Digital Takeover okupio više od 30 predavača i panelista iz Hrvatske i svijeta

Digital Takeover okupio više od 30 predavača i panelista iz Hrvatske i svijeta

Konferencija Digital Takeover, koju organizira medijska kuća 24sata, u Zagrebu je ove godine okupila 1300 posjetitelja iz Hrvatske i regije. U 11-satnom programu u pet dvorana održano je niz predavanja, panel diskusija i prezentacija vodećih hrvatskih i svjetskih stručnjaka.

Konferenciju je otvorio Boris Trupčević, direktor Styrije za Hrvatsku. "Billboardi danas ipak nisu top stvar u advertisingu. Targetiranje, algoritmi, content marketing, online video… To su pojmovi koji redefiniraju kako pričamo s potrošačima. I tu vidimo brutalan globalni rast. Svijet marketinga danas je puno kompleksniji od velikog sjajnog billboarda", rekao je Trupčević. On je ujedno istaknuo važnost vrha kompanije u procesu digitalne transformacije koji mora voditi primjerom, ali jednako je važna i svaka osoba  koja radi kod vas jer, tvrdi, transformacija pada ili prolazi na ljudima.

Među brojnim predavačima bilo je nekoliko istaknutih stručnjaka prepoznatljivih na regionalnoj i svjetskoj razini. Tako su nazočnima svoja znanja i iskustva prenosili Nenad Filipović, stručnjak za digitalnu transformaciju i direktor korporacijskih obrazovnih programa Poslovne škole Bled, vodeći švedski stručnjak za brendiranje Johan Ronnestam, zatim Jesper Laursen, osnivač Native Advertising Institutea i vodeći danski stručnjak za content marketing te Kjell A. Nordstrom, autor bestsellera "Funky Business" i jedan od najutjecajnijih svjetskih mislilaca.

Na Digital Takeover konferenciji dodijeljena su i Business Leaders priznanja.Nagradu za najveću investiciju u razvoj gigabitne mreže dobio je Hrvatski Telekom dok je Hrvatska pošta dobila priznanje za doprinos u razvoju zaposlenika kao temeljne snage digitalne transformacije. Priznanje za iskorak u korištenju digitalnih usluga prema korisnicima dobila je Zagrebačka banka, a priznanje za inovatore u području virtualne stvarnosti dobio je osječki startup Orqa FPV. Priznanje za društveno odgovoran projekt dobili su OmoLab i Locastic za razvoj aplikacije OmoReader koja pomaže djeci s disleksijom.

Još iz kategorije

Google čuvao nezaštićene lozinke G Suite korisnika punih 14 godina

Google čuvao nezaštićene lozinke G Suite korisnika punih 14 godina

24.05.2019. komentiraj

Google možda jest jedna od najvećih tehnoloških kompanija na svijetu, ali griješi poput onih mnogo manjih, što je potvrdila posljednja informacija, prema kojoj su sve G Suite lozinke bile nezaštićene posljednjih 14 godina. Upravo tako, 14 godina!

Finalna epizoda Igre prijestolja blokirana u Kini

Finalna epizoda Igre prijestolja blokirana u Kini

24.05.2019. komentiraj

Sjedinjene Američke Države su po naredbi predsjednika Donalda Trumpa doslovno zabranile poslovanje Huaweiju na njenom tlu, što je ponukalo Google da otkaže suradnju kineskoj kompaniji, da bi to ponukalo Tencent u neemitiranju finalne epizoda Igre prijestolja u Kini! S obzirom na kritike i ocjenu od 4,4 na IMDB, možda je za Kineze to plus, ali sami potez svakako je “oteo” za HBO nekoliko stotina milijuna gledatelja više.

TOP 5 najboljih alternativnih internet preglednika za Android

TOP 5 najboljih alternativnih internet preglednika za Android

23.05.2019. komentiraj

Android mobilni uređaji u velikoj većini slučajeva automatski dolaze s predinstaliranim Chrome internetskim preglednikom, koji je dovoljno kvalitetan, ali ne mora biti svakom korisniku jednako vrijedan. Dakle, svi oni koji žele neka alternativna rješenja mogu se njima i okrenuti jer internetskih preglednika za Android mobilne uređaje ne nedostaje. I ovdje predstavljamo pet najboljih.