Dorsey: Internet će jednog dana imati svoju vlastitu kriptovalutu

Dorsey: Internet će jednog dana imati svoju vlastitu kriptovalutu

Foto: DepositPhotos

Ako počnete koristiti kriptovalute daleko više u budućnosti, možda ćete na tome zahvaliti Jacku Dorseyju, izvršnom direktoru (CEO) Twittera i Squarea. Naime, na konferenciji Consensus blockchain u New Yorku iskazao je neskriveno oduševljenje bitcoinom i prognozirao da će kroz neko vrijeme internet imati svoju nativnu kriptovalutu.

"Nemojmo čekati da se to dogodi, pomognimo da se dogodi! Ne znam hoće li to biti bitcoin, ali nadam se da hoće", poručio je s govornice Dorsey.

Naime, oduševljenje bitcoinom nije slučajno, Dorsey ga je na Squareu omogućio za trgovinu još 2014. godine, ali potom i odustao od te ideje jer je premalo korisnika tu mogućnost koristilo. Ipak, nije odustao od bitcoina pa je tako Square sa siječnjem ove godine kroz Cash aplikaciju omogućio trgovinu bitcoinom.

Upravo ta promjena govori o aktualnom problemu bitcoina. Većina ljudi ipak ne želi kupovati njime već će ga ili čuvati ili preprodavati za tradicionalan novac. Dorsey tako nešto želi promijeniti, trudi se da krene istinska trgovina korištenjem kriptovaluta, da se stekne navika protoka tog digitalnog novca i da se on raširi. Ovako je kao zlato, čuva se i prodaje samo kad se to najviše isplati. I obrnuto. Odnosno, kupuje se ili prodaje ovisno o financijskoj situaciji određene osobe u određenom trenutku.

Svejedno, strpljiv je Dorsey i prilagodio se situaciji pa je tako Sqaure samo u prvom kvartalu ove godine prodao bitcoina u vrijednosti od 34,1 milijuna američkih dolara. Samo, istovremeno je morao potrošiti 33,9 milijuna dolara kako bi kupio tu kriptovalutu, što znači da je zarada tek 200 tisuća dolara. Da bi krenulo na bolje ipak će trebati mnogo strpljenja, no Dorsey je spreman na to jer ima viziju kako će svijet uskoro izgledati.

Prema njemu, na internetu će se polako početi prestati koristiti tradicionalnim valutama, a sve će zamijeniti kriptovalute. S obzirom da ima mnogo bitcoina i barata njime, Dorsey bio najviše volio da on bude "broj jedan" kad se radi o trgovanju.

Još iz kategorije

Google Chrome uveo podršku za Windows 10 notifikacije

Google Chrome uveo podršku za Windows 10 notifikacije

21.08.2018. komentiraj

Alphabet i Microsoft nemaju baš najbolji odnos, što se može zaključiti po tome da nećete u Windows Store naći Googleove usluge ili alate. Ali, bez obzira na to, Chrome 68 je dobio novitet koji se tiče Windows 10 i zasad u njemu može uživati oko 50 posto Chrome korisnika diljem svijeta.

Još loših vijesti za kriptovalute, otrkivena velika manipulacija tržištem

Još loših vijesti za kriptovalute, otrkivena velika manipulacija tržištem

14.08.2018. komentiraj

Svijet kriptovaluta svako malo potrese neka loša vijest i to je teret koji ih sprečava da postanu popularne u širem smislu, ali i da ih se počne češće koristiti kao sredstvo plaćanja u trgovinama svih tipova. Posljednja takva loša vijest je ona o grupaciji koja je manipulirala tržištem te ostvarila zaradu od 825 milijuna američkih dolara u samo prvih šest mjeseci ove godine.

Novi Wi-Fi napad razbija WPA2 lozinke bez puno muke

Novi Wi-Fi napad razbija WPA2 lozinke bez puno muke

13.08.2018. komentiraj

Stručnjak Jesn „Atom“ Steube, koji radi na novom Wi-Fi standardu WPA3 (Wi-Fi Protected Access 3), slučajno je otkrio sigurnosne propuste u standardima WPA i WPA2, zbog kojih bi mnogi korisnici mogli imati probleme. Odnosno, sad više neće jer nadležni su odmah počeli raditi na tome da ih „zakrpaju“ pa da se potencijalna opasnost ukloni.