Deezer predstavio beta verziju svoje Android aplikacije

Deezer predstavio beta verziju svoje Android aplikacije

Foto: Fotolia (ilustracija)

Ovoga tjedna, svjetska glazbena pretplatna usluga Deezer lansirala je novu, poboljšanu beta verziju svoje mobilne aplikacije za Android, dizajnirane da poboljša korisničko iskustvo za ljubitelje glazbe diljem svijeta i omogući im otkrivanje novih izvođača i pjesama na još lakši način.

Statistike pokazuju da mlađa publika dominira u otkrivanju i slušanju glazbe putem mobilnih uređaja. Tako većina obožavatelja grupe One Direction koji u prosjeku imaju između 13 i 17 godina, sluša glazbu putem mobitela, dok većina starije publike, na primjer fanovi Davida Bowieja starosti od 35 do 44 godine, najviše glazbe slušaju preko računala.

Nedavno izvješće iz IDC-a ukazuje na to da će 2013. godina biti prva u kojoj će prodaja smartphoneova prerasti prodaju ostalih mobilnih uređaja koji ne podržavaju instalaciju aplikacija (tzv. dumbphoneovi), a s obzirom na to da je Deezer trenutno dostupan u 182 države, a među njima je odnedavno i Hrvatska, bitno se uskladiti s načinom na koji ljudi žele slušati glazbu.

Za tržišta u nastajanju, poput Brazila, predviđa se da će do 2017. godine imati više od 4 posto ukupnog globalnog smartphone tržišta, dok se za Indiju previđa da će do iste godine imati više od 10 posto.

Ključne značajke nove aplikacije uključuju su pametna pretraga odnosno ugrađen pametni čitač koji predviđa ime izvođača ili pjesme kojoj pokušavate pristupiti, što znači da je za postupak pretrage potrebno manje vremena pa više vremena ostaje za slušanje omiljene glazbe.

Uz to, kompanija Deezer, kako sami tvrde, svjesna je toga da danas obavljamo više stvari u isto vrijeme i glazba nam često služi kao soundtrack dok radimo nešto drugo, pa nam ovaj mini-player dopušta da upravljamo pjesmama i izvan aplikacije, npr. dok pišemo poruke ili email, putem zaslona na uređaju i notification bara.

„Deezer4Artists (D4A) statistike pokazuju da su mobilni uređaji rastuća platforma po izboru mladih korisnika. Točnije, više od polovice (55%) fanova One Directiona glazbu sluša putem mobitela, dok dvije trećine fanova Davida Bowieja (66%) i dalje preferira slušanje glazbe putem računala“, ističe Matthieu Gorvan, voditelj Deezer Mobilea.

 

 

 

 

Još iz kategorije

Dodijeljene nagrade Web trgovac godine 2019

Dodijeljene nagrade Web trgovac godine 2019

18.04.2019. komentiraj

Na Konferenciji Ecommerce Day 2019. podijeljene su 22 nagrade za izvrsnost u web prodaji. Naziv najboljih web trgovina, prema mišljenju međunarodne stručne komisije, ali i domaćih potrošača su trgovine lafaboo.com i namještaj.hr, prva u kategoriji malih, a druga velikih web trgovina. Kupci su najboljom trgovinom ocijenili specijaliziranu web trgovinu cvjecarnicaljubica.com.

Uber uvodi opciju ostavljanja napojnice putem aplikacije

Uber uvodi opciju ostavljanja napojnice putem aplikacije

17.04.2019. komentiraj

Korisnici Ubera od danas vozačima mogu ostaviti napojnicu i putem aplikacije. Uber tako uvodi novi način nagrađivanja partnera u Hrvatskoj te će uz dosadašnje ocjenjivanje putem zvjezdica, svi korisnici ostavljanjem napojnice unutar aplikacije moći dodatno nagraditi vozača za odličnu uslugu. Ovako nešto moguće je putem Uber aplikacije već je moguće na mnogim drugim tržištima.

Firefox blokira skrivene skripte za rudarenje kriptovaluta

Firefox blokira skrivene skripte za rudarenje kriptovaluta

17.04.2019. komentiraj

Mozilla s najnovijom nadopunom Firefoxa donosi nešto iznimno korisno, mogućnost blokiranja ostavljanja “otisaka” unutar internetskog preglednika tijekom surfanja i blokiranja skripti za rudarenje kriptovaluta. Naime, nijedna od dviju skripti nema značaj za korisnike, što ih u konačnici čini nepotrebnima i poruka koju Mozilla šalje je jasna - korisnici su na prvom mjestu.