BCX pokreće prvu kripto burzu u BiH

BCX pokreće prvu kripto burzu  u BiH

Foto: DepositPhotos

Prva kripto burza u BiH počet će sa radom 14. septembra, u okviru BCX kripto mjenjačnice koja već dvije godine kontinuirano radi na razvoju tržišta digitalne imovine u BiH.

BCX kripto burza označava veliki korak naprijed ka stvaranju novog i vlastitog tržišta digitalne imovine u BiH i regiji, koje nije zavisan od stranih burzi.

„BCX kripto Burza predstavlja jedan veći nivo i sljedeću stepenicu u razvoju BCX platforme, a samim tim i kripto tržišta u Bosni i Hercegovini i regiji. Do sad je naša prva i jedini usluga bila BCX mjenjačnica koja je povezana i zavisi od svjetski poznatih kripto burzi. S ovom novom uslugom smo stvorili tehničke preduvjete da razvijamo vlastito tržište digitalne imovine u Bosni i Hercegovini i regiji, gdje ne bi smo zavisili od stranih burzi. Za krajnjeg korisnika to znači da može da iznese svoju ponudu i potražnju odnosno cijenu po kojoj želi da kupi ili cijenu po kojoj želi da proda svoju digitalnu imovinu – kripto valutu na našoj BCX kripto Burzi. Ono što je najbitnije za krajnjeg korisnika zbog manjih troškova koje ćemo imati, korisnici koji budu koristili BCX kripto Burzu će imati manje provizije prilikom kupovine i prodaje digitalne imovine u odnosu na provizije BCX mjenjačnice“, rekao je Boris Majstorović,  suosnivač i direktor BCX-a.

Još iz kategorije

Komunikacija u novom obliku uz chatbot grada Karlovca

Komunikacija u novom obliku uz chatbot grada Karlovca

22.09.2020. komentiraj

Grad Karlovac u završnoj je fazi izrade Smart City Chatbota, odnosno aplikacije koja interaktivno informira širu javnost, te tako znatno olakšava komunikaciju i rad u potpuno novom obliku, ističu iz gradske uprave i dodaju da je prva demo verzija karlovačkog chatbota pod radnim imenom Korana predstavljena je na prošlotjednoj konferenciji SmartCity Upgrade u Rijeci gdje je izazvala veliki interes zbog svoje učinkovitosti, ali i činjenice da je Grad Karlovac prvi grad u Hrvatskoj koji će informacije iz svog djelokruga rada pružiti svojim građanima na ovaj suvremen način

Podizanje svijesti o važnosti kibernetičke sigurnosti

Podizanje svijesti o važnosti kibernetičke sigurnosti

21.09.2020. komentiraj

CARNET-ov Nacionalni CERT i ove godine u listopadu obilježava Europski mjesec kibernetičke sigurnosti te već tradicionalno brojnim aktivnostima radi na podizanju svijesti hrvatskih građana o kibernetičkoj sigurnosti s naglaskom na mrežnu i informacijsku sigurnost te promociju sigurnijeg korištenja interneta za sve korisnike.

Niti Googleovi inžinjeri ne razumiju Googleove kontrole za privatnost korisnika

Niti Googleovi inžinjeri ne razumiju Googleove kontrole za privatnost korisnika

18.09.2020. komentiraj

Tehnološke kompanije u svom uzletu nisu previše marile za privatnost korisnika jer to jednostavno nisu ni morale. Vremena su se promijenila, ali iste te kompanije muku muče s prilagodbom. Naime, teško se riješiti starih i profitabilnih navika.