Azure govori hrvatski

Azure govori hrvatski

Foto: DepositPhotos / Ilustracija

Posljednjih nekoliko godina donijelo je uzbudljive inovacije na području umjetne inteligencije, posebno kada je riječ o napretku u obradi govora i jezika. Obrada govora i omogućavanje pretraživanja tekstualnih i zvučnih informacija omogućuju raznolik niz inovativnih aplikacija, uključujući, na primjer, pomoć istraživačima u pretraživanju povezanih radova ili otkrivanje problema s proizvodima i uslugama u gotovo stvarnom vremenu. Za regiju kao što je srednja i istočna Europa, koja obuhvaća 30+ zemalja, koje većinom govore svoj jezik, podrška lokalnim jezicima je ključan uvjet za provođenje inovacija. Zato je nedavno ažuriranje usluga Azure Speech otvorilo potpuno novo područje mogućnosti za našu regiju.

Uz ažuriranu jezičnu podršku, Azure Speech usluge sada podržavaju većinu jezika EU-a. U uslugama Azure Speech i Translator sada su podržani svi EU jezici iz srednje i istočne Europe (poljski, bugarski, češki, grčki, mađarski, rumunjski, slovački, slovenski, estonski, litavski, latvijski, malteški), među kojima i hrvatski. Osim toga, ažurirani su i modeli generiranja govora, koji sada koriste Neural TTS - moćnu sposobnost sinteze govora, koja omogućuje pretvaranje teksta u stvarni govor blizak ljudskom paritetu.

To tvrtkama i organizacijama donosi nekoliko pogodnosti, odnosno može im pomoći da unaprijede svoje proizvode i usluge.

Analiza govornih podataka ili generiranje govora omogućuje da se dobiju uvidi iz audio ili video informacija, što bi inače bilo nedostižno za analitičke sustave. To može uključivati podatke poput razgovora s korisničkom podrškom ili govora zaposlenika u videozapisima ili transkripciju govora za terenske zaposlenike ili liječnike.

Komunikacija s korisnicima putem generiranog govora koji zvuči prirodno na vašem jeziku još je jedno područje inovacija koje omogućuje scenarije od glasovnih najava do podrške osobama s oštećenjima vida i kreiranja glasovnih asistenata. Informacije su nova valuta, a tvrtke i organizacije mogu iskoristiti terabajte informacija za kreiranje novih proizvoda i usluga.

Unaprijed ugrađeni AI modeli omogućuju nove scenarije. Inovativne ideje poput analize razgovora s korisnicima ili proširenja usluge govornim porukama na lokalnom jeziku često nisu bile realizirane zbog povezanih izazova poput pronalaska ljudi s odgovarajućim vještinama unutar tvrtke. Sada je moguće brzo stvoriti prototip aplikacije koja će izvlačiti uvide iz govornih podataka. Dodatno, riječ je o usluzi u oblaku, koja može raditi bez slanja podataka u oblak. Mnoge Azure Cognitive Services mogu se implementirati u podatkovne centre tvrtki pa se njihova obrada odvija lokalno.

Još iz kategorije

Započeo virtualni sajam poslova u turizmu i sezoni Sezonac.hr

Započeo virtualni sajam poslova u turizmu i sezoni Sezonac.hr

26.02.2021.

Započeo je novi Sajam poslova u turizmu i sezoni – Sezonac.hr, u organizaciji portala za zapošljavanje MojPosao.net, i traje do 05. ožujka u ponoć. Virtualni sajam poslova dostupan je 24 sata tijekom 9 dana, sadržaju Sajma možete pristupiti putem svih uređaja (računala, tableta, mobitela), a prijava na oglase je izuzetno jednostavna i odvija se putem kratkog obrasca.

Ransomware kriza se zahuktava

Ransomware kriza se zahuktava

26.02.2021.

Ransomware kriza ne prestaje i samo će se dodatno zahuktavati, pokazuju analize koje se temelje na situaciji posljednjih nekoliko godina. To nije nimalo dobra vijest jer sugerira da su korisnici i dalje previše neoprezni.

Infobip dobitnik globalne nagrade MEFFYS za COVID-19 chatbot rješenje

Infobip dobitnik globalne nagrade MEFFYS za COVID-19 chatbot rješenje

25.02.2021.

Infobip je osvojio globalnu nagradu za najbolje mobilno rješenje u kategoriji COVID-19 Mobile Response na ovogodišnjoj dodjeli MEFFYS nagrada koju organizira Mobile Ecosystem Forum. Vodnjanska IT kompanija nagrađena je zahvaljujući vlastitom chatbot rješenju koje je tvrtka besplatno implementirala za preko 45 ministarstava zdravstva u zemljama diljem svijeta.