Burza kriptovaluta nudi nagradu za informacije o hakerima

Burza kriptovaluta nudi nagradu za informacije o hakerima

Foto: Fotolia

Jedna od najvećih burza kriptovaluta pokrenula je ofenzivu protiv hakera koji su u posljednje vrijeme postali prava noćna mora u toj branši. Burza Binance nudi nagradu u protuvrijednosti 250 tisuća dolara u zamjenu za informacije o hakerima koji su ih nedavno napali i pritom nisu uspjeli ništa ukrasti.

Uprava burze objavila je kako je odvojila 10 milijuna dolara u fond nagrada za 'cinkanje' hakera, a u objavi za javnost pozvala je i druge koji se bave tim poslom da učine isto. Binance je prošlog tjedna otkrio kako su bili meta napada velikih razmjera.

Premda nije počinjena šteta tijekom napada u vidu krađe, Binance je izvijestio kako ne mogu anulirati transakcije koje su učinjene na pojedinim računima u tom procesu. Platforme za trgovanje virtualnim novcem postale su iznimno popularne zbog velike potražnje za kriptovalutama, ali su odmah privukle i pažnju kriminalaca. Od početka ove godine, hakeri su u upadima na burze u Japanu i Italiji uspjeli ukrasti kriptovaluta vrijednih blizu 700 milijuna dolara.

Još iz kategorije

E-trgovina nastavlja rasti

E-trgovina nastavlja rasti

15.06.2018. komentiraj

Sjedinjene Američke Države proteklih dvadeset godina svjedoče polaganom i sigurnom rastu e-trgovine, što se odrazilo i na globalne prilike pa je ponuda nikad bolja, kvalitetnija, a samo korištenje platformi sigurnije nego ikad prije. Vjerojatno će zato u ovoj godini oko 230 milijuna Amerikanaca online putem kupiti barem jednu stvar i time donijeti prihode od 474 milijardi američkih dolara.

Preko polovice svih internet stranica pisano na engleskom, na hrvatskom 0,1 posto

Preko polovice svih internet stranica pisano na engleskom, na hrvatskom 0,1 posto

15.06.2018. komentiraj

Ako ste se pitali koji jezik dominira internetom, većina bi rekla da je to engleski, i bili bi u pravu. Prema stranici W3techs.com, uvjerljivo najzastupljeniji jezik na internetu je engleski, kojim je pisano čak 52,4 posto web stranica. Ostali jezici daleko slabije zastupljeni.

Prevare s oglasima uzimaju legitimnim portalima milijarde dolara

Prevare s oglasima uzimaju legitimnim portalima milijarde dolara

14.06.2018. komentiraj

Lažni medijski portali koji su se koristili tehnikama ostvarivanja lažnog prometa kako bi ostavile dojam da su legitimni odnose milijarde američkih dolara prihoda onima koji uistinu jesu legitimni zbog činjenice da lažnim prometom dolaze do stvarnog novca od oglašavanja, „napumpanog“ baš zbog dojma da je promet legitiman.