Dolphin browser dosegao brojku od 100 milijuna korisnika

Dolphin browser dosegao brojku od 100 milijuna korisnika

Dolphin, tvrtka koja stoji iza jednog od najpopularnijih third-party mobilnih preglednika Dolphin Browser, dostigla je impresivnu brojku od 100 milijuna korisnika.

Osim toga, kompanija je također pokrenula Dolphin Labs, globalni tim developera koji je posvećen inovacijama u prostoru mobilnih preglednika. Točnije, tvrtka je u potrazi za inovacijama na tržištima koja tek nastaju, kao što su tržište nosive tehnologije, fitnes opreme, pametnih televizora, te tržišta automobila i robotike.

Potpredsjednica kompanije Edith Yeung, koja je zadužena za poslovni razvoj, navodi kako Dolphin Labs radi na projektu uvođenja mobilnog interneta na mjesta gdje ga nikada prije nije bilo, niti je bilo moguće zamisliti da bi takvi uređaji ikada imali ovakvu mogućnost , te je navela primjer glasovnog   korištenja interneta u automobilima prilikom vožnje.

Sve do tog trenutka, Dolphin Labs će djelovati iz sjene, međutim njihov rad je već vidljiv korisnicima u obliku nedavno objavljenog Dolphin Zero mobilnog preglednika koji je fokusiran na privatnost korisnika.

Još iz kategorije

Internet preglednik Brave omogućio kriptirane video pozive

Internet preglednik Brave omogućio kriptirane video pozive

03.06.2020. komentiraj

Brave, internetski preglednik otvorenog koda, čija je značajke blokiranje oglasa prilikom surfanja, kao novost u ponudi ima mogućnost kriptiranih videopoziva. Iako se pandemija koronavirusa primirila pa ova mogućnost dolazi malo prekasno, jasno da će imati vjernu publiku.

Zoom Meeting pretplatnicima nudi jaču enkripciju video poziva

Zoom Meeting pretplatnicima nudi jaču enkripciju video poziva

03.06.2020. komentiraj

Zoom aplikacija za videokonferencijske pozive kritizirana je ponajprije zbog manjka sigurnosti i zbog toga su je brojne organizacije diljem svijeta zabranile, zajedno s kompletnim vladama, što se moglo vidjeti na primjeru američke i njemačke. Ali, to se mijenja!

Apple Pay dostupan korisnicima PBZ Mastercard kartica

Apple Pay dostupan korisnicima PBZ Mastercard kartica

02.06.2020. komentiraj

Privredna banka Zagreb (PBZ) od danas korisnicima svojih Mastercard kartica donosi uslugu Apple Pay, koja mobilna plaćanja pretvara u jednostavan, siguran i privatan način plaćanja koji je brz i praktičan. Sigurnost i privatnost u središtu su usluge Apple Pay. Kada putem usluge Apple Pay koristite kreditnu ili debitnu karticu, stvarni brojevi kartica ne pohranjuju se na uređaju niti na Apple poslužiteljima. Umjesto toga, dodjeljuje se jedinstveni broj računa uređaja koji je tokeniziran i sigurno pohranjen na modulu Secure Element na vašem uređaju. Svaka je transakcija autorizirana jednokratnim jedinstvenim dinamičkim sigurnosnim kodom.