Digitalni „urođenici“ sve brojniji

Digitalni „urođenici“ sve brojniji

Foto: Fotolia

Mlada generacija, neki je zovu Y generacija srodila se s tehnologijom i ona je za nju nešto sasvim normalno i uobičajeno, nešto bez čega se niti dan ne počinje. Oni su novi potrošači, novi konzumenti informacija, a brojke Međunarodne telekomunikacijske unije (ITU) pokazuje njihov raspored u svijetu.

Podaci govore kako je čak 30 posto mladih u svijetu povezano putem interneta najmanje pet godina, no to predstavlja tek 5,2 posto ukupne populacije na Zemlji. U brojkama to je čak 363 milijuna digitalnih „urođenika“, a najviše ih je u broju u Kini, SAD-u, Indiji, Brazilu, Japanu. U odnosu na populaciju pojedine države najviše digitalnih Urođenika“ je na Islandu, slijedi Novi Zeland, Južna Koreja, Malezija, dok je u odnosu na malu populaciju vodeća po broju digitalnih „urođenika“ Južna Koreja, slijedi ju Japan, Nizozemska, Finska, Latvija.

Još iz kategorije

Facebookova kriptovaluta nailazi na podršku velikih imena

Facebookova kriptovaluta nailazi na podršku velikih imena

23.07.2019. komentiraj

Facebook dogodine planira predstaviti svoju kriptovalutu i to nije novost, ali zato je novost da u tome ima podršku nekih od najjačih kompanija svijeta. Primjerice, riječ je o PayPalu, Uberu, Visi i Mastercardu, a svaki od njih ulaže oko deset milijuna američkih dolara  projekt.

Google gasi AdSense aplikacije za Android i iOS

Google gasi AdSense aplikacije za Android i iOS

22.07.2019. komentiraj

Google ukida AdSense aplikaciju za iOS i Andorid operativne sustave kako bi se okrenuo web aplikacijama. Ta odluka stigla je poprilično iznenada, posebno ako se zna da trećina korisnika jest i u mobilnom okruženju, što znači da im je AdSense nužan za oglašavanje i upravljanje oglasima.

I Firefox će sve HTTP stranice označavati kao nesigurne

I Firefox će sve HTTP stranice označavati kao nesigurne

21.07.2019. komentiraj

Mozilla je sa svojim Firefox internetskim preglednikom odlučila krenuti putem kojim je i Googleov Chrome, jedino što kasni za njime godinu dana. Naime, odlučeno je da će se sve HTTP (Hypertext Transfer Protocol) web stranice početi označavati kao nesigurne dok se surfa u Firefoxu.