Bing najavio osvježene Bing Webmaster Tools

Bing najavio osvježene Bing Webmaster Tools

Foto: Antonio Jularić

Bing će u narednih nekoliko tjedana predstaviti novi Bing Webmaster Tools i time ponuditi brži, "čišći", prijemljiviji (eng., responsive) i direktniji (eng., actionable) set alata za SEO potrebe, kao i za webmastere.

Pritom, neće se predstaviti samo novo i nadopunjeno Bing korisničko sučelje, već će od prve verzije biti dostupne tri glavne mogućnosti:

1. Backlinks - izvještaji o dolazećim linkovima u trenutnom portalu integrirani su alatom za "odbacujuće" linkove, čime postaju dio novog "backlink" izvještaja na osvježenom portalu

2. Performanse pretraga - promet na stranici i izvještaji o pretragama ključnih riječi također su integrirani te funkcioniraju kao jedno, čime postaju dio novog izvještaja o performansama pretraga

3. Sitemaps - stranica je nadopunjena i osvježena pa izgleda novije

Sve ove promjene bit će vidljive već tijekom posljednjeg tjedna veljače određenom dijelu korisnika, a od 1. ožujka i svima ostalima. Obećavaju to iz Binga. A sami pristup novitetima podosta je jednostavan

Može se izvesti prijavom na Bing Webmaster Tools i navigiranjem do Sitemaps, Inbound Links, Page Traffic ili Search Keywords izvještaja i klikom na linkove kako bi se otvorili novi dijelovi portala. No, to se može izvesti i kroz aka.ms/newbwt.

Bitno je naglasiti i da neće biti API promjena, taj dio ostaje kakav je i bio. Također, kroz narednih nekoliko mjeseci Bing najavljuje još noviteta koji bi trebali utjecati na poboljšanje funkcionalnosti, a obećava se i da postupak tranzicije neće biti komplicirani, niti će se osjetiti do te mjere koja bi mogla izazivati određenu paniku ili nezadovoljstvo.

Sve u svemu, u Bingu su svjesni da nadopuna za Bing Webmaster Tools nije bilo duže vrijeme i s ovim potezima zapravo žele dati do znanja korisnicima da brinu te da žele ići prema naprijed u svakom smislu kako bi zajedno ponudili što bolje iskustvo svima koji su vezani uz Bing.

Još iz kategorije

Spotify konačno maknuo limit od 10.000 pjesama po korisničkom računu

Spotify konačno maknuo limit od 10.000 pjesama po korisničkom računu

04.06.2020. komentiraj

Glazbeni streaming servis Spotify dozvoljavao je dosad preuzimanje i čuvanje do 10.000 pjesama po korisničkom računu na do pet uređaja, ali taj nelogični limit napokon je podignut u smislu da ga više nema, pretplatnici mogu neometano preuzimati, čuvati i preslagivati pjesme na koje god načine žele. I u količini kojoj žele.

Internet preglednik Brave omogućio kriptirane video pozive

Internet preglednik Brave omogućio kriptirane video pozive

03.06.2020. komentiraj

Brave, internetski preglednik otvorenog koda, čija je značajke blokiranje oglasa prilikom surfanja, kao novost u ponudi ima mogućnost kriptiranih videopoziva. Iako se pandemija koronavirusa primirila pa ova mogućnost dolazi malo prekasno, jasno da će imati vjernu publiku.

Zoom Meeting pretplatnicima nudi jaču enkripciju video poziva

Zoom Meeting pretplatnicima nudi jaču enkripciju video poziva

03.06.2020. komentiraj

Zoom aplikacija za videokonferencijske pozive kritizirana je ponajprije zbog manjka sigurnosti i zbog toga su je brojne organizacije diljem svijeta zabranile, zajedno s kompletnim vladama, što se moglo vidjeti na primjeru američke i njemačke. Ali, to se mijenja!