Bolt pokreće uslugu dostave među korisnicima u 6 gradova

Bolt pokreće uslugu dostave među korisnicima u 6 gradova

Foto: DepositPhotos / Ilustracija

Bolt od danas u Hrvatskoj pokreće uslugu dostave u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Zadru te Dubrovniku. Korištenjem Boltove postojeće aplikacije, opcija dostave nudi priliku privatnim i poslovnim korisnicima da u periodu ograničene mogućnosti kretanja pošalju što trebaju svojim prijateljima, obitelji ili poslovnim kolegama i suradnicima.

Usluga Bolt dostava (Bolt Delivery) idealna je za pošiljke koje je potrebno isporučiti isti dan, pa čak i unutar samo jednog sata kao što su odjeća, knjige, kućne potrepštine, igraće konzole, dokumenti i sve što trebate poslati. Pošiljke trebaju biti lakše od 20 kg i unutar zadanih dimenzija do maksimalnih 65x55x40 cm. Radi sigurnosti, usluga će biti dostupna samo onima koji u svojoj aplikaciji imaju unesenu valjanu bankovnu karticu jer gotovinsko plaćanje neće biti moguće. Cijene usluge dostave će biti kao i uobičajene cijene vožnje u svakom gradu u kojem je Bolt usluga dostupna. Tako bi slanje paketa u Zagrebu između osoba koje su udaljene 5 km okvirno iznosila 30 kuna. Minimalna cijena dostave je 20 kuna za sve gradove.

„Iskoristit ćemo, s jedne strane, postojeću tehnologiju i veliku mrežu vozača partnera diljem Hrvatske i korisnicima omogućiti da budu sigurni unutar svoga doma, u vremenu kada je većina populacije na to primorana. A s druge strane, pokrenuli smo uslugu Bolt Delivery kako bismo svojim iskustvom i efikasnošću u poslovanju i logistici vozačima partnerima pružili najbolju podršku, siguran posao i priliku za ostvarivanje prihoda. U planu nam je osim ove usluge uskoro uvesti i nove dostavne usluge koje će pomoći i poslovnim korisnicima“, ističe Tomislav Lukačević, operativni menadžer u Boltu u Hrvatskoj.

Korisnicima je usluga dostupna unutar aplikacije kao nova kategorija, te je vrlo jednostavna za korištenje. Procijenjenu cijenu usluge dostave za odabranu rutu odmah je moguće vidjeti u aplikaciji prilikom naručivanja iste, a vozači partneri pošiljku mogu preuzeti odmah.

Nakon potvrde dostave, Bolt će poslati dostavljača koji će preuzeti pošiljku unutar roka koji je prikazan nakon naručivanja usluge. Pošiljatelj će paket donijeti na dogovorenu adresu te ga ostaviti na sjedalo, a primatelj će jednako tako preuzeti poslani paket. Unutar aplikacije pošiljatelj će i s krajnjim primateljem pošiljke moći podijeliti plan rute dostave, kako bi i jedan i drugi u svakom trenutku mogli u stvarnom vremenu pratiti kretanje pošiljke i termin isporuke. Partneri vozači su upoznati sa svim uputama nadležnih institucija kojih se moraju pridržavati kod obavljanja ove te ostalih usluga u sklopu Bolt platforme.

Još iz kategorije

INFOGRAFIKA: Python i dalje najpopularniji programski jezik

INFOGRAFIKA: Python i dalje najpopularniji programski jezik

05.06.2020. komentiraj

Python programski jezik ostao je najpopularniji i u ovoj godini, prema podacima koje nude GitHub i Google Trends. Time je iza sebe ostavio Java i JavaScript programske jezike, koji su godinama dominirali na ovakvim ljestvicama.

Chrome će od idućeg mjeseca blokirati spam notifikacije

Chrome će od idućeg mjeseca blokirati spam notifikacije

05.06.2020. komentiraj

Google je najavio planove za omogućenje sustava kojim bi Chrome blokirao neželjene notifikacije te ih tretirao kao spam. Time se misli na sve one korisnike koji automatski po dolasku na neku web stranicu označe da ne žele primati daljnje obavijesti ili se pretplatiti na newsletter te web stranice.

Spotify konačno maknuo limit od 10.000 pjesama po korisničkom računu

Spotify konačno maknuo limit od 10.000 pjesama po korisničkom računu

04.06.2020. komentiraj

Glazbeni streaming servis Spotify dozvoljavao je dosad preuzimanje i čuvanje do 10.000 pjesama po korisničkom računu na do pet uređaja, ali taj nelogični limit napokon je podignut u smislu da ga više nema, pretplatnici mogu neometano preuzimati, čuvati i preslagivati pjesme na koje god načine žele. I u količini kojoj žele.