Čak 78 posto populacije SAD-a koristi Facebook aktivno

Čak 78 posto populacije SAD-a koristi Facebook aktivno
DepositPhotos

Facebook je proteklih godina izgubio popularnost kod mlađih generacija i to je djelovalo iznimno zabrinjavajuće, no čini se da situacija sad ide u smjeru najveće društvene mreže s obzirom da ima najširi utjecaj na američkom tržištu.

Naime, čak 78 posto populacije Sjedinjenih Američkih Država koristi Facebook aktivno, odnosno, regularno. To je izniman rezultat i potvrđuje snagu Metina najjačeg proizvoda. Barem ako je vjerovati Statisti i njenom istraživanju u kojem je sudjelovalo 6764 Amerikanaca između 18 i 64 godine tijekom prošle i ove godine.

Na drugom mjestu je YouTube kojim se koristi 67 posto populacije, zatim Instagram kojim se služi 52 posto Amerikanaca, a potom slijedi osjetan pad. Na TikToku ih je 34 posto, na Snapchatu i Twitteru po 32 posto, na Pinterestu iznenađujućih 30 posto, LinkedIn interesira njih 20 posto i to je nekako iznenađujuće u negativnom smislu. Reddit je pak na 17 posto, a Twitch je popularan kod deset posto populacije.

Potrebno je znati da aplikacije za razmjenu poruka nisu uvrštene u ovom istraživanju. Da jesu, WhatsApp bi vjerojatno bio vrlo visoko, kao i Facebook Messenger, što bi značilo da Meta ima iznimnu dominaciju na američkom tržištu. Ukratko, Meta i Facebook ne idu nikamo, sve negativnosti nisu dovele do kraha, niti je početak kraja ikad krenuo.

Takva spoznaja za izvršnog direktora (CEO) i osnivača Mete/Facebooka svakako je odličan temelj u smislu planova koji postoje i vežu se za metaverzum. Korisnici neće iščeznuti tako skoro, dapače, nastavit će im se povećavati broj pa se mirno može graditi na tome sve što je u planu.

Svakako, u dobroj je poziciji i YouTube, koji unatoč sve brojnijoj i žešćoj konkurenciji ima potrebne odgovore te je glavna odrednica Amerikanaca kad žele konzumirati videosadržaj vrste kakva se na platformi kao YouTube nudi.