskih preglednika za Android mobilne uređaje ne nedostaje. I ovdje predstavljamo pet najboljih.

MUP upozorava građane na mogućnost prijevare phishing porukama elektroničke pošte

MUP upozorava građane na mogućnost prijevare phishing porukama elektroničke pošte

22.05.2019. komentiraj

Ministarstvo unutarnjih poslova zaprimilo je više prijava građana o lažnim porukama upozorenja o neovlaštenim pristupima kreditnim karticama koje dolaze s adrese 11005020.edu@juntadeandalucia.es. Pošiljatelj poruke upozorenja navodi da je privremeno ograničio pristup računu vlasnika kartice u preventivne svrhe te traži vlasnika računa da potvrdi svoj identitet te podatke o računu kako bi se izbjeglo njegovo potpuno zatvaranje.

Kako oglašivači reagiraju na promjene koje uvodi Google oko blokiranja kolačića

Kako oglašivači reagiraju na promjene koje uvodi Google oko blokiranja kolačića

21.05.2019. komentiraj

Oglašivači se uvelike muče stići do korisnika otkako je Google olakšao blokiranje kolačića za praćenje unutar svog Chrome internetskog preglednika, koji čini 60 posto udjela na tržištu.