CES 2018: Netflix objavio podršku za HDR10+ na Razer Phone

CES 2018: Netflix objavio podršku za HDR10+ na Razer Phone

Razer Phone se na tržištu pojavio 17. studenoga prošle godine i ostavio u nevjerici performansama koje nudi. Naime, riječ je o gaming pametnom telefonu 2K rezolucije i sa zaslonom od 5,7 inča, Nvidia G-Sync tehnologijom, Snapdragon 835 procesorom, 8GB RAM, 64GB ROM i dodatnih 2TB prostora uz microSD mogućnosti... A sad mu i Netflix donosi HDR10 i Dolby Digital Plus 5.1 podršku!

S obzirom na kvalitetu zaslona i zvuka koji ovaj pametni telefon ima, ovakva vijest je sjajna iz razloga što omogućava gledanje video sadržaja na način kao sad. Kad se radi o pametnim telefonima. Mijenja to mnoga pravila igre i zanimljivo je vidjeti da se Netflix odlučio baš za Razer Phone omogućiti nešto ovako i još uz to sklopiti partnerstvo s Razerom.

Naravno, Netflixu će to pomoći testirati video i audio signal najviše kvalitete na pametnim telefonima, a Razer bi mogao imati veću prodaju s obzirom na popularnost Netflixa. Ali, čudno zasigurno jest i iznenađujuće da "ni iz čega" ove dvije kompanije surađuju na ovako ozbiljan način. Možda imaju viziju koja će ostalima tek postati jasnija.

Kako god, treba spomenuti malo podrobnije i o tim posebnim zvučnicima, koji su zapravo potpomogli da Netflix krene u partnerstvo s Razerom. Naime, najglasniji su ikad, koriste Dolby Stereo tehnologiju i zvuk je toliko čist da igrača kao da uvlači u samu igru. Kad ne biste znali, mislili biste da nije riječ o pametnom telefonu nego o prijenosnom računalu. Također, sadrži i USB-C tehnologiju za spajanje 24-bitnog DAC konvertera na uređaj pa time zvuk postaje još i bolji.

Ali, postoje i neke negativnosti... S obzirom na kvalitetu video i audio sadržaja, troši se mnogo prometa pri gledanju serija, filmova, dokumentaraca... i zato je bolje biti uz Wi-Fi, ako već nemate neograničene pakete podatkovnog prometa. Nije ni to sve, bez Android 8.1 sve ovo ne radi, a Razer Phone još tu verziju mobilnog operativnog sustava nije omogućio korisnicima, što znači da su ove najave zasad uzaludne...

Još iz kategorije

Kako internet preglednici utječu na vaše laptope

Kako internet preglednici utječu na vaše laptope

01.04.2020. komentiraj

Internetski preglednici nemaju identičan utjecaj na prijenosna računala, već to ovisi o njihovoj potrošnji energije, brzini i općenito performansama. Istina, svaki “na prvu” čini praktički isto, ali postoje bitne razlike i zato je potrebno izdvojiti najbolje internetske preglednike u ovom trenutku.

Žuti klik zabilježio rast četiri puta

Žuti klik zabilježio rast četiri puta

01.04.2020. komentiraj

Kriza izazvana pandemijom korona virusa potaknula je strelovit rast online poslovanja, a to dokazuje i Žuti klik, online trgovina Hrvatske pošte. Podaci Hrvatske pošte govore o rastu koji je čak četiri puta u odnosu na predkrizno razdoblje, potvrdili su na izravan upit ICTbusiness.info.

Gastronomska platforma povezuje hrvatske uzgajivače hrane s kupcima i volonterima

Gastronomska platforma povezuje hrvatske uzgajivače hrane s kupcima i volonterima

31.03.2020. komentiraj

U Hrvatskoj će odsad biti moguće pronaći sve domaće proizvođače i dobavljače hrane na jednom mjestu, na portalu Welovelocal.hr. To su izvrsne vijesti koje dolaze u jeku svjetske borbe protiv pandemije izazvane koronavirusom. Hrvatski građani ovih tjedana većinom ostaju kod kuće i nije im jednostavno, a ponekad ni brzo, obaviti kupnju čak ni osnovnih prehrambenih proizvoda i namirnica potrebnih za pojedince ili cijele obitelji u samoizolaciji, tvrde organizatori.