Djeca pokazala koliko im internet može pomoći

Djeca pokazala koliko im internet može pomoći

Više od 100 zagrebačkih mališana, predvođenih inicijatoricom projekta Tihanom Jagić, direktoricom škole stranih jezika Dicte, provelo je protekle mjesece radeći na projektu „Dicta Youtubers“. Njihov cilj bio je pokazati kako nove digitalne tehnologije i sadržaji mogu pozitivno, konstruktivno i inspirirajuće utjecati na odrastanje djece, njihovo učenje i inovativni napredak. Film je snimio i montirao Marino Čačić.

"Ovim projektom željeli smo pokazati da internet može biti vrlo koristan i zabavan izvor informacija. Potrebno je samo odabrati pravi sadržaj. Ovakvim interaktivnim projektom pospješuje se i promiče učenje stranih jezika. Snimili smo ukupno 17 filmova. Djeca su pokazala da se jezici mogu učiti na inovativan, kreativan i drugačiji način, uz zabavu i druženje", izjavila je Jagić.

Uz stotinjak djece, svestranu pomoć na izradi filmova pomoć, znanje i iskustvo pružili su i odrasli, mahom profesori stranih jezika. Prema podacima UN-a, 96 posto mladih u Europi ima pristup internetu, a taj se čimbenik ne može izostaviti iz svih sadašnjih i budućih trendova učenja. Stoga su djeca u školi Dicta, snimanjem YouTube filmova, iskoristila nove tehnologije kako bi ubrzali svoje učenje i stavili informacijska i komunikacijska znanja u službu obrazovanja.

Još iz kategorije

Firefox omogućio svim korisnicima zaštitu protiv trackinga

Firefox omogućio svim korisnicima zaštitu protiv trackinga

23.09.2019. komentiraj

Firefox je napokon omogućio svim korisnicima mjeru zaštite protiv trackinga, najavljenu još u listopadu prošle godine. Naime, s verzijom Firefox 69 stigla je obrana protiv napasti koja posljednjih godina čini podosta štete po pitanju privatnosti korisnicima raznih internetskih preglednika, ne samo ovog Mozillinog.

Korisnici društvenih mreža napuštaju Facebook i Instagram

Korisnici društvenih mreža napuštaju Facebook i Instagram

23.09.2019. komentiraj

Facebook je tijekom drugog kvartala ove godine bilježio 2,41 milijarde aktivnih korisnika na mjesečnoj razini, što je rast od osam posto u odnosu na isto razdoblje lani, no u sjevernoj Americi taj pozitivni trend jedva da vrijedi.

Koje europske zemlje nude najbolji, a koje najgori digitalni život

Koje europske zemlje nude najbolji, a koje najgori digitalni život

20.09.2019. komentiraj

Digitalni život ili na engleskom “digital life” postala je realnost u današnje vrijeme, pojam koji označava koliko je određena sredina omogućila ljudima u njoj pristup digitalnoj sferi, prvenstveno po pitanju onoga što bi im pomoglo u svakodnevici. Kao, primjerice, što Estonija praktički sve nudi u digitalnom obliku i tako olakšava živote građanima.