Čak 78 posto populacije SAD-a koristi Facebook aktivno

Čak 78 posto populacije SAD-a koristi Facebook aktivno

Foto: DepositPhotos

Facebook je proteklih godina izgubio popularnost kod mlađih generacija i to je djelovalo iznimno zabrinjavajuće, no čini se da situacija sad ide u smjeru najveće društvene mreže s obzirom da ima najširi utjecaj na američkom tržištu.

Naime, čak 78 posto populacije Sjedinjenih Američkih Država koristi Facebook aktivno, odnosno, regularno. To je izniman rezultat i potvrđuje snagu Metina najjačeg proizvoda. Barem ako je vjerovati Statisti i njenom istraživanju u kojem je sudjelovalo 6764 Amerikanaca između 18 i 64 godine tijekom prošle i ove godine.

Na drugom mjestu je YouTube kojim se koristi 67 posto populacije, zatim Instagram kojim se služi 52 posto Amerikanaca, a potom slijedi osjetan pad. Na TikToku ih je 34 posto, na Snapchatu i Twitteru po 32 posto, na Pinterestu iznenađujućih 30 posto, LinkedIn interesira njih 20 posto i to je nekako iznenađujuće u negativnom smislu. Reddit je pak na 17 posto, a Twitch je popularan kod deset posto populacije.

Potrebno je znati da aplikacije za razmjenu poruka nisu uvrštene u ovom istraživanju. Da jesu, WhatsApp bi vjerojatno bio vrlo visoko, kao i Facebook Messenger, što bi značilo da Meta ima iznimnu dominaciju na američkom tržištu. Ukratko, Meta i Facebook ne idu nikamo, sve negativnosti nisu dovele do kraha, niti je početak kraja ikad krenuo.

Takva spoznaja za izvršnog direktora (CEO) i osnivača Mete/Facebooka svakako je odličan temelj u smislu planova koji postoje i vežu se za metaverzum. Korisnici neće iščeznuti tako skoro, dapače, nastavit će im se povećavati broj pa se mirno može graditi na tome sve što je u planu.

Svakako, u dobroj je poziciji i YouTube, koji unatoč sve brojnijoj i žešćoj konkurenciji ima potrebne odgovore te je glavna odrednica Amerikanaca kad žele konzumirati videosadržaj vrste kakva se na platformi kao YouTube nudi.

Još iz kategorije

Kibernetički kriminalci sve češće koriste metode glasovnog phishinga za proboje sustava

Kibernetički kriminalci sve češće koriste metode glasovnog phishinga za proboje sustava

28.11.2022.

Kibernetički kriminalci u sve  se većoj mjeri okreću prema hibridnim metodama phishing napada koji kombiniraju e-mail i glasovne forme poznate kao 'vishing' ili 'voice/glasovni phishing'. Na taj način uspijevaju se probiti u korporativne mreže kako bi postavili temelje za ransomware ili neke druge hakerske napade vezane uz krađu podataka.

Dnevno se bilježi i do sedam milijuna kibernetičkih napada

Dnevno se bilježi i do sedam milijuna kibernetičkih napada

26.11.2022.

Kibernetički napadi su sve brojniji i intenzivniji, dnevno se bilježi čak do sedam milijuna kibernetičkih napada. Motivi ovih napada su razni – od financijskih iznuda, krađa podataka pa sve do kontrole vitalnih resursa. Vrijeme u kojem živimo i ratovi kojima, nažalost, svjedočimo više ne uključuju samo konvencionalno oružje, već i puno sofisticiranije, kibernetičko.

Suradnja SAD-a i Hrvatske u borbi protiv kibernetičkog kriminala

Suradnja SAD-a i Hrvatske u borbi protiv kibernetičkog kriminala

25.11.2022.

Hrvatska delegacija predvođena ministrom pravosuđa i uprave Ivanom Malenica boravila je na studijskom putovanju u Sjedinjenim Američkim Državama posvećenom borbi protiv kibernetičkog kriminala.