Botovi dolaze po online poker

Botovi dolaze po online poker

Foto: DepositPhotos

Analitičari u Morgan Stanleyju otkrili su novi način na koji umjetna inteligencija može škoditi ljudima i kompanijama, ali ovaj put bar nije riječ o većem uzorku nego o igračima pokera, odnosno, kompanijama koje u ponudi imaju online poker.

Naime, umjetna inteligencija ili botovi koje ona pokreće, mogu se "infiltrirati" na virtualne poker stolove, glumiti da su ljudi te igrati onako kako čovjek teško može igrati. Dakle, broji karte većom brzinom, zna sva pravila pokera i samim time ostvaruje prihode koje čovjek ne može. Sukladno tome, online poker kompanije gube novac.

Naravno, sve ovo samo je teorija, ali itekako izvediva u bližoj budućnosti pa u Morgan Stanleyju navode kako nije pitanje može li se to dogoditi nego kada će se dogoditi. Dokazi za takvu tvrdnju ionako već postoje...

Konkretnije, u srpnju ove godine, novi AI program nazvan Pluribus kreiran je od strane Facebooka na Sveučilištu Carnegie Mellon i pritom je pobijedio pet profesionalnih igrača pokera u Texa Hold'emu. Ono što je bitno, Pluribus je stvoren uz zanemariv proračun, što znači da ga oni s nešto više znanja na AI području mogu kreirati za svoje potrebe.

Morgan Stanley u izvještaju svojih analitičara navodi da je poker oduvijek bio upitan po pitanju vještina igrača te da je više imao veze s njihovim samopouzdanjem i sposobnostima sakriti određene emocije. Naravno, umjetna inteligencija s emocijama ili samopouzdanjem nema problema pa se vrlo lako nosi u okršajima s ljudima u trenucima kad se sve svodi na puku statistiku, procjenu rizika, postotke... Brojke, ukratko!

Zbog ovih navoda već polako padaju dionice najvećim kompanijama, u prvom redu The Stars Group. Ali, nisu bez problema ni GVC Holdings Plc i Playtech Plc. Jer, iako imaju zaštitu protiv botova, nova vrsta onih vezanih za umjetnu inteligenciju mogli bi ih dočekati nespremne pa u konačnici dovesti do gubitka samopouzdanja kod igrača te samim time i gubitkom prihoda...

Još iz kategorije

Uber širi Connect uslugu dostave paketa na tri nova grada na obali i to Dubrovnik, Rijeku i Zadar

Uber širi Connect uslugu dostave paketa na tri nova grada na obali i to Dubrovnik, Rijeku i Zadar

03.08.2020. komentiraj

Mjesec dana nakon što je Uber korisnicima u Splitu i Zagrebu predstavio uslugu dostave paketa, pozitivne reakcije korisnika i velika potražnja za dostavom kompaniju su motivirale da uslugu proširi na tri nova grada na obali. Uber Connect tako je od danas dostupan u Dubrovniku, Rijeci, Splitu, Zadru i Zagrebu. Riječ je o pristupačnoj usluzi dostave pošiljki težine do 20 kg isti dan, a koju je moguće naručiti izravno kroz Uber aplikaciju. Kroz Uber Connect mogu se slati paketi koji stanu u prtljažnik srednje velikog automobila, do vrijednosti 750 kuna.

Brojne uštede za 200.000 korisnika besplatne PayDo aplikacije

Brojne uštede za 200.000 korisnika besplatne PayDo aplikacije

03.08.2020. komentiraj

Posljednjih mjeseci zbog koronavirusa zabilježen je pad prodaje parkirališnih karata, ali povratkom u novo normalno te zahvaljujući dolasku stranih turista, u srpnju i kolovozu u Hrvatskoj je zabilježen znatan oporavka ovog sektora. Točnije, trenutno najpopularnija hrvatska aplikacija za parkiranje PayDo obara rekorde te u se u ovom trenutku približava brojci od 200.000 korisnika, aktivna je u 77 hrvatskih gradova, u potpunosti besplatna te s nacionalnom pokrivenosti jamči dostupnost usluge na gotovo svakom koraku.

Koliko su sigurni internet preglednici?

Koliko su sigurni internet preglednici?

29.07.2020. komentiraj

Internetski preglednici često se na tržištu pokušavaju izdvojiti po brzini, utrošku energije i dodacima koje nude korisnicima, ali iznimno bitna stavka svakako je i sigurnost. Kako bi imali bolji uvid u to koliko su browseri sigurni, pobrinuo se kroz istraživanje NSS Labs.