Deezer predstavio beta verziju svoje Android aplikacije

Deezer predstavio beta verziju svoje Android aplikacije

Foto: Fotolia (ilustracija)

Ovoga tjedna, svjetska glazbena pretplatna usluga Deezer lansirala je novu, poboljšanu beta verziju svoje mobilne aplikacije za Android, dizajnirane da poboljša korisničko iskustvo za ljubitelje glazbe diljem svijeta i omogući im otkrivanje novih izvođača i pjesama na još lakši način.

Statistike pokazuju da mlađa publika dominira u otkrivanju i slušanju glazbe putem mobilnih uređaja. Tako većina obožavatelja grupe One Direction koji u prosjeku imaju između 13 i 17 godina, sluša glazbu putem mobitela, dok većina starije publike, na primjer fanovi Davida Bowieja starosti od 35 do 44 godine, najviše glazbe slušaju preko računala.

Nedavno izvješće iz IDC-a ukazuje na to da će 2013. godina biti prva u kojoj će prodaja smartphoneova prerasti prodaju ostalih mobilnih uređaja koji ne podržavaju instalaciju aplikacija (tzv. dumbphoneovi), a s obzirom na to da je Deezer trenutno dostupan u 182 države, a među njima je odnedavno i Hrvatska, bitno se uskladiti s načinom na koji ljudi žele slušati glazbu.

Za tržišta u nastajanju, poput Brazila, predviđa se da će do 2017. godine imati više od 4 posto ukupnog globalnog smartphone tržišta, dok se za Indiju previđa da će do iste godine imati više od 10 posto.

Ključne značajke nove aplikacije uključuju su pametna pretraga odnosno ugrađen pametni čitač koji predviđa ime izvođača ili pjesme kojoj pokušavate pristupiti, što znači da je za postupak pretrage potrebno manje vremena pa više vremena ostaje za slušanje omiljene glazbe.

Uz to, kompanija Deezer, kako sami tvrde, svjesna je toga da danas obavljamo više stvari u isto vrijeme i glazba nam često služi kao soundtrack dok radimo nešto drugo, pa nam ovaj mini-player dopušta da upravljamo pjesmama i izvan aplikacije, npr. dok pišemo poruke ili email, putem zaslona na uređaju i notification bara.

„Deezer4Artists (D4A) statistike pokazuju da su mobilni uređaji rastuća platforma po izboru mladih korisnika. Točnije, više od polovice (55%) fanova One Directiona glazbu sluša putem mobitela, dok dvije trećine fanova Davida Bowieja (66%) i dalje preferira slušanje glazbe putem računala“, ističe Matthieu Gorvan, voditelj Deezer Mobilea.

 

 

 

 

Još iz kategorije

Facebookova kriptovaluta nailazi na podršku velikih imena

Facebookova kriptovaluta nailazi na podršku velikih imena

23.07.2019. komentiraj

Facebook dogodine planira predstaviti svoju kriptovalutu i to nije novost, ali zato je novost da u tome ima podršku nekih od najjačih kompanija svijeta. Primjerice, riječ je o PayPalu, Uberu, Visi i Mastercardu, a svaki od njih ulaže oko deset milijuna američkih dolara  projekt.

Google gasi AdSense aplikacije za Android i iOS

Google gasi AdSense aplikacije za Android i iOS

22.07.2019. komentiraj

Google ukida AdSense aplikaciju za iOS i Andorid operativne sustave kako bi se okrenuo web aplikacijama. Ta odluka stigla je poprilično iznenada, posebno ako se zna da trećina korisnika jest i u mobilnom okruženju, što znači da im je AdSense nužan za oglašavanje i upravljanje oglasima.

I Firefox će sve HTTP stranice označavati kao nesigurne

I Firefox će sve HTTP stranice označavati kao nesigurne

21.07.2019. komentiraj

Mozilla je sa svojim Firefox internetskim preglednikom odlučila krenuti putem kojim je i Googleov Chrome, jedino što kasni za njime godinu dana. Naime, odlučeno je da će se sve HTTP (Hypertext Transfer Protocol) web stranice početi označavati kao nesigurne dok se surfa u Firefoxu.