Digital Takeover okupio više od 30 predavača i panelista iz Hrvatske i svijeta

Digital Takeover okupio više od 30 predavača i panelista iz Hrvatske i svijeta

Konferencija Digital Takeover, koju organizira medijska kuća 24sata, u Zagrebu je ove godine okupila 1300 posjetitelja iz Hrvatske i regije. U 11-satnom programu u pet dvorana održano je niz predavanja, panel diskusija i prezentacija vodećih hrvatskih i svjetskih stručnjaka.

Konferenciju je otvorio Boris Trupčević, direktor Styrije za Hrvatsku. "Billboardi danas ipak nisu top stvar u advertisingu. Targetiranje, algoritmi, content marketing, online video… To su pojmovi koji redefiniraju kako pričamo s potrošačima. I tu vidimo brutalan globalni rast. Svijet marketinga danas je puno kompleksniji od velikog sjajnog billboarda", rekao je Trupčević. On je ujedno istaknuo važnost vrha kompanije u procesu digitalne transformacije koji mora voditi primjerom, ali jednako je važna i svaka osoba  koja radi kod vas jer, tvrdi, transformacija pada ili prolazi na ljudima.

Među brojnim predavačima bilo je nekoliko istaknutih stručnjaka prepoznatljivih na regionalnoj i svjetskoj razini. Tako su nazočnima svoja znanja i iskustva prenosili Nenad Filipović, stručnjak za digitalnu transformaciju i direktor korporacijskih obrazovnih programa Poslovne škole Bled, vodeći švedski stručnjak za brendiranje Johan Ronnestam, zatim Jesper Laursen, osnivač Native Advertising Institutea i vodeći danski stručnjak za content marketing te Kjell A. Nordstrom, autor bestsellera "Funky Business" i jedan od najutjecajnijih svjetskih mislilaca.

Na Digital Takeover konferenciji dodijeljena su i Business Leaders priznanja.Nagradu za najveću investiciju u razvoj gigabitne mreže dobio je Hrvatski Telekom dok je Hrvatska pošta dobila priznanje za doprinos u razvoju zaposlenika kao temeljne snage digitalne transformacije. Priznanje za iskorak u korištenju digitalnih usluga prema korisnicima dobila je Zagrebačka banka, a priznanje za inovatore u području virtualne stvarnosti dobio je osječki startup Orqa FPV. Priznanje za društveno odgovoran projekt dobili su OmoLab i Locastic za razvoj aplikacije OmoReader koja pomaže djeci s disleksijom.

Još iz kategorije

Slanje paketa poštom diljem svijeta raste nevjerojatnom brzinom zahvaljujući e-trgovini

Slanje paketa poštom diljem svijeta raste nevjerojatnom brzinom zahvaljujući e-trgovini

18.10.2019. komentiraj

Ljudi diljem svijeta prepoznali su slanje paketa poštom kao normalan način dijeljenja, ali i prodaje onoga što posjeduju, pa ne treba čuditi što u prosjeku jedna osoba godišnje pošalje čak 23 paketa. Te brojke otkrio je Pitney Bowes i tiču se najjačih zemalja svijeta u ekonomskom smislu.

TV preporuke bazirane na strojnom učenju

TV preporuke bazirane na strojnom učenju

17.10.2019. komentiraj

U vrijeme digitalizacije i digitalne transformacije događaju se velike promjene u načinu korištenja različitih usluga pa tako i interneta, stoga je dobra prilika da o tome popričamo s Krešimirom Madunovićem, glavnim izvršnim direktorom Iskona Krešimirom Madunovićem.

INFOGRAFIKA: Kratka povijest Emojia

INFOGRAFIKA: Kratka povijest Emojia

12.10.2019. komentiraj

Emoji svijet raste iz dana u dan pa će korisnici tako ove godine dobiti 230 potpuno novih, što će osvježiti ponudu i učiniti ih tijekom razmjene poruka još popularnijima. Ukupno, sad će biti 3019 tih piktograma koje nazivamo emoji.