Digital Takeover okupio više od 30 predavača i panelista iz Hrvatske i svijeta

Digital Takeover okupio više od 30 predavača i panelista iz Hrvatske i svijeta

Konferencija Digital Takeover, koju organizira medijska kuća 24sata, u Zagrebu je ove godine okupila 1300 posjetitelja iz Hrvatske i regije. U 11-satnom programu u pet dvorana održano je niz predavanja, panel diskusija i prezentacija vodećih hrvatskih i svjetskih stručnjaka.

Konferenciju je otvorio Boris Trupčević, direktor Styrije za Hrvatsku. "Billboardi danas ipak nisu top stvar u advertisingu. Targetiranje, algoritmi, content marketing, online video… To su pojmovi koji redefiniraju kako pričamo s potrošačima. I tu vidimo brutalan globalni rast. Svijet marketinga danas je puno kompleksniji od velikog sjajnog billboarda", rekao je Trupčević. On je ujedno istaknuo važnost vrha kompanije u procesu digitalne transformacije koji mora voditi primjerom, ali jednako je važna i svaka osoba  koja radi kod vas jer, tvrdi, transformacija pada ili prolazi na ljudima.

Među brojnim predavačima bilo je nekoliko istaknutih stručnjaka prepoznatljivih na regionalnoj i svjetskoj razini. Tako su nazočnima svoja znanja i iskustva prenosili Nenad Filipović, stručnjak za digitalnu transformaciju i direktor korporacijskih obrazovnih programa Poslovne škole Bled, vodeći švedski stručnjak za brendiranje Johan Ronnestam, zatim Jesper Laursen, osnivač Native Advertising Institutea i vodeći danski stručnjak za content marketing te Kjell A. Nordstrom, autor bestsellera "Funky Business" i jedan od najutjecajnijih svjetskih mislilaca.

Na Digital Takeover konferenciji dodijeljena su i Business Leaders priznanja.Nagradu za najveću investiciju u razvoj gigabitne mreže dobio je Hrvatski Telekom dok je Hrvatska pošta dobila priznanje za doprinos u razvoju zaposlenika kao temeljne snage digitalne transformacije. Priznanje za iskorak u korištenju digitalnih usluga prema korisnicima dobila je Zagrebačka banka, a priznanje za inovatore u području virtualne stvarnosti dobio je osječki startup Orqa FPV. Priznanje za društveno odgovoran projekt dobili su OmoLab i Locastic za razvoj aplikacije OmoReader koja pomaže djeci s disleksijom.

Još iz kategorije

Istraživanje pokazuje da 62 posto hrvatskih trgovaca danas najviše voli primiti gotovinu

Istraživanje pokazuje da 62 posto hrvatskih trgovaca danas najviše voli primiti gotovinu

23.03.2019. komentiraj

Norveška tvrtka Auka angažirala je britansku istraživačku agenciju LM Research da provede istraživanje među 28 tisuća malih i velikih trgovaca te tvrtki u ugostiteljstvu i hotelijerstvu na razini svih 28 zemalja Europske unije. Rezultati ovog istraživanja danas su predstavljeni u Zagrebu na događanju organiziranom u suradnji s Veleposlanstvom Kraljevine Norveške.

Redizajnirana web stranica WWW.HR

Redizajnirana web stranica WWW.HR

22.03.2019. komentiraj

Osnovne informacije o Hrvatskoj sada su dostupne na novoj redizajniranoj mrežnoj stranici WWW.HR. Uz atraktivan izgled i poboljšane funkcionalnosti početna stranica Hrvatske posjetiteljima nudi i nov sadržaj.

Mozilla predstavila besplatnu kriptiranu platformu Firefox Send za dijeljenje datoteka

Mozilla predstavila besplatnu kriptiranu platformu Firefox Send za dijeljenje datoteka

21.03.2019. komentiraj

Mozilla je predstavila Firefox Send, kriptiranu i besplatnu platformu za dijeljenjem kojoj se može pristupiti sa svih internetskih preglednika jednostavno preko adrese send.firefox.com. Usluga radi kao i svaka druga koja se tiče dijeljenja sadržaja, samo što ova omogućava postavljanje na Mozilline servere i potom se putem linka dijeli bilo kome. Uz to, podaci su kriptirani, samim time sigurni, ali ni to nije nešto što konkurencija ne nudi.