Disney+ od danas u Hrvatskoj

Disney+ od danas u Hrvatskoj

Disney+, streaming usluga tvrtke Walt Disney Company, danas je pokrenuta u Hrvatskoj. Potvrđena standardna cijena pri lansiranju je 7,99 EUR mjesečno, odnosno 79,90 EUR za godišnju pretplatu.

S više od 900 filmova, 600 serija i s nizom od 180 ekskluzivnih, originalnih sadržaja iz Disneyja, Pixara, Marvela, Star Warsa, National Geographica i drugih, Disney+ obožavateljima nudi najbolje priče, i to sve na jednom mjestu.

Usluga pruža zabavu za sve uzraste i sva raspoloženja, a njen sadržaj je bogata mješavina ekskluzivnih originala, omiljenih klasika, nedavnih izdanja blockbustera te pristup Disneyevoj kolekciji televizijskog sadržaja. Svake godine, više od 100 novih filmova, serija i emisija bit će dodano na Disney+ uključujući najnovije filmove nakon kino premijere.

Po prvi put ikad, obožavateljima u Hrvatskoj bit će dostupan sav sadržaj “Star Warsa” („Ratovi zvijezda“) na jednom mjestu uključujući i seriju “Obi-Wan Kenobi” te obje sezone “The Mandalorian”. Osim toga, Disney+ će biti dom cijeloj sagi o Skywalkeru, uz mogućnost streamanja svih 9 epizoda na platformi.

Ljubitelji superheroja imat će priliku uživati u preko od 55 Marvelovih filmova, i to Oscarom® nominiran film “Shang-Chi and the Legend of The Ten Rings” (“Shang-Chi i legenda o deset prstenova”), “Eternals” (“Vječnici”), “Avengers: Endgame” (“Osvetnici: Završnica”) i “Captain Marvel” (“Kapetanica Marvel”) te preko 60 Marvelovih serija uključujući “Moon Knight”, “Loki” i “WandaVision”.

Pretplatnici će također moći gledati preko 300 naslova odnosno filmova Disneya i Pixara, uključujući cijelu “Toy Story” (“Priča o igračkama”) franšizu, Oscarom® nagrađene filmove “Soul” (“Duša”) i “Luca” (“Luka”) te “Encanto” (“Encanto: Naš čarobni svijet”) o izvanrednoj obitelji Madrigal. Tu su i favoriti gledatelja “Frozen“ („Snježno kraljevstvo”) i „Frozen 2“ (“Snježno kraljevstvo 2”), Oscarom® nagrađen film “Cruella”, s Emmom Stone u ulozi legendarne “Cruelle de Vil”, te „Jungle Cruise“ („Krstarenje džunglom“).

Dokumentarni filmovi National Geographica, kao što su “The Rescue” i “Free Solo”, redatelja i producenata nagrađenih Oscarom® E. Chai Vasarhelyija i Jimmyja China, prikazivat će se uz popularne serije National Geographica kao što su “The World According To Jeff Goldblum” i “Gordon Ramsay: Uncharted” („Gordon Ramsay: Neistražene kuhinje“).

Od zabavnog sadržaja, pretplatnici će moći gledati naslove kao što su: originalna hit humoristična serija “Only Murders in the Building", limitirana serija “Pam and Tommy”, “The Kardashians”, “Queens”, misteriozni triler “Death on the Nile” („Smrt na Nilu“) u režiji Kennetha Branagha koji se pojavljuje i u glavnoj ulozi, “The Simpsons” (“Simpsoni“) te posljednje sezone “Grey's anatomy“ (“Uvod u anatomiju“), “9-1-1” (911“) i “Black-ish”.

Uz jedinstveni pristup Disneyevom trezoru, omiljeni klasici kao što su “Cinderella” (“Pepeljuga”), “Tangled” (“Vrlo zapetljana priča”), “The Princess and the Frog” (“Princeza i žabac”) i “The Little Mermaid” (“Mala sirena”) bit će dostupni za gledanje, kao i nedavne uspješnice poput “Raya and the Last Dragon” ("Raya i posljednji zmaj") te stotine serija, kratkih filmova i specijala Disney Channela, uključujući “Miraculous: Tales of Ladybug & Cat Noir” (“Miraculous: Pustolovine Bubamare i Crnog Mačka“) i “Phineas and Ferb” (“Phineas i Ferb“).

Korisnici će imati pristup visokokvalitetnom gledanju, sa do četiri istodobna streama, neograničenim preuzimanjima na do deset uređaja, IMAX Enhanced za odabrane naslove i mogućnost postavljanja do sedam različitih profila, uključujući mogućnost da roditelji postavljaju dječje profile prema određenim dobnim razredima. Disney+ usluga također nudi opciju -  Groupwatch koja omogućuje virtualno zajedničko gledanje s do 6 osoba.

Usluga je dostupna na širokom rasponu mobilnih i povezanih TV uređaja uključujući iOS i Android Mobile; na stolnim i prijenosnim računalima, Sony PlayStation i Microsoft Xbox igraćim konzolama, Apple TV i Chromecast streaming media playerima; Amazon Fire TV, Amazon Fire Tablet; Android, Sony, Samsung i LG pametnim televizorima i mnogim drugim.

Još iz kategorije

Microsoft upozorava na XorDdos malware koji cilja Linux uređaje

Microsoft upozorava na XorDdos malware koji cilja Linux uređaje

30.06.2022.

Linuxov botnet malware poznat kao XorDdos porastao je u aktivnosti za 254 posto tijekom posljednjih šest mjeseci, prema najnovijem istraživanju Microsofta.

Aircash na europskoj konferencija o digitalnim plaćanjima koja je pokazala smjer razvoja industrije

Aircash na europskoj konferencija o digitalnim plaćanjima koja je pokazala smjer razvoja industrije

29.06.2022.

Vodeće udruženje za digitalna plaćanja u EU (The European Digital Payments Industry Alliance – EDPIA) jučer poslijepodne u Bruxellesu je na konferenciji Transformacija digitalnih plaćanja: Bolji uvjeti za građane (Payments Transformed: A Better Deal for Citizens) okupilo najvažnije predstavnike financijske industrije i europskih krovnih politika s ciljem razvoja jedinstvenog tržišta digitalnih plaćanja na razini cijele Europske Unije.

Hrvatski CERT povećao pripravnost na kibernetičke napade

Hrvatski CERT povećao pripravnost na kibernetičke napade

29.06.2022.

Povodom završetka projekta „Grow2CERT - Povećanje zrelosti Nacionalnog CERT-a za čvršću suradnju u zajednici kibernetičke sigurnosti“ CARNET-ov Nacionalni CERT - odjel za prevenciju i zaštitu od računalnih ugroza sigurnosti javnih informacijskih sustava u Republici Hrvatskoj, predstavio je rezultate projektnih aktivnosti provedenih od listopada 2019. godine.